NRK Meny
Normal

Brann må kutte minst 15 millioner

Svikt i inntekter fra publikum og marked gjør at Brann må kutte 15 millioner kroner foran neste sesong. Ender det med nedrykk i høst, blir kuttene langt større.

Rikard Norling og Jakob Orlov

DÅRLIGE TIDER: Trener Rikard Norling og spiss Jakob Orlov ble hentet til Bergen før årets sesong for å gjøre Brann til et topplag. I stedet er det blitt nedrykksstrid og økonomisk krise.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

– Vi har hatt lavere inntekter enn vi håpet på, og må derfor tilpasse, sier daglig leder Roald Bruun-Hanssen til bt.no. Han bekrefter at klubben vurderer oppsigelser som et av midlene for å nå kuttmålet.

Brann er også i en akutt sportslig krise, som langt på vei kan forklare de sviktende inntektene på publikumsfronten. Klubben ligger i øyeblikket an til direkte nedrykk.

Skulle bergenslaget havne i 1. divisjon neste år, vil klubben måtte kutte med ytterligere ti millioner kroner, ifølge Bruun-Hanssen.

Kuttene er ventet å ramme alle avdelinger i klubben, inkludert både ungdomsavdelingen og A-laget. De ansatte i klubben skal ha ha blitt informert om situasjonen i forrige uke.

Daglig leder Roald Bruun-Hanssen må kutte minst 15 millioner kroner i klubben.

SE VIDEO: Roald Bruun-Hanssen om kuttene Brann må gjennom.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal