NRK Meny
Normal

Okparaebo hemmet av lårsmerter

Ezinne Okparaebo løp inn til sjette plass på 100 meteren i Brüssel fredag kveld. Den norske sprinteren sliter med smerter i låret.

Video 100 meter kvinner diamond league

Se 100 meteren for kvinner fra Diamond League i Brüssel her.

– Jeg kjente det litt tidligere i dag, så ble det bedre igjen. I dag ble jeg veldig hemmet av det, sier Okparaebo til NRK etter løpet.

Den norske sprinteren så smått bekymret ut, og tok seg til låret.

– Jeg har kjent litt på det hele sesongen, men trodde ikke det så alvorlig. Dette er siste løpet i sesongen, så nå har jeg jo litt fri, sier Okparaebo.

Kjempetid av Jeter

Okparaebo fikk en fin start i bane åtte, men klarte ikke å hamle opp med de andre spurtkanonene i feltet. Hun ble nummer seks på 11.32.

Carmelita Jeter vant på tiden 10.78, en raskere tid enn det hun tok VM-gull på i Sør-Korea.

Under friidrettsstevnet i Zagreb tidligere denne uken, løp Okparaebe inn til en femteplass. Da løp Okparaebo på tiden 11.44.

Ezinne Okparaebo var svært nær en finale under friidretts-VM. Under mesterskapet satte hun også norsk rekord på 100 meter.

Sesongbeste fra Måkestad Bovim

Ingvill Måkestad Bovim hang godt med i feltet før siste runde på 1500 meteren for kvinner. Hun hadde også tøff konkurransen fra løpere som tok VM-medaljer i Sør-Korea.

Den siste runden gikk fort, og Morgan Uceny vant på tiden 4.00.06, som er årsbeste i verden. I VM endte hun på tiendeplass etter å ha blitt dyttet ned i feltet, men fredag kveld fikk hun sin revansje.

Måkestad Bovim løp inn til 4.03.73, som er hennes beste tid på distansen for sesongen.

Det var et ganske rotetet løp, mye knuffing og neste fall. Det er mitt nest, beste løp noen gang, så det er jeg fornøyd med, men det mangler bittelitt på slutten, sier Måkestad Bovim til NRK etter løpet.

– Det er en fin avslutning på sesongen, sier hun.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games: Rullebrett, street