NRK Meny
Normal

Okparaebo: – Jeg tror de har klokker her som funker

Ezinne Okparaebo fleiper med hendelsen som kan koste henne OL-plassen, men kjenner på presset over at hun fortsatt ikke er formelt klar for OL i august.

Ezinne Okparaebo

PRESS: Ezinne Okparaebo løper for en OL-plass i Amsterdam.

Foto: Anders Engeland, NRK

– Jeg får jo spørsmål om det hele tiden. Det er kanskje det som er mest stressende, sier Ezinne Okparabo.

I dag løper hun kvalifiseringsheat på 100 meter i EM. Hun har fortsatt ikke klart det særnorske kravet på 11.20.

Dermed er hun langt fra OL-klar - selv om hun har løpt under det internasjonale kravet på 11.32 hele tre ganger denne sesongen.

– Jeg får daglig spørsmål fra folk om jeg har klart OL-kravet. Og om jeg kommer til OL. Det fører til at jeg blir mer oppmerksom på det, sier Okparaebo.

– Men hva kan jeg si? Jeg kan ikke begynne å «jage» heller. Det blir ikke bra. Jeg må ikke tenke på det og bare fokusere på hva jeg skal gjøre i morgen, og dagen etter, fortsetter hun.

 • EM i friidrett ser du på NRK 1, og nrk.no. Okparaebo løper kvalifisering klokken 12.27.
Ezinne Okparaebo

DAGEN FØR: Ezinne Okparaebo møtte norsk presse i Amsterdam foran kvalifiseringsheatene på 100 meter i EM. Her i samtale med VGs Øystein Jarlsbo (t.v) og NTBs Per Kristian Eriksen.

Foto: Anders Engeland, NRK

– Ferdig med det

I slutten av juni løp hun det hun omtaler som ett av sine beste løp under et stevne i Sveits. Men arrangøren fikk ikke tatt tiden.

Hun vant foran flere sterke løpere, og arrangøren beklaget i etterkant.

På pressetreffet i Amsterdam fikk Oslo-jenta spørsmål om hvorfor hun var så sikker på at løpet var under OL-kravet.

– Jeg kan ikke være hundre prosent sikker. Men jeg tror jeg gjorde det - ut i fra hvem jeg løp mot - og avstanden til nummer to. Men har man ikke tid - så har man ikke tid, så det er egentlig bare spekulasjoner. Det var synd, men jeg er ferdig med det, sier 28-åringen.

Overfor NRK fleiper hun om hendelsen.

– Jeg tror nok de har klokker her som funker. Jeg håper det, ler hun.

Dafne Schippers

FAVORITT: Nederlanske Dafne Schippers er gull-favoritten på 100 meter. Her etter seieren på 200 meter under Bislet Games i år.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Schippers favoritt

For å nå EM-finalen må trolig tiden være under 11.20.

– Jeg tror det, men du vet jo aldri. Det er ganske høyt nivå her, sier Okparaebo.

Nederlanske Dafne Schippers er den største favoritten til EM-gullet, med årsbeste på 10.83. Hun er eneste deltaker som har vært under 11 sekunder i år.

Blant de fremste medaljekandidatene er også britiske Desiree Henry med pers på 11.06 fra i år, og veteranen Ivet Lalova-Collio, som tok EM-gull i 2012.

Ikke i toppform

– Jeg tror ikke jeg er i toppform. Jeg kjenner ikke den spretten som pleier å ha. Jeg pleier å si, at når jeg er i toppform, så spretter jeg, forklarer Okparaebo.

Hvorfor er du ikke i toppform nå?

– Den skal jeg spare til OL. Vi skal bygge videre på det som skjer i EM. Det er målet.

– Gambler du litt med tanke på OL-kravet?

– Nei, 11.20 skal ikke være vanskelig for meg!

Siste nytt

 • Molde slo tilbake

  Molde vann 3–0 heime mot Stabæk i kveld. Dermed slo dei tilbake på første forsøk etter 1-0-tapet mot Kristiansund. Fredrik Aursnes og Eirik Hestad scora begge før kvarteret var spelt, medan innbytar Mattias Moström slo til med eit lekkert mål i det 90. minutt.

  Fredrik Aursnes og Eirik Hestad
  Foto: Arne Flatin / NRK
 • Vil sende dommaren til Haag

  Serbia-trenar Mladen Krstajic er svært skuffa over at Aleksandar Mitrovic ikkje fekk straffe i 2-1-tapet mot Sveits. – Dommaren (tyske Felix Brych) burde ha blitt sendt til Haag, rasar Krstajic – og siktar til byen der den internasjonale straffedomstolen ligg.

  FBL-WC-2018-SRB-PRESSER
  Foto: OZAN KOSE / AFP
 • Vrakar Ôzil og Khedira

  Verken Mesut Özil eller Sami Khedira får fornya tillit når Tyskland møter Sverige i kveld. Marco Reus og Sebastian Rudy tek deira plassar i 11-aren. Dessutan kjem Jonas Hector og Antonio Rüdiger inn for Marvin Plattenhardt og Mats Hummels i forsvaret.

  SOCCER-WORLDCUP-GER-SWE/PREVIEW
  Foto: FRANCOIS LENOIR / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
FIFA Fotball-VM 2018: Tyskland - Sverige