Hopp til innhold

Sportsnyheter

Idrettstinget

Høy temperatur før Al-Samarai vant presidentvalget: «Verdensmesterskapet i å snakke stygt»

Både styremedlem Astrid Uhrenholdt Jacobsen og håndballpresident Kåre Geir Lio holdt flammende innlegg før valget i Norges idrettsforbund. Så ble Zaineb Al-Samarai valgt til ny president.

Siste nytt

 • Barmen snakket på seg rødt kort – da slo Brann tilbake

  AaFK tok en uventet ledelse, mot spillets gang, i første omgang i eliteserierunden mot Brann søndag.

  For gjestene dominerte spillet de første 45 minuttene. Like etter hvilen fikk de lønn for strevet da Aalesunds Alexander Munksgaard forårsaket straffespark ved å felle bortelagets Frederik Børsting. Sivert Heltne Nilsen satte ballen sikkert i venstre hjørne.

  Få minutter senere pådro hjemmelagets Kristoffer Barmen seg sitt første gule kort da han kom sent og hardt inn i en takling.

  Flere sjanser bød seg for begge lag, før Barmen reagerte verbalt på en dommeravgjørelse som nesten sendte Brann i ledelsen.

  Dommeren ga den tidligere Brann-spilleren hans andre gule kort for dagen, denne gangen for munnbruk. Med det var hjemmelaget en mann mindre på banen.

  Det utnyttet Brann og tidligere Aafk-spiller Niklas Castro, som sendte bortelaget i ledelsen etter 80 minutter.

  10 minutter senere satte Ulrik Mathisen punktum for kampen med Branns tredje mål.

  Det endte 3–1 i Ålesund, og hjemmelaget beholder plassen som tabelljumbo.

  kristoffer barmen
  Foto: NTB
 • Mol og Sørum vant verdenstourturneringen i Ostrava

  Anders Mol og Christian Sørum fortsetter å briljere på sandvolleyballbanen. Søndag vant stjerneduoen verdenstourturneringen i Ostrava da de slo qatarske Cherif Younousse og Ahmed Tijan.

  Nordmennene vant til slutt med sifrene 21-15, 19-21, 15-12.

  Sørum og Mol åpnet best og sikret seg en komfortabel seier i første sett. Andre sett var derimot jevnere, og nordmennene måtte se seg slått av qatarerne. Men de norske herrene var sikre da det gjaldt i tiebreaken.

  Dermed sikret Mol og Sørum seg sin andre triumf i en verdenstourturnering for sesongen. Den første kom i Qatar i februar, skriver NTB.

  Neste turnering for Mol og Sørum blir OL-kvalifisering (6.-8. juni) og NM i Lillesand (9.-11. juni).

  Mol og Sørum
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Laporte vant åpningsetappen av Critérium du Dauphiné

  Christophe Laporte (Jumbo-Visma) var sterkest på den 158 kilometer lange åpningsetappen av Critérium du Dauphiné i de franske alper søndag.

  Etappen, som hadde start og målgang i Chambon-sur-Lac, bød på flere korte stigninger, men var langt mindre tøff enn flere av etappene syklistene har i vente den neste uken.

  Etappen ble avgjort i et spurtoppgjør. Der sikret Laporte seieren etter en sterk avslutning.

  Tungt regnvær preget deler av åpningsetappen. Ineos-rytteren Ethan Hayter veltet to ganger og måtte kaste inn håndkleet allerede på dag én.

  Uno-X sykler rittet som regnes for å være en fin oppkjøring til Tour de France senere i sommer. Det norske laget deltar for første gang i det prestisjetunge rittet i juli.

  I tillegg til Uno-X er Vegard Stake Laengen (UAE), Markus Hoelgaard (Trek), Jonas Hvideberg (DSM) og Edvald Boasson Hagen (TotalEnergies) også med.

  Rittet sykles over åtte etapper og avsluttes 11. juni.

  (©NTB)

  Christophe Laporte
  Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste