NRK Meny
Normal

Her innser OL-mesteren generaltabben

OSLO/BEIJING (NRK): Veronica Campbell-Brown løp over i feil bane og risikerte å bli disket etter kvinnenes forsøk på 200 meter.

Veronica 3

SKIFTER BANE: OL-mesteren løp over i feil bane.

– Campbell-Brown løper ut i feil bane! Hun kan vel bli disket for det der, hva i all verden er det som skjer, sa en overrasket Jann Post da han så kvinnenes forsøk på 200 meter.

NRKs friidrettskommentator så tre ganger olympisk mester Veronica Campbell-Brown løpe inn til seier i sitt heat på 200 meter på tiden 22,79, men skiftet fra bane fem til bane seks i utgangen av svingen.

– Det var synd, men det må være rett ut, konkluderte NRKs ekspert Vebjørn Rodal.

Reddet av Adeoye

Han var ikke imponert over den jamaicanske friidrettsutøveren som har vunnet to OL-gull på 200 meter tidligere. Både i 2004 og 2008 vant hun gull, og hun tok også VM-gull på distansen i 2011.

– Det var urutinert av den mest rutinerte av alle, sa Rodal.

Campbell-Brown løp inn foran Margaret Adeoye fra Storbritannia, som løp inn på tredjeplass i heatet. Hun løp inn på 23.10, og kvalifiserte seg til semifinalen uansett.

Dermed ble hun reddet av regelen om at hun ikke blir disket dersom hun ikke har oppnådd noen fordel eller vesentlig hindret noen av konkurrentene.

Campbell-Brown gikk rett forbi de skrivende journalistene etter løpet uten å si så mye som et ord etter det oppsiktsvekkende løpet.

Veronica

I FEIL BANE: Bildene viser tydelig hvordan Veronica Campbell-Brown løp over i feil bane.

Foto: NRK

Siste nytt

 • Ringerike rykker opp

  Drømmen om eliteserien brast for Arctic Eagles som ble knust av Ringrike i kveldens kvalifiseringskamp. Nordlendingene måtte ha minimum uavgjort, men Ringerike vant hele 7-2 og tar steget opp til øverste nivå neste sesong.

  Ishockey: Kvalifisering til Get-ligaen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Graham Hansen briljerte

  Caroline Graham Hansen storspilte da Wolfsburg knuste Slavia Praha i mesterligaens kvartfinale. 23-åringen leverte både scoring og målgivende pasning i 5-0-seieren. Dermed har det tyske storlaget et meget bra utgangspunkt før returoppgjøret i Tjekkia.

  FBL-C1-WOMEN-PARIS-WOLFSBURG
  Foto: FRANCK FIFE / Afp
 • Berg Edseth til topps

  Marte Berg Edseth vant superkombombieni NM etter en strålende slalåmomgang. Edseth lå på annenplass etter utfordelen, 0,84 sekunder bak Hannah Sæthereng, som måtte ta til takke med sølvet. Maren Skjøld endte på tredjeplass.

  NM Alpint på Hafjell
  Foto: Norges Skiforbund/Alpin-NM Hafjell/ / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NM alpint: Super-G, kvinner og menn
Morgensport og musikk
NRK Sport Live med NM alpint, super-G menn
NRK Sport Live med NM alpint, super-G menn
NRK Sport Live med NM alpint, super-G menn
V-cupfinale skiskyting: Sprint kvinner
Vinterstudio