NRK Meny
Normal

OL SKAL til Tromsø

Kulturminister Trond Giske er klinkende klar på at det neste OL i Norge skal til Tromsø, enten det blir søknad i 2018 eller 2022.

 Trond Giske (fremst), bak, fra v: daglig leder i OL-selskapet, Petter Rønningen, visepresident i Id
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

- Jeg reagerer på nedrakkingen av Tromsø som mulig arrangørby som har kommet i kjølvannet av kvalitetsrapporten. Etter mitt syn viser ikke rapporten at det er dyrt med et OL i Tromsø i 2018. Den viser at det er dyrt med OL, sier Giske til Nordlys.

Han minner om at veldig mange av ekstrakostnadene ville blitt de samme med et annet norsk alternativ. Av totalavviket på 10 milliarder kroner mellom Tromsøs søknad og granskernes rapport, er 8 milliarder geografinøytrale kostnader.

Åpne kort

Giske legger heller ikke skjul på at han opplever debatten om hvor mye idretten skal akseptere av tippemidler til OL-anlegg som en skinndebatt.

- Det er legitimt å ha ulike meninger, men man må spille med åpne kort. Dette handler ikke om 200 millioner kroner. Det ligger andre motiver bak motstanden mot et OL i Tromsø, sier statsråden, som er klar på at skal det arrangeres vinter OL i Norge, blir det i Tromsø.

Uaktuelt med andre søkere

- Det er ikke aktuelt med runder med andre søkere. Hvis idretten skulle konkludere med at det i denne omgang blir for dyrt, vil jeg tolke det som at det er OL som er for dyrt, ikke et OL i Tromsø.

Statsrådens uttalelser om Tromsø som eneste kandidat gjelder for OL i 2018 og 2022, og ikke for alle fremtidige vinter-OL, presisererer Kulturdepartemtentet overfor NRK.

Mandag møtes Idrettsstyret for å behandle OL-saken på nytt. Valget står mellom å stå på søknaden om statsgaranti, eller trekke den tilbake og avlyse OL-planene for denne gang.

Siste nytt

 • Xavi blir værende i Qatar

  Tidligere Barcelona-spiller Xavi Hernández har skrevet under en ny toårskontrakt med Al-Sadd. Dermed blir den spanske 38-åringen værende i den qatarske ligaen til han fyller 40 år. Xavi har spilt for Al-Sadd siden 2015.

  SOCCER-SPAIN/ Barcelona's Messi celebrates his goal against Sevilla with teammate captain Hernandez during their Spanish first division soccer match at Nou Camp stadium in Barcelona
  Foto: GUSTAU NACARINO / Reuters
 • Vidal tiltalt for vold

  Bayern München-stjernen Arturo Vidal er tiltalt for kroppskrenkelse etter en voldsepisode på en nattklubb i byen i fjor høst. Statsadvokaten i München opplyser at strafferammen for det Vidal er tiltalt for er fengsel i inntil 10 år.

  Vidal
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Lyon vann meisterligafinalen

  Med Ada Hegerberg på scoringslista vann Lyon meisterligafinalen med 4-1 mot tyske Wolfsburg. Med sitt eine mål blei Hegerberg tidenes toppscorar i turneringa med 15 mål. Wolfsburgs Caroline Graham Hansen måtte gå av i pausen grunna ei skade.

  Ada
  Foto: Efrem Lukatsky / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag