NRK Meny
Normal

OL-mester Graabak jakter sin første verdenscupseier

For fire år siden tok Mikko Kokslien sin første verdenscupseier på Lillehammer. Nå vil Jørgen Graabak gjøre det samme.

Graabak OL-vinner

Jørgen Graabak tok OL-gull i Sotsji. Nå vil han ta sin første verdenscupseier, og det på hjemmebane på Lillehammer i helga.

Foto: PETER PARKS / Afp

– Hvis jeg presterer på mitt aller beste, skal jeg være med å kjempe om seieren. Men jeg forholder meg bare til det som skjer her og nå, så får jeg ta verdenscupseieren når den kommer, sier Jørgen Graabak.

– Du forholder deg kanskje bare til OL-gull?

– Det er fristende å svare ja… Mesterskap er alltid viktig, men jeg er veldig sugen på å ta min første worldcupseier, fortsetter han.

Vil gjøre som Kokslien

Mikko Kokslien første verdenscupseier

Mikko Kokslien tok sin første verdenscupseier på Lillehammer i 2010.

Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

Graabak og resten av lagkameratene er samlet på Lillehammer før helgens verdenscuprenn. OL-vinneren fra Sotsji har ingen individuell seier i verdenscupen enda, men det har Mikko Kokslien. Den første kom nettopp her på Lillehammer, i 2010.

– Det er ekstra gøy for meg som er født, oppvokst og fortsatt bor på Lillehammer. Jeg gleder meg veldig til helga, det kommer mye kjentfolk og forholdene er perfekte, sier Kokslien.

Graabak har planer om å snappe opp et triks eller to fra lagkameraten.

– Mikko vet hvordan man vinner på Lillehammer, så jeg må prøve å suge ut den infoen han har om bakken og løypene.

Vil vise seg fra en bedre side

Jørgen Graabak fikk en god start på verdenscupen i Kuusamo forrige helg, med en 5. plass på lørdagens renn og seier på lagsprinten sammen med Håvard Klemetsen søndag. Mikko Kokslien og Magnus Krog åpnet ikke like bra, med en beskjeden 34. og 35. plass.

– Det ble en veldig dårlig start i Kuusamo, og jeg er fryktelig revansjesugen denne helga, avslutter Krog.

Kombinertrennet fra Lillehammer går på NRK1 lørdag kl. 08.55

Siste nytt

 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP
 • Sterk slutt sikret seier

  Spanske Omar Fraile sikret sin første etappeseier i Tour de France da han gikk til topps på den 14. etappen i årets utgave. På Belgias nasjonaldag så det lenge ut til at det skulle bli belgisk etappeseier, men Fraile ble for sterk opp monsterbakken.

  Tour de France
  Foto: Benoit Tessier / Reuters
 • Norges J19-lag til semifinale

  Norges J19-lag tok seg til semifinale i EM-sluttspillet med å ta sin annen seier i gruppespillet. Lørdag ble Frankrike slått 1-0. Sophie Haug scoret Norges eneste mål.

  UEFA European kvinner U-19
  Foto: Urs Flueeler/keystone / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
X Games Minneapolis -- Menn BMX Dirt Finale | Menn Motorcross Best Whip Finale | Menn Motocross Best Trick Finale | Menn Skateboard Big Air Finale