NRK Meny
Normal

Okparaebo kvitt tåsmertene - slik kommer hun i VM-form

LUZERN/OSLO (NRK.no) Ezinne Okparaebo (25) vil først og fremst forbedre seg mentalt i innspurten til VM i Moskva.

Ezinne

Sprinter Ezinne Okparaebo har fortsatt et stykke ned til sin personlige rekord, men nå føler hun at formen er i ferd med å løsne.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Ndure

Jaysuma Saidy Ndure satte årsbeste tid med 10,07 da han vant 100-meteren i Luzern.

Foto: URS FLUEELER / Ap

25-åringen måtte nemlig ta en kort løpepause etter å ha slitt med en vond tå tidligere i juli.

– Kjenner det løsner

Lørdag var hun tilbake på 100 meter-banen i Madrid med 11,34. Allerede onsdag konkurrerte hun igjen, og denne gangen ble det 2.-plass med 11,40 etter en svak avslutning.

– Det som er positivt, er at jeg kjenner at det løsner. Jeg kjenner meg mye lettere i kroppen, og det er mye artigere å konkurrere. Nå håper jeg tidene kommer etter hvert. Jeg har troen på at toppformen nærmer seg, sier Okparaebo til NRK.no.

 • Hva tror du om Okparaebos sjanser i VM? Si din mening i kommentarfeltet under artikkelen!

I Luzern var hun faktisk lenge i klar ledelse. Men så mistet den norske sprinteren konsentrasjonen.

– Jeg må bare løpe mer mot slutten. Jeg merket at jeg ledet, og tenkte: «Oi, jeg leder». Det er ikke bra i det hele tatt. Avslutningen var svak, og jeg skal gjøre det mye bedre, sier Okparaebo.

Løper uten smerter

På grunn av belastningsskaden i tåen, mistet hun blant annet Diamond League-stevnet i Paris kun uker før VM. Hun har imidertid holdt seg i god trening.

Fortsatt har hun et stykke ned til sin egne norske rekord på 11,10 sekunder fra London-OL, men Okparaebo tror mental terping kan senke tiden de nødvendige tiendelene.

– Jeg kan løpe uten smerte nå, og det er veldig bra. Hjernen må bare vite at nå går det bedre, og det er derfor jeg trenger løpene for å komme videre, sier Okparaebo, som skal gripe de tre siste ukene før VM.

– Heldigvis har jeg litt tid igjen. Jeg har trent veldig bra, og jeg er sterk. Nå må jeg bare få det ut i løpene. Jeg må være sterk mentalt og tålmodig, sier hun.

Okparaebo har uansett ett løp til på planen før Moskva-VM. Hun håper også å få løpt enten i Sverige eller i England for flest mulige gjennomkjøringer.

Siste nytt

 • Kroatia med knepen seier

  Norges neste motstander i EM, Kroatia, måtte slite knallhardt for å slå Hviterussland 25-23 i håndball-EM torsdag. Kroatia fikk 15.000 tilskuere i ryggen torsdag, men hadde kjempetrøbbel med å vinne.

  Croatia's Luka Cindric
  Foto: Darko Bandic / AP
 • Lørenskog snudde og slo Vålerenga

  Vålerenga ledet 2-0 helt til det gjensto fire minutter, men Lørenskog slo tilbake og vant 3-2 etter straffeslag i lokalderbyet i eliteserien i ishockey torsdag.

  Eliteserien ishockey: Lørenskog-Vålerenga
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Storseier for Solbakkens menn

  Ståle Solbakken og FC København fikk en strålende start på oppkjøringen til vårsesongen. FCK slo Vejle 4–0 etter mål av Jonas Wind, Andrija Pavlovic og Federico Santander.

  Vårsesongen starter 4. februar. Da venter byrival Brøndby i cupen.

  Solbakken
  Foto: Claus Bech Andersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup hopp: Kvinner
V-cup hopp: Kvinner
V-cup alpint: Super-G, menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup alpint: Super-G menn
V-cup alpint: Super-G menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn