Hopp til innhold

Okparaebo hemmet av lårsmerter

Ezinne Okparaebo løp inn til sjette plass på 100 meteren i Brüssel fredag kveld. Den norske sprinteren sliter med smerter i låret.

Video 100 meter kvinner diamond league

Se 100 meteren for kvinner fra Diamond League i Brüssel her.

– Jeg kjente det litt tidligere i dag, så ble det bedre igjen. I dag ble jeg veldig hemmet av det, sier Okparaebo til NRK etter løpet.

Den norske sprinteren så smått bekymret ut, og tok seg til låret.

– Jeg har kjent litt på det hele sesongen, men trodde ikke det så alvorlig. Dette er siste løpet i sesongen, så nå har jeg jo litt fri, sier Okparaebo.

Kjempetid av Jeter

Okparaebo fikk en fin start i bane åtte, men klarte ikke å hamle opp med de andre spurtkanonene i feltet. Hun ble nummer seks på 11.32.

Carmelita Jeter vant på tiden 10.78, en raskere tid enn det hun tok VM-gull på i Sør-Korea.

Under friidrettsstevnet i Zagreb tidligere denne uken, løp Okparaebe inn til en femteplass. Da løp Okparaebo på tiden 11.44.

Ezinne Okparaebo var svært nær en finale under friidretts-VM. Under mesterskapet satte hun også norsk rekord på 100 meter.

Sesongbeste fra Måkestad Bovim

Ingvill Måkestad Bovim hang godt med i feltet før siste runde på 1500 meteren for kvinner. Hun hadde også tøff konkurransen fra løpere som tok VM-medaljer i Sør-Korea.

Den siste runden gikk fort, og Morgan Uceny vant på tiden 4.00.06, som er årsbeste i verden. I VM endte hun på tiendeplass etter å ha blitt dyttet ned i feltet, men fredag kveld fikk hun sin revansje.

Måkestad Bovim løp inn til 4.03.73, som er hennes beste tid på distansen for sesongen.

Det var et ganske rotetet løp, mye knuffing og neste fall. Det er mitt nest, beste løp noen gang, så det er jeg fornøyd med, men det mangler bittelitt på slutten, sier Måkestad Bovim til NRK etter løpet.

– Det er en fin avslutning på sesongen, sier hun.

Siste nytt

 • Tennisstjerna skjelte ut dommeren: – Er du dum?

  Nick Kyrgios kunne juble etter å ha vunnet en jevn kamp mot Stefanos Tsitsipas, men underveis fyrte australieren på alle plugger.

  For da Tsitsipas slo en ball mot nedre delen av tribunen, stormet Kyrgios mot dommeren. Han mente at motstanderen burde blitt disket, men ble ikke hørt.

  – Kan du slå en ball inn blant publikum og treffe noen og ikke tape kampen? Er du dum? tordnet han.

  Dommeren valgte å gi en advarsel til Tsitsipas og spurte Kyrgios om ballen traff noen.

  – Ja, den gjorde det. Så nå må du bli skadet? Du er en skam. Du endrer reglene akkurat som du vil, sa den frittalende tennisprofilen.

  Wimbledon
  Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
 • Nadal enkelt videre i Wimbledon

  Tennisikonet Rafael Nadal (36) fikk en lett reise til fjerde runde i Wimbledon-turneringen. Han lekte med Lorenzo Sonego i tre strake sett.

  Spanjolen vant kveldskampen på centercourten med sifrene 6-1, 6-2, 6-4. For tiende gang er han klar for Wimbledons åttedelsfinaler.

  Gress er ikke Nadals favorittunderlag. Kun to av hans 22 Grand Slam-titler har kommet i Wimbledon (2008 og 2010). Går han til topps i London, vil veteranen vært ett steg nærmere å vinne samtlige fire GS-turneringer i ett og samme kalenderår. (NTB)

  Britain Wimbledon Tennis
  Foto: Alastair Grant / AP
 • Kofstad med superspill i Irland – kjemper i teten

  Golfspiller Espen Kofstad gikk tredje runde av europatourturneringen Irish Open sju slag under par. Han er på delt 5.-plass og for fullt med i seierskampen.

  Nordmannen er tolv slag under par etter en serie på 67-72-65. En stund toppet han resultatlistene lørdag, men ble senere jekket noen hakk ned.

  Før siste dag er han kun to slag bak den polske lederen Adrian Meronk. (NTB)

  Sommer-OL i Rio 2016.
  Foto: Erik Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste