Hopp til innhold

OL-dronningen kopierer stjernekollega – får samme trener

Den jamaicanske sprintdronningen Elaine Thompson-Herah får samme trener som lagkameraten Shelly-Ann Fraser-Pryce. Førstnevnte skal forsvare tre gull i Paris-OL.

Thompson-Herah ble olympisk mester på både 100 meter, 200 meter og 4 x 100 meter under Tokyo-lekene i 2021. Hun har slitt noe med skader i år og var ikke å se i VM i Budapest.

Tidligere i november ble det kjent at hun og trener Shanikie Osbourne skilte lag. Grunnen skal ha vært Osbournes svært harde og spesielle krav til sprintstjernen, ifølge hennes management.

Foran neste sesong, der OL i Paris er det største målet, har hun fått Reynaldo Walcott som trener, skriver BBC. Han er fra før trener for lagvenninnen Fraser-Pryce (36), som har sanket åtte OL- og 17 VM-medaljer gjennom karrieren.

«Thompson-Herah er fortsatt like dedikert til løpingen og fokuserer på veien framover», heter det i en uttalelse fra managementet.

31-åringen står med i alt seks OL- og VM-medaljer. Hun er den nest raskeste på 100 meter gjennom tidene med 10,54. Kun den amerikanske legenden Florence Griffith-Joyner har vært raskere med 10,49. Den rekorden har stått siden 1988. (NTB)

Thompson-Herah
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Siste nytt

 • Advarer konkurrentene: – Ferien er over

  Etter en hektisk høst i danske Esbjerg inn mot VM-sluttspillet innrømmer Nora Mørk at det var litt deilig å møte antatt dårligere motstand innledningsvis i mesterskapet.

  – Ja, når alle snakker om jevne kamper fra start, så er det litt deilig, jeg skal innrømme det, sier Mørk til NRK.

  Mørk ble hvilt mot både Grønland og Østerrike i gruppespillet og fikk sine første VM-minutter mot Sør-Korea. I onsdagens seier mot Angola markerte 32-åringen seg for sin første scoring i årets VM.

  – For oss som spiller i Danmark, så spiller vi i den tøffeste ligaen og en tøff gruppe i Champions League. Det å få en dag fri mot Grønland var ikke feil, sier Mørk, før hun fortsetter:

  – Akkurat der og da var det god timing etter å ha kommet fra en hektisk periode, men nå er ferien over.

  Fredag venter Slovenia i andre kamp i hovedrunden.

  – De har mange spillere som spiller i Champions League og de har ett toppnivå som virkelig er bra. Det vi ser på svakheten deres er at de ikke er så mange gode spillere og kan kanskje ikke rullere. Vi må presse de lengst mulig, og så har vi enda flere å bytte på, sier Mørk.

  Samtidig som landslagssjef, Thorir Hergeirsson, ønsker at de etablerte norske stjernene utvikler relasjoner.

  – Det er en dimensjon man ikke oppdager før man står i det og da kan man risikere at kjernen ikke føler seg klar når man kommer til kamper når det gjelder som mest. Relasjoner er ferskvare. Det er ikke noe som hentes når man møtes, det må slipes, sier landslagssjefen til NRK.

  Håndball-VM kvinner Norge 2023: Norge - Sør-Korea
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Ny spillersignering i Haugesund – islending klar

  Islendingen Hlynur Freyr Karlsson går fra Valur til Haugesund foran den kommende fotballsesongen.

  Eliteserieklubben opplyser selv om signeringen i egne kanaler torsdag. 19 år gamle Freyr Karlsson har skrevet under på en fireårskontrakt med FKH.

  FKHs nyeste signering er en allsidig spiller som kan bekle flere posisjoner.

  – Jeg elsker å forsvare. Det er kanskje ikke så vanlig lenger blant fotballspillere, men jeg elsker den biten av spillet. Jeg er også en god pasningsspiller, men den fremste egenskapen min er nok at jeg er en forsvarsspiller i blodet og min beste posisjon vil jeg si er som midtstopper, sier han. (NTB)

  skar Hrafn Thorvaldsson
  Foto: NTB
 • Frykter alvorlig kneskade for Ryerson

  Landslagsspiller Julian Ryerson pådro seg det som kan være en alvorlig kneskade og måtte hjelpes av banen i Borussia Dortmunds cupnederlag for Stuttgart onsdag.

  Det var mot slutten av onsdagens oppgjør at Ryerson landet feil etter en duell.

  Lokalavisen Ruhr Nachrichten skriver at nordmannen etter kampen ble sett i gangene på kamparenaen på krykker. En MR-undersøkelse torsdag skal gi flere svar på alvorlighetsgraden på skaden. (NTB)

  – Kneet hans er hovent. Det er ikke noe godt tegn, sier sportsdirektør Sebastian Kehl.

  Ryerson har vært en viktige brikke for Dortmund denne sesongen, og backen har blant annet scoret tre seriemål. (NTB)

  Julian Ryerson under åttedelsfinalen i den tyske cupen mot Stuttgart
  Foto: ANGELIKA WARMUTH / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal