NRK Meny
Normal

Her innser OL-mesteren generaltabben

OSLO/BEIJING (NRK): Veronica Campbell-Brown løp over i feil bane og risikerte å bli disket etter kvinnenes forsøk på 200 meter.

Veronica 3

SKIFTER BANE: OL-mesteren løp over i feil bane.

– Campbell-Brown løper ut i feil bane! Hun kan vel bli disket for det der, hva i all verden er det som skjer, sa en overrasket Jann Post da han så kvinnenes forsøk på 200 meter.

NRKs friidrettskommentator så tre ganger olympisk mester Veronica Campbell-Brown løpe inn til seier i sitt heat på 200 meter på tiden 22,79, men skiftet fra bane fem til bane seks i utgangen av svingen.

– Det var synd, men det må være rett ut, konkluderte NRKs ekspert Vebjørn Rodal.

Reddet av Adeoye

Han var ikke imponert over den jamaicanske friidrettsutøveren som har vunnet to OL-gull på 200 meter tidligere. Både i 2004 og 2008 vant hun gull, og hun tok også VM-gull på distansen i 2011.

– Det var urutinert av den mest rutinerte av alle, sa Rodal.

Campbell-Brown løp inn foran Margaret Adeoye fra Storbritannia, som løp inn på tredjeplass i heatet. Hun løp inn på 23.10, og kvalifiserte seg til semifinalen uansett.

Dermed ble hun reddet av regelen om at hun ikke blir disket dersom hun ikke har oppnådd noen fordel eller vesentlig hindret noen av konkurrentene.

Campbell-Brown gikk rett forbi de skrivende journalistene etter løpet uten å si så mye som et ord etter det oppsiktsvekkende løpet.

Veronica

I FEIL BANE: Bildene viser tydelig hvordan Veronica Campbell-Brown løp over i feil bane.

Foto: NRK

Siste nytt

 • Beskyldes for å ha dopet hundene

  Ledelsen for Iditarod-løpet i Alaska i USA anklager Dallas Seavey, som har vunnet løpet fire ganger, for å ha dopet hundene sine. Selv nekter 30-åringen for å ha gitt forbudte stoffer til dem i årets løp, og han har trukket seg fra neste års løp i protest.

  Dallas Seavey
  Foto: Mark Thiessen / AP
 • New York Rangers tapte igjen

  Mats Zuccarello og New York Rangers gikk på nok en smell da de tapte 1-4 mot San Jose Sharks natt til tirsdag. Lørdag fikk Rangers en kjærkommen opptur med en 4-2-seier, men mandag ble det nytt tap. Laget har nå tapt åtte av sesongens ti kamper.

  Feiret scoring
  Foto: Adam Hunger / Ap
 • Ronaldo ble årets spiller

  Cristiano Ronaldo ble kåret til årets spiller under FIFAs prisutdelingsgalla i London mandag. Real Madrid-stjernen har vunnet priser på løpende bånd de siste sesongene. Mandag stakk han av med en ny gjev utmerkelse – i kamp med Barcelonas Lionel Messi og Paris Saint-Germains Neymar.

  FBL-FIFA-AWARDS
  Foto: GLYN KIRK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM-kvalifisering fotball, kvinner: Nederland - Norge
4-4-2 VM-kvalifisering fotball kvinner: Nederland - Norge
VM-kvalifisering fotball: Nederland - Norge