Normal

OL SKAL til Tromsø

Kulturminister Trond Giske er klinkende klar på at det neste OL i Norge skal til Tromsø, enten det blir søknad i 2018 eller 2022.

 Trond Giske (fremst), bak, fra v: daglig leder i OL-selskapet, Petter Rønningen, visepresident i Id
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

- Jeg reagerer på nedrakkingen av Tromsø som mulig arrangørby som har kommet i kjølvannet av kvalitetsrapporten. Etter mitt syn viser ikke rapporten at det er dyrt med et OL i Tromsø i 2018. Den viser at det er dyrt med OL, sier Giske til Nordlys.

Han minner om at veldig mange av ekstrakostnadene ville blitt de samme med et annet norsk alternativ. Av totalavviket på 10 milliarder kroner mellom Tromsøs søknad og granskernes rapport, er 8 milliarder geografinøytrale kostnader.

Åpne kort

Giske legger heller ikke skjul på at han opplever debatten om hvor mye idretten skal akseptere av tippemidler til OL-anlegg som en skinndebatt.

- Det er legitimt å ha ulike meninger, men man må spille med åpne kort. Dette handler ikke om 200 millioner kroner. Det ligger andre motiver bak motstanden mot et OL i Tromsø, sier statsråden, som er klar på at skal det arrangeres vinter OL i Norge, blir det i Tromsø.

Uaktuelt med andre søkere

- Det er ikke aktuelt med runder med andre søkere. Hvis idretten skulle konkludere med at det i denne omgang blir for dyrt, vil jeg tolke det som at det er OL som er for dyrt, ikke et OL i Tromsø.

Statsrådens uttalelser om Tromsø som eneste kandidat gjelder for OL i 2018 og 2022, og ikke for alle fremtidige vinter-OL, presisererer Kulturdepartemtentet overfor NRK.

Mandag møtes Idrettsstyret for å behandle OL-saken på nytt. Valget står mellom å stå på søknaden om statsgaranti, eller trekke den tilbake og avlyse OL-planene for denne gang.

Siste nytt

 • Mjøndalen vant toppkampen

  Tony Brochmann og Quint Jansen scoret da Mjøndalen slo Aalesund 2-0 i toppkampen i 1. divisjon. Aalesund, Mjøndalen og Viking står dermed alle med 49 poeng i opprykkskampen. To lag rykker rett opp i eliteserien.

  Mjøndalen
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Jarstein skadet, Hertha tapte

  Hertha Berlin måtte tåle sitt første serietap for sesongen da Werder Bremen vant 3-1 i tirsdagens toppkamp i Bundesliga. Hertha-keeper Rune Almenning Jarstein måtte byttes ut i pausen etter at han fikk en støtskade i låret, melder NTB.

  A-landslag fotball menn 2018 Nations Leauge Bulgaria-Norge
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • RBK-stevning sendt til retten

  Rosenborg Ballklub skal nå offisielt være stevnet for retten, ifølge advokaten til Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun: – Begge stevningene er nå sendt til retten, bekrefter Andreas Messelt Ekker overfor NRK. Organisasjonssjef i RBK, Trond Alstad, sier de ikke har mottatt stevningen. Utover det vil verken han eller styreleder Ivar Koteng kommentere saken.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Cupen: Kvartfinale, Start - Bodø/Glimt
Cupen: Kvartfinale, Start - Bodø/Glimt