NRK Meny
Normal

Øker golf-interessen

- Suzanns seier er en kjempeprestasjon som kommer til å øke golfinteressen i Norge, sier toppidrettsjef Jarle Aambø.

Suzann Pettersen
Foto: DAVE CANNON / AFP

Han er én av mange som har latt seg imponere av "Tuttas" major-seier denne helga, og slår fast at dette er tidenes golf-prestasjon av en norsk spiller.

- Noe av det som imponerer meg mest, er Suzanns bruk av støtteapparatet. Hun har en egen evne til å lære av kompetansen som finnes rundt henne, og å være krevende til det samme støtteapparatet, sier Aambø.

Han mener at flere og flere etter hvert kommer til å interessere seg for golfsporten, ikke minst etter hvert som det også blir bygt flere baner. Men giolf som internasjonal toppidrett vil det nok likevel ta en stund før folk flest får et nært forhold til, sier Aambø.

- Men "Tutta" er en stor utøver og har levert en stor prestasjon i en stor idrett, sier han til NRK.

Siste nytt

 • Bøkko går lagtempo

  Håvard Bøkko ersatter Sindre Henriksen på lagtempoen. Det bekrefter landslagssjef Sondre Skarli til NRK. Henriksen hadde store problemer på kvartfinalen. De to andre på laget er Sverre Lunde Pedersen og Simen Spieler Nilsen.

  Bøkko
  Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
 • Kasai sikter mot to nye OL

  Noriaki Kasai deltok i sitt første OL i 1992, og ble tidenes eldste OL-medaljør i Sotsji-lekene for fire år siden. Selv om det ikke har blitt noen medaljer i Sør-Korea, så sikter han videre, skriver Eurosport. Hvis japaneren gjennomfører målet sitt vil han være 53 år når han hopper under OL i 2026.

  Kasai
  Foto: LEHTIKUVA / Reuters
 • Gull-Krüger: – Surrealistisk

  Simen Hegstad Krüger viste frem OL-medaljene da han landet på Gardermoen mandag.

  – Hele OL har vært en surrealistisk opplevelse. Jeg trenger noen dager for å lande litt. Jeg tror fortsatt ikke helt at medlajene er mine når jeg ser på dem, sier han.

  Simen Hegstad Krüger
  Foto: MARTIN JUTKVAM

Sendeplan

Kl. Program Kanal