NRK Meny
Normal

Okparaebo kvitt tåsmertene - slik kommer hun i VM-form

LUZERN/OSLO (NRK.no) Ezinne Okparaebo (25) vil først og fremst forbedre seg mentalt i innspurten til VM i Moskva.

Ezinne

Sprinter Ezinne Okparaebo har fortsatt et stykke ned til sin personlige rekord, men nå føler hun at formen er i ferd med å løsne.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Ndure

Jaysuma Saidy Ndure satte årsbeste tid med 10,07 da han vant 100-meteren i Luzern.

Foto: URS FLUEELER / Ap

25-åringen måtte nemlig ta en kort løpepause etter å ha slitt med en vond tå tidligere i juli.

– Kjenner det løsner

Lørdag var hun tilbake på 100 meter-banen i Madrid med 11,34. Allerede onsdag konkurrerte hun igjen, og denne gangen ble det 2.-plass med 11,40 etter en svak avslutning.

– Det som er positivt, er at jeg kjenner at det løsner. Jeg kjenner meg mye lettere i kroppen, og det er mye artigere å konkurrere. Nå håper jeg tidene kommer etter hvert. Jeg har troen på at toppformen nærmer seg, sier Okparaebo til NRK.no.

 • Hva tror du om Okparaebos sjanser i VM? Si din mening i kommentarfeltet under artikkelen!

I Luzern var hun faktisk lenge i klar ledelse. Men så mistet den norske sprinteren konsentrasjonen.

– Jeg må bare løpe mer mot slutten. Jeg merket at jeg ledet, og tenkte: «Oi, jeg leder». Det er ikke bra i det hele tatt. Avslutningen var svak, og jeg skal gjøre det mye bedre, sier Okparaebo.

Løper uten smerter

På grunn av belastningsskaden i tåen, mistet hun blant annet Diamond League-stevnet i Paris kun uker før VM. Hun har imidertid holdt seg i god trening.

Fortsatt har hun et stykke ned til sin egne norske rekord på 11,10 sekunder fra London-OL, men Okparaebo tror mental terping kan senke tiden de nødvendige tiendelene.

– Jeg kan løpe uten smerte nå, og det er veldig bra. Hjernen må bare vite at nå går det bedre, og det er derfor jeg trenger løpene for å komme videre, sier Okparaebo, som skal gripe de tre siste ukene før VM.

– Heldigvis har jeg litt tid igjen. Jeg har trent veldig bra, og jeg er sterk. Nå må jeg bare få det ut i løpene. Jeg må være sterk mentalt og tålmodig, sier hun.

Okparaebo har uansett ett løp til på planen før Moskva-VM. Hun håper også å få løpt enten i Sverige eller i England for flest mulige gjennomkjøringer.

Siste nytt

 • Ingebrigtsen med nytt EM-krav

  Filip Ingebrigtsen løp på 13.30,48 på 5000 meter under et stevne i belgiske Heusden lørdag kveld. 25-åringen kom rett fra fredagens stevne i Monaco, hvor han satte ny Norges rekord på 1500 meter. Lørdag klarte han også EM-kravet på 5000 meter.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Jasper Jacobs / AFP
 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP
 • Sterk slutt sikret seier

  Spanske Omar Fraile sikret sin første etappeseier i Tour de France da han gikk til topps på den 14. etappen i årets utgave. På Belgias nasjonaldag så det lenge ut til at det skulle bli belgisk etappeseier, men Fraile ble for sterk opp monsterbakken.

  Tour de France
  Foto: Benoit Tessier / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
X Games Minneapolis -- Menn BMX Dirt Finale | Menn Motorcross Best Whip Finale | Menn Motocross Best Trick Finale | Menn Skateboard Big Air Finale