NRK Meny
Normal

Kim Ojo: – Kan ikke bli med den ledelsen som er her nå

Kim Ojo langer ut mot den sportslige ledelsen i Brann. – Jeg nekter å spille for denne klubben, sier spissen.

Kim Ojo på trening

MISFORNØYD: Kim Ojo er sint på Brann-ledelsen, men vil ikke si hvorfor. Her er han på dagens Brann-trening utenfor Brann stadion.

Foto: Jørgen Eide / NRK

I dagens BA gir den 24 år gamle spissen det glatte lag til Branns sportslige administrativt ansvarlige Rolf-Magne Walstad.

Nigeriaeneren var på sin første trening med Brann etter nyttår i går, og starter 2013 med følgende beskjed til klubben:

– Nekter å spille for Brann

– Jeg kommer ikke til å spille for Brann. Jeg nekter å spille for denne klubben. Jeg kan ikke spille for sportsdirektøren her, sier Ojo til BA.

Rolf Magne Walstad

FÅR KRITIKK: Kim Ojo uttrykker stor misnøye med Branns sportslig administrative ansvarlige, Rolf-Magne Walstad.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX
Kim Ojo

2011: Det første bildet av Kim Ojo i Brann-drakt, før 2011-sesongen. Den gang kritiserte nigerianeren sin forrige klubb, Nybergsund Trysil. Nå gjør han det samme mot Brann.

Foto: Per Wie/Brann.no

24-åringen bekrefter at kritikken hans er rettet mot Walstad, men vil ikke utdype det noe mer for overfor avisen. Han sier ikke noe om hva han er misfornøyd med eller hva Walstad har gjort mot ham.

Rolf-Magne Walstad er som sportslig administrativt ansvarlig den som har ansvaret for å tegne og forlenge spillernes kontrakter.

– Han er ingen god person

Ojos fremtid i Brann har vært et spørsmål hele høstsesongen, da 24-åringens kontrakt går ut etter årets sesong. Skal klubben få penger for ham, må han med andre ord selges i overgangsvinduet nå i januar eller i sommer.

Ojo har lenge vært tydelig på at han vil bort fra Brann, men dagens kraftsalve mot ledelsen kommer likevel overraskende.

Brann ble i høst enige med den belgiske klubben Genk om en overgang for Ojo, men spissen sa selv nei til overgangen.

– Slik det går for klubben i øyeblikket, med den ledelsen som er her nå, så tror jeg ikke at jeg kan bli. Jeg er ikke imponert over sportsdirektøren. Han er ingen god person, sier Ojo.

Brann: – Helt uakseptabelt

Roald Bruun-Hanssen

UAKSEPTABELT: Branns daglige leder Roald Bruun-Hanssen sier Ojos uttalelser er uakseptable.

Foto: Jørgen Eide / NRK

Brann-ledelsen er ikke nådig i sitt svar på Ojos uttalelser. Branns daglige leder Roald Bruun-Hanssen sier han ikke har snakket med spilleren selv, men at det ikke er greit å gå ut med slik kritikk i media.

– Det er helt uakseptabelt. Saken er i utgangspunktet uakseptabel, men jeg må snakke med Kim før jeg kan kommentere det, sier Bruun-Hanssen til BA.

Ingen i Brann-ledelsen gir uttrykk for at de skjønner hva Ojos kritikk kommer av. Det gjør heller ikke nigerianerens agent, Andre Schei Lindbæk.

BA : – Benk ham for godt

Bergensavisen skriver på kommentatorplass i dag at Kim Ojos utbrudd er nådestøtet for begge parter – og tar til orde for å benke en av klubbens største stjerner for godt.

«For meg er det helt åpenbart at etter slike uttalelser bør ikke Ojo spille i den røde drakten igjen», skriver BAs kommentator Tormod Bergersen.

Les hele BA-kommentaren her.

 • Syns du det er greit av Ojo å lange ut Brann på denne måten? Bruk kommentarfeltet under.
Kim Ojo

FRUSTRERT TOPPSCORER: Kim Ojo har svinget kraftig i sine prestasjoner i Brann. Men han har vært klubbens toppscorer i begge sine sesonger i Brann.

Foto: Hommedal, Marit / Scanpix

Siste nytt

 • OL: Fleire øvingar - færre utøvarar

  Beijing-OL 2022 skal ha 109 øvingar, mot 102 i Pyeongchang i år. Men talet på utøvarar skal ned frå 2933 til 2892. Det betyr 41 færre i skidisiplinane, 26 færre i skøyter og 20 færre i skiskyting.

  Med det nye OL-programmet blir 45,4 prosent av deltakarane i 2022 kvinner, mot 41,1 i år.

  China Beijing Winter Olympics
  Foto: Ng Han Guan / AP
 • Mixed laghopp på OL-programmet

  De norske hopperne får enda en øvelse på OL-programmet i 2022. Mixed laghopp ble offentliggjort som en del av programmet – Med dagens vedtak viser IOC at kvinnene blir mer og mer likestilt innenfor hoppsporten, sier skipresident Erik Røste til NTB.

  Kvinner stor bakke verdenscup Holmenkollen.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Edvald fikk tidsstraff

  Edvald Boasson Hagen er ilagt en tidsstraff på to minutter og en bot på drøyt 1600 kroner etter den ellevte etappen i Tour de France. Han skal ha mottatt hjelp i form av en ny sykkel fra gamlelaget Team Sky da han fikk trøbbel med sin egen, melder TV 2

  Tour de France 2018
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Tour de France: 12. etappe
Tour de France: 12. etappe
Sport i dag
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical Finale og Menn BMX Halfpipe Finale