NRK Meny
Normal

Okparaebo hemmet av lårsmerter

Ezinne Okparaebo løp inn til sjette plass på 100 meteren i Brüssel fredag kveld. Den norske sprinteren sliter med smerter i låret.

Video 100 meter kvinner diamond league

Se 100 meteren for kvinner fra Diamond League i Brüssel her.

– Jeg kjente det litt tidligere i dag, så ble det bedre igjen. I dag ble jeg veldig hemmet av det, sier Okparaebo til NRK etter løpet.

Den norske sprinteren så smått bekymret ut, og tok seg til låret.

– Jeg har kjent litt på det hele sesongen, men trodde ikke det så alvorlig. Dette er siste løpet i sesongen, så nå har jeg jo litt fri, sier Okparaebo.

Kjempetid av Jeter

Okparaebo fikk en fin start i bane åtte, men klarte ikke å hamle opp med de andre spurtkanonene i feltet. Hun ble nummer seks på 11.32.

Carmelita Jeter vant på tiden 10.78, en raskere tid enn det hun tok VM-gull på i Sør-Korea.

Under friidrettsstevnet i Zagreb tidligere denne uken, løp Okparaebe inn til en femteplass. Da løp Okparaebo på tiden 11.44.

Ezinne Okparaebo var svært nær en finale under friidretts-VM. Under mesterskapet satte hun også norsk rekord på 100 meter.

Sesongbeste fra Måkestad Bovim

Ingvill Måkestad Bovim hang godt med i feltet før siste runde på 1500 meteren for kvinner. Hun hadde også tøff konkurransen fra løpere som tok VM-medaljer i Sør-Korea.

Den siste runden gikk fort, og Morgan Uceny vant på tiden 4.00.06, som er årsbeste i verden. I VM endte hun på tiendeplass etter å ha blitt dyttet ned i feltet, men fredag kveld fikk hun sin revansje.

Måkestad Bovim løp inn til 4.03.73, som er hennes beste tid på distansen for sesongen.

Det var et ganske rotetet løp, mye knuffing og neste fall. Det er mitt nest, beste løp noen gang, så det er jeg fornøyd med, men det mangler bittelitt på slutten, sier Måkestad Bovim til NRK etter løpet.

– Det er en fin avslutning på sesongen, sier hun.

Siste nytt

 • Bohinen aktuell for Viking

  Lars Bohinen er favoritt til jobben som ny trenar i Viking, melder Stavanger Aftenblad. Viking vil ikkje kommentere saka.

  48-åringen har eitt år igjen av avtalen med Sandefjord, men det skal det vere håp om å løyse, skriv avisa.

  Viking rykka ned i haust, og skal for første gong sidan 1987 spele på nivå to neste år.

  Lars Bohinen intervjues av NRK
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
 • Russisk OL-komité støttar deltaking

  Russlands OL-komite vil støtte utøvarar som deltar i OL i Korea under nøytralt flagg, melder nyheitsbyrået RIA.

  IOC har utestengt Russland frå OL på grunn av dopingjukset i Sotsji i 2014, men vil tillate at inviterte russiske utøvarar får delta under nøytralt flagg.

  Alexander Zhukov
  Foto: Ivan Sekretarev / AP
 • – Flaut, sa Zucca

  Mats Zuccarello scora på straffe, men New York Rangers tapte likevel 1-2 etter straffer for Dallas. – Det er pinleg å spele to periodar utan å vinne ein einaste nærkamp, seier Zuccarello til NTB.

  Rangers fekk si utlikning fire minutt før full tid. – Vi fekk det poenget vi fortente minst sidan eg kom hit, seier Zucca.

  Mats Zuccarello
  Foto: Bill Kostroun / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal