NRK Meny

OL 2020

 • Stadig lengre avstandar i Tokyo

  Japans regjering vil flytte endå fleire OL-arenaer ut av Tokyo for å spare pengar. No vil dei ha arenaen for roing og padling til Tome, 440 km utanfor sentrum av Tokyo. Også arenaene for symjing og volleyball blir foreslått lagt utanfor byen. Tidlegare har basketball, taekwondo og sykling blitt flytta.

  I 2013 fekk Tokyo tildelt OL med lovnad om at 28 av dei 31 idrettsgreinene skulle avviklast innanfor 5 km frå OL-landsbyen.

  Men prisen på anlegga har nesten firedobla seg frå budsjettet frå den gongen.

 • Fem nye OL-grener

  IOC har godkjent baseball og softball, karate, skateboarding, sportsklatring og surfing som OL-grener fra Tokyo-OL i 2020. I vurderingen, har IOC-kommisjonen tatt hensyn til likestilling.

  Skateboarding i Drammen
  Foto: Tuva Strøm Johannessen / NRK
 • Skateboard kan bli OL-gren i 2020

  Skateboarding, surfing, karate, sportsklatring og baseball ble alle foreslått som OL-grener til Den internasjonale olympiske komité (IOC), det melder NTB. Den endelige avgjørelsen om de fem grenene skal bli inkludert i OL kommer 3. august. Tokyo skal ha OL i 2020.

  NM i skateboard 2013
  Foto: Lars Gartå

Siste nytt

 • Johansen-scoring i Fulham-tap

  Norges landslagskaptein, Stefan Johansen, scoret sitt fjerde seriemål for sesongen da Fulham tapte 1–2 mot Aston Villa i engelsk mesterskapsserie lørdag.

  Stefan Johansen
  Foto: Alan Walter / Reuters
 • AaFK reddet poeng på overtid

  Aalesund utlignet til 1-1 på overtid mot Kristiansund lørdag. Dermed sikret de seg et viktig poeng i nedrykksstriden. Like før slutt stormet Kristiansunds Torgil Gjertsen mot AaFK-målet som var åpent, men sentret i stedet for å skyte og det ble bom.

  Aalesund - Kristiansund.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal