NRK Meny

OL 2024

 • Paris tildelt OL i 2024 - LA i 2028

  Paris ble onsdag formelt tildelt olympiske sommerleker i 2024, mens Los Angeles fikk lekene fire år senere. Vanligvis omfattes slike tildelinger med stor spenning, men ikke denne gang. Det ble ikke stilt noen kritiske spørsmål under seansen i Peru.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • IOC godkjenner LAs OL-søknad

  Alt tyder på at Den internasjonale olympiske komité (IOC) tildeler sommer-OL 2024 til Paris og at Los Angeles blir vert fire år senere. Los Angeles søkte om å bli vert for sommer-OL i 2024, men IOC har gitt Los Angeles visse motytelser for å ta mesterskapet i 2028 i stedet. Onsdag faller den offisielle avgjørelsen.

 • Budapest trekker OL-søknad

  Den ungarske byen trekker sitt kandidatur som vert for sommer-OL i 2024, melder NTB.

  Det skjer etter at en underskriftskampanje skaffet nok signaturer til å tvinge fram en folkeavstemning om søknaden.

  Nå står kampen mellom Paris og Los Angeles.

  Balazs Furjes
  Foto: Zsolt Szigetvary / AP
 • Budapest kan trekkje OL-søknad

  Borgarmeisteren i Budapest vurderer å trekkje søknaden om å arrangere sommar-OL i 2024. Grunnen er at ei aksjonsgruppe har samla inn så mange underskrifter at byen truleg må halde folkerøysting.

  Budapest er i finalefeltet saman med Paris og Los Angeles i kampen ol 2026-OL. Arrangøren skal veljast i september i år.

 • Roma trekkjer seg offisielt

  Italias OL-komite trekte seg i dag formelt som søkjar til OL i 2024. Årsaka er at den nyvalde borgarmeisteren i byen, Virginia Raggi, i førre månad sa at ho og hennar parti ikkje ville støtte søknaden.

  OL-komiteen seier likevel at dei ønskjer å halde døra på gløtt for å kome tilbake med sin søknad «dersom bystyret i Roma kollapsar».

  Roma 2024
  Foto: TIZIANA FABI / Afp

Siste nytt

 • Canada slått av Tyskland

  Canadas hockeylag nådde ikke finalen i OL etter et sensasjonelt nederlag for Tyskland i semifinalen fredag. Tyskland vant 4-3 og møter OUR i finalen søndag. Bronsekampen mellom Canada og Tsjekkia spilles lørdag.

  Tyskland hockey
  Foto: Jung Yeon-je / AFP
 • Kristoff nummer åtte etter velt

  Alexander Kristoff fikk en tung fredag i Abu Dhabi Tour. Syklisten endte på åttendeplass på den 3. etappen av rittet etter at han endte i asfalten 45 kilometer før målgang. Tyske Phil Bauhaus knep seieren. Kristoffer Halvorsen ble nummer 13, mens Sven Erik Bystrøm trillet inn som nummer 38.

  Alexander Kristoff
  Foto: Giuseppe Cacace / AFP
 • OUR klare for hockeyfinale

  De russiske hockeyherrene er klar for OL-finalen etter 3-0-seier over Tsjekkia i semifinalen. Nikita Gusev, Vladislav Gavrikov og Ilja Kovaltsjuk scoret målene for OUR.

  I finalen venter Canada eller Tyskland.

  Pyeongchang 2018 Winter Olympics
  Foto: Grigory Dukor / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin