OL-billetten glapp for Norge

Norges herrelandslag i ishockey blir ikke å se i Beijing-OL i februar neste år. Det ble klart etter 0-2-kampen mot Danmark i Jordal Amfi søndag.

Både det norske og danske laget sto med seks poeng av seks mulige før OL-billetten for Oslo-gruppa skulle deles ut. Dermed var søndagens duell en ren finale.

Der kom de norske spillerne til kort. Scoringen til Frederik Storm på tampen av 2. periode la grunnlaget for dansk seier. 32-åringen kom alene med Henrik Haukeland og sendte pucken mellom beina på målvakten og i nettet. I sluttminuttene doblet Nikolaj Ehlers ledelsen.

Norge hadde flere gode muligheter foran eget publikum, men klarte ikke å få pucken forbi Sebastian Dahm i det danske buret.

Norsk ishockey har vært representert i de tre siste OL. Forrige kvalifiseringsbom kom i forkant av Torino-mesterskapet i 2006.

– Det er tøft selvfølgelig, vi ville jo til OL, sier Norges sisteskanse Henrik Haukeland til NRK og fortsetter:

– Det var en ganske tett og jevn match. Vi har litt marginer imot, pucken ville ikke inn.

OL-kvalifiseringen ishockey, Danmark - Slovenia
Foto: Erik Johansen / NTB

Sportsnyheter

«Nepo» forbløffet av Carlsens trekk: – En grov tabbe av Magnus

Et vanvittig sjakkdrama utspilte seg i Dubai lørdag: Magnus Carlsen hadde et solid overtak mot Jan Nepomnjasjtsjij, men to tabbetrekk endret alt. Utrolig nok klarte nordmannen å redde remis.

Nesten-blemme fra Lægreid: – Slapp heldigvis å «ta en Heidi Weng»

Han holdt på å gå feil på oppløpet, men fjorårets store komet, Sturla Holm Lægreid, viste at han han har store planer om å følge opp suksessen. Tarjei Bø sikret norsk dobbeltseier.

Banket Johaug i sprengkulda – så smeltet Karlssons bukser i lederstolen

Det ble drama både underveis og etter målgang da svenske Frida Karlsson ga Therese Johaug en skikkelig tankevekker i sesongens første distanserenn.

Siste nytt

 • Jota herjet i Liverpools storseier

  Liverpool fortsetter å imponere. Lørdag ble det 4-0-seier over Southampton i det som avsluttet en perfekt uke for de rødkledde.

  Forrige uke ble det 4-0-seier mot Arsenal. I mellomtiden sikret Liverpool seg sin femte strake seier i mesterligagruppespillet med 2-0-seier over Porto før lørdagens fest mot Southampton. Diogo Jota scoret de to første målene før Thiago Alcântara og Virgil van Dijk la på til 3-0 og 4-0.

  Liverpool har 39 mål på 13 kamper i Premier League og scorer med det i snitt tre mål per kamp. Det er ni mål flere enn Chelsea, som riktig nok har én kamp mindre spilt.

  Jotas to scoringer sender ham opp på 2.-plass på toppscorerlista med sju mål, fire færre enn Mohamed Salah som har elleve fulltreffere. Også Sadio Mané har sju scoringer denne sesongen. Roberto Firminos fire mål gjør at Jürgen Klopps gutter har hele fire spillere innenfor topp ti på toppscorerlista.

  Jota, Salah og Alex Oxlade-Chamberlain var blant spillerne som kunne gjort at stillingen hadde blitt enda styggere for Southampton mot slutten.

  1. desember er det byderby mot Everton for Liverpool. Southampton på sin side tar imot Leicester

  kFXPd_Ml1o4
  Foto: PHIL NOBLE / Reuters
 • Johansson på skuddhold

  I Halvor Egner Graneruds fravær, leverte Robert Johansson varene i første omgang av verdenscuprennet i Ruka. Han er på 4.-plass etter et hopp på 140,5 meter og har 6,2 poeng opp til lederen, slovenske Anze Lanisek.

  Granerud, som vant sin tolvte verdenscupseier søndag, greide ikke å kvalifisere seg til lørdagens renn. Dermed er det Johansson som er Norges håp i toppen.

  Johann André Forfang følger nærmest Johansson på en 15.-plass, mens Daniel André Tande er 26.-mann og klar for finaleomgangen.

  Verken Marius Lindvik, Fredrik Villumstad eller Anders Fannemel tok seg til finaleomgangen.

  Hopplandslaget
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Normann byttet ut med skade

  Norwich-spiller Mathias Normann måtte gi seg etter en drøy halvtime i Premier League-kampen mot Wolverhampton lørdag.

  Idet klokka rundet 33 minutter satte Normann seg ned på gresset. Han fikk behandling ute på matta, og etter kort tid kom han seg på beina og tuslet av banen for andre gang i kampen. Ti minutter tidligere ble han også sittende på gresset mens han ristet på hodet.

  Normann har vært en svært sentral brikke på Norwich-laget siden sin ankomst til klubben fra russiske Rostov. Ved flere anledninger har han blitt kåret til lagets beste spiller. I løpet av ni kamper står han med én scoring og én målgivende pasning for klubben som sliter i bunnen av tabellen.

  Kampen endte 0-0.

  iuWQdeMjYiY
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal