Hopp til innhold

OL-roaren orka ikkje å setje seg i båten: – Vart kvalm av tanken

Sølvmedaljør i OL, Kjetil Borch, mista gneisten etter Tokyo-OL. Roaren har knapt trena sidan OL-finalen og har lagt på seg 10 kilo.

Kjetil Borch

ORKA IKKJE TANKEN PÅ Å RO: Kjetil Borch var utlada etter OL.

Foto: Annika Byrde / NTB

Det har gått nokre veker, ja faktisk månader, sidan Kjetil Borch rodde inn til OL-sølvet sitt i singlesculler i Tokyo.

Roaren innrømmer at det har teke litt tid å «lande» etter Tokyo-OL.

– Det har vore ei veldig lang innflyging frå OL, men eg byrjar å lande litt no, seier Borch til NRK.

I september valde han å droppe deltaking i ro-NM. Meisterskapen kom for tidleg etter ein hektisk sesong. Roaren var rett og slett utlada.

– Eg hadde inga lyst. Eg vart kvalm av tanken på å setje meg ned i båten og ro. Då er det heilt uaktuelt for meg å gjere det. Skal eg gjere noko, må eg gjere det heilt og fullt, forklarer han.

– Det er null kontroll

Innflyginga, som han altså kallar det, har òg gått utover treningsøktene. Borch har knapt trena sidan han sikra OL-sølvet 30. juli.

– Eg har trena sju økter sidan OL-finalen, så det er cirka ei økt i veka, og knapt det. Eg merka det då eg gjekk på vekta. Eg trudde det skulle vere rundt fire kilo, men eg hadde lagt på meg 10 kilo, ler han og legg til:

– Det er null kontroll. Men det er eigentleg herleg å vite at ein kan leggje på seg og kjenne seg bra. Nyte livet, smiler roaren.

Borch

Kjetil Borch med sølvmedaljen frå OL i Tokyo.

Foto: Charly Triballeau / AFP

Drøymer framleis om gull

Men etter ein liten pause etter OL, har han no byrja å sjå framover. Neste punkt på programmet er VM i kystroing i starten av oktober.

– Vi får sjå korleis det går. Eg har trena «nada», og kan kjenne syra allereie. Viss det blir nokon medalje her, så er det berre å «gønne» på, for det er på OL-programmet i 2028, seier han.

Roaren skal òg tilbake på skulebenken.

– Eg skal fullføre den masteren eg byrja på for mange år sidan, fortel han.

Men draumen om eit OL-gull lever framleis.

Borch innrømmer at han er sugen på revansj etter OL-finalen. Så langt har han ein bronse og eit sølv i OL-samanheng.

– Eg hadde veldig lyst på det gullet, så eg skal gå eit par runder med meg sjølv, forbundet og sponsorar – så får vi sjå om det blir mogleg å ta det gullet i Paris i 2024.

Det blir i så fall hans fjerde OL.

Sportsnyheter

Ronaldo benk

Ronaldo slaktes av egen trener etter disse bildene

Cristiano Ronaldo har blitt byttet ut i alle tre VM-kampene til Portugal. Bilder fra benken får Portugals trener til å se rødt.

Siste nytt

 • Klæbo må stå over verdenscuphelgen på Beitostølen

  Johannes Høsflot Klæbo sliter fremdeles med en forkjølelse og står nå over verdenscuphelgen på Beitostølen.

  Det kommer frem av en pressemelding sendt ut tirsdag ettermiddag.

  Klæbo sto over både 10 og 20-kilometeren på Lillehammer forrige uke, henholdsvis på fredag og søndag. Han gikk imidlertid sprinten på lørdag, hvor han vant.

  – Nå må jeg bli frisk. Jeg reiser fra Trondheim til Davos når forkjølelsen har gitt seg. Det er klart at dette er kjedelig. Jeg skulle så gjerne ha vært i god form samt gått renn på Beitostølen. Dessverre er ikke situasjonen slik. Akkurat nå vet jeg ikke når ferden går videre til nye høydedøgn, sier Klæbo i pressemeldingen.

  Langrennsløperen har de siste dagene oppholdt seg på Skeikampen, men drar nå hjem igjen til Trondheim på onsdag.

  Klæbo sier at han fremdeles planlegger å gå verdenscuphelgen i Davos (17. og 18. desember), og deretter gå Tour de Ski, som starter 31. desember.

  Verdenscup i nordiske grener på Lillehammer
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Eto'o legger seg flat etter å ha sparket til mann

  Den kamerunske fotballprofilen Samuel Etoö ble i etterkant av kampen mellom Brasil og Sør-Korea mandag kveld filmet på vei ut fra stadion.

  Der var det flere personer som gikk tett oppi den tidligere Barcelona-spilleren, og etter hvert tente Eto'o til mot en mann. Flere personer kom til og skilte de fra hverandre, men Eto'o kom seg fri og sparket mannen, slik at han falt i bakken.

  Tirsdag ettermiddag kom beklagelsen fra Eto'o.

  – Jeg ønsker å beklage for at jeg mistet besinnelsen, og reagerte på en måte som ikke samsvarer med min personlighet. Jeg beklager til offenligheten for denne uheldige hendelsen, skriver Eto'o på Twitter.

  Der skriver han også at personen han sparket trolig var en fotballfan fra Algerie. I mars kvalifiserte Kamerun seg til VM på bekostning av Algerie, etter en scoring på overtid i andre ekstraomgang. Fotballforbundet i Algerie sendte inn en klage til Fifa på grunn av dømmingen i kampen.

  Eto'o, som nå er Kameruns fotballpresident, forteller at han siden kampen i mars har blitt møtt med mange fornæmelser og anklager fra algeriske supportere.

  Samuel Eto'o
  Foto: Ivan Sekretarev / AP
 • Dyvik mister Beitostølen-helg

  Sverige må klare seg uten både Ebba Andersson og Anna Dyvik på start når langrennsverdenscupen fortsetter på Beitostølen kommende helg.

  Dyvik sliter med det som beskrives som «lettere symptomer» i luftveiene etter rennene på Lillehammer. Hun velger derfor å ikke starte på Beitostølen.

  Mandag opplyste Det svenske skiforbundet i en pressemelding at Ebba Andersson har testet positivt for korona. Hun skal ha lettere symptomer, men reiser hjem.

  Anna Dyvik erstattes av Jenny Solin på fredagens sprint på Beitostølen, mens Lovisa Modig får sjansen i distanserennet lørdag. Ingrid Hallquist kommer inn for Ebba Andersson. (NTB)

  Verdenscup i nordiske grener på Lillehammer
  Foto: Heiko Junge / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste