OL-roaren orka ikkje å setje seg i båten: – Vart kvalm av tanken

Sølvmedaljør i OL, Kjetil Borch, mista gneisten etter Tokyo-OL. Roaren har knapt trena sidan OL-finalen og har lagt på seg 10 kilo.

Kjetil Borch

ORKA IKKJE TANKEN PÅ Å RO: Kjetil Borch var utlada etter OL.

Foto: Annika Byrde / NTB

Det har gått nokre veker, ja faktisk månader, sidan Kjetil Borch rodde inn til OL-sølvet sitt i singlesculler i Tokyo.

Roaren innrømmer at det har teke litt tid å «lande» etter Tokyo-OL.

– Det har vore ei veldig lang innflyging frå OL, men eg byrjar å lande litt no, seier Borch til NRK.

I september valde han å droppe deltaking i ro-NM. Meisterskapen kom for tidleg etter ein hektisk sesong. Roaren var rett og slett utlada.

– Eg hadde inga lyst. Eg vart kvalm av tanken på å setje meg ned i båten og ro. Då er det heilt uaktuelt for meg å gjere det. Skal eg gjere noko, må eg gjere det heilt og fullt, forklarer han.

– Det er null kontroll

Innflyginga, som han altså kallar det, har òg gått utover treningsøktene. Borch har knapt trena sidan han sikra OL-sølvet 30. juli.

– Eg har trena sju økter sidan OL-finalen, så det er cirka ei økt i veka, og knapt det. Eg merka det då eg gjekk på vekta. Eg trudde det skulle vere rundt fire kilo, men eg hadde lagt på meg 10 kilo, ler han og legg til:

– Det er null kontroll. Men det er eigentleg herleg å vite at ein kan leggje på seg og kjenne seg bra. Nyte livet, smiler roaren.

Borch

Kjetil Borch med sølvmedaljen frå OL i Tokyo.

Foto: Charly Triballeau / AFP

Drøymer framleis om gull

Men etter ein liten pause etter OL, har han no byrja å sjå framover. Neste punkt på programmet er VM i kystroing i starten av oktober.

– Vi får sjå korleis det går. Eg har trena «nada», og kan kjenne syra allereie. Viss det blir nokon medalje her, så er det berre å «gønne» på, for det er på OL-programmet i 2028, seier han.

Roaren skal òg tilbake på skulebenken.

– Eg skal fullføre den masteren eg byrja på for mange år sidan, fortel han.

Men draumen om eit OL-gull lever framleis.

Borch innrømmer at han er sugen på revansj etter OL-finalen. Så langt har han ein bronse og eit sølv i OL-samanheng.

– Eg hadde veldig lyst på det gullet, så eg skal gå eit par runder med meg sjølv, forbundet og sponsorar – så får vi sjå om det blir mogleg å ta det gullet i Paris i 2024.

Det blir i så fall hans fjerde OL.

Sportsnyheter

Joshua King slo tilbake etter marerittår: – Følte jeg hadde noe å bevise

Det er gått ti måneder siden Joshua King sist scoret et mål. Mot gamleklubben Everton slo han skikkelig tilbake og ble matchvinner med et hat trick.

Siste nytt

 • Zucca-målgivende ga overtidsseier

  Mats Zuccarello og Minnesota Wild vant lørdagens NHL-kamp mot Anaheim Ducks da det gjensto kun sekunder av overtidsperioden.

  Sluttstillingen endte på 4–3. Zuccarello fikk ingen mål, men noterte seg for en målgivende på vinnermålet.

  I begge de to siste kampene har Minnesota Wild vunnet på overtid. Tirsdag scoret Zuccarello sine første mål for sesongen. Med to mål og to målgivende bidro han da sterkt til en dramatisk seier for Minnesota Wild på hjemmebane mot Winnipeg Jets.

  NHL: Preseason-Chicago Blackhawks at Minnesota Wild
  Foto: David Berding / Reuters
 • Verstappen vant kvalik-drama

  VM-leder Max Verstappen vant kvalifiseringen til USAs Grand Prix i Formel 1 foran tittelrival Lewis Hamilton og duket for en ny spennende duell mellom de to.

  Red Bull-bilene dominerte kvalifiseringen, men Hamilton i Mercedes utfordret dem da han overtok ledertiden rett før slutt i den siste og avgjørende kvalifiseringsomgangen. Verstappen hadde ett siste forsøk og slo tilbake med bestetid akkurat idet regn begynte å falle i Austin.

  – Det var spennende. Det begynte å regne litt mot slutten av runden min, men det holdt, sa Verstappen.

  Han slo Hamiltons bestetid med 0,209 sekund. Verstappens lagkamerat Sergio Pérez hadde bestetiden kort før slutt, men hans siste runde holdt ikke, og han havnet på tredjeplass 15 tusendels sekund bak Hamilton.

  Søndagens grand prix-løp i Austin starter 21.00 norsk tid.

  ZaxrCGElnQ4
  Foto: Mark Thompson / AFP
 • Zlatan med mål og selvmål

  Zlatan Ibrahimovic scoret for begge lag da han spilte fra start i Serie A for første gang på nesten et halvt år. Milan vant så vidt mot ni Bologna-spillere.

  Det endte 4-2 til gjestene etter to sene mål. Ibrahimovic fastsatte selv resultatet.

  40-åringen var i Milans startoppstilling for første gang siden 9. mai, etter å ha kvittet seg med skaden som kostet ham slutten av forrige sesong, sommerens EM-sluttspill og begynnelsen av denne sesongen.

  Det begynte bra, da han spilte fram Rafael Leão til ledermålet etter et kvarter. Det så mørkt ut for hjemmelaget Bologna da midtstopper Adama Soumaoro fikk rødt kort noen minutter senere, og Milan-kaptein David Calabria doblet ledelsen før pause.

  I det 49. minutt rotet Ibrahimovic det til på defensiv dødball. Nicolas Dominguez slo inn, og svensken stusset ballen i eget mål. Det inspirerte Bologna, som bare tre minutter senere utlignet ved Musa Barrow.

  I det 58. minutt fikk Bologna-kaptein Roberto Soriano marsjordre for en stygg stempling, og hjemmelaget måtte spille den siste drøye halvtimen med ni mann.

  Milan slet likevel med å avgjøre, men i det 84. minutt kom ledermålet signert Ismael Bennacer. I siste ordinære minutt gjorde Ibrahimovic 4-2 med assist fra samme Bennacer.

  Serie A - Bologna v AC Milan
  Foto: Jennifer Lorenzini / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal