OL-bronse fra 2014 til Norge

Norge rykker opp til bronse på skiskytterstafetten i 2014 etter at den russiske skiskytteren Jevgenij Ustjugov er fratatt sine resultater på grunn av doping.

Et antidopingpanel i det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) kom til denne avgjørelsen som ble presentert lørdag.

Dermed rykker det norske stafettlaget med Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bø, Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen opp til bronseplass. Tyskland vinner dermed gullet foran Østerrike.

Norge vil også gå forbi Russland som beste nasjon under Sotsji-OL.

«Mr. Jevgenij Ustjugov har brutt dopingbestemmelsene paragraf 2.2 ADRV og brukt et forbudt stoff, oxandrolone. Han er utestengt i en periode på to år fra 13. februar 2020», het det i pressemeldingen fra IBU.

(NTB)

467666759
Foto: Alberto Pizzoli / AFP

Sportsnyheter

Avslører nytt våpentrøbbel – Thingnes Bø innrømmer risiko etter opptur

Johannes Thingnes Bøs har trøblet på liggende skyting denne sesongen, og forrige uke ble han i tillegg tvunget til å gjøre nye endringer på våpenet.

Siste nytt

 • Halfvarsson isolerte seg med kattene – ble syk likevel

  Svenskenes største langrennsstjerne på herresiden, Calle Halfvarsson, kvalifiserte seg til OL i Beijing med en tiendeplass i Tour de Ski. For å ikke bli syk i OL-oppkjøringen, valgte den sykdomsforfulgte 32-åringen å isolere seg sammen med kattene sine.

  Nå avslører han overfor Sveriges Radio hvordan det gikk:

  – Det gikk ikke bra. Sannsynligvis var en av kattene syke, for selv om jeg isolerte meg med dem, ble jeg forkjølet likevel. Jeg var bra lei. Man gjør alt i sin makt, likevel blir man forkjølet. Det var litt seigt, sier han.

  Halfvarsson sier han mistet seks dager med trening på grunn av forkjølelsen.

  7tVna6fszQU
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Blir historisk

  Den tidligere britiske rekordholderen på 100 meter, Mortell Douglas, blir den første kvinnen i historien til å representere Storbritannia i både sommer- og vinter-OL.

  35-åringen er tatt ut til å sitte i toerboben sammen med Mica McNeill under de forestående olympiske lekene i Beijing, melder BBC.

  Hun deltok i sommer-OL i 2008, også det i Beijing. Douglas løp den gangen 100 meter og 4x100 meter stafett.

  J6tRuy66NQE
  Foto: ADNAN ABIDI / Reuters
 • Tyske Forster falt fra gullet

  Tyske Anna-Lena Forster så ut til å være sikret et soleklart gull i den sittende klassen i storslalåm i VM torsdag, men var uheldig og falt like før mål. Dermed gikk gullet til amerikanske Laurie Stephens. Katie Combaluzier tok sølvet foran Shona Brownlee fra Storbritannia.

Sendeplan

Kl. Program Kanal