NRK Meny
Normal

Stavanger Oilers vil til verdens nest beste hockeyliga

Stavanger-klubben har vært i samtaler med den russiske hockeyligaen KHL. – Å bli med i verdens nest beste liga hadde vært noe virkelig stort, sier Oilers-trener Petter Thoresen.

Stavanger Oilers feirer

Stavanger Oilers etter kampen mot Vålerenga 20. desember i fjor i DNB Arena. Stavanger Oilers vant kampen 9-3.

Foto: Skibstad, Kent / NTB scanpix

Stavanger Oilers blir sett på som en mulig nykommer i den russiskdominerte ishockeyserien KHL.

– Ja, vi har pratet med noen folk i Stavanger. De har et spennende lag, og jeg forstår at dem ser på muligheter for å kunne spille ute i Europa. Diskusjonen er meget seriøs og vi ser på Stavanger som en fremtidig og potensiell nykommer i vår liga, sier KHLs visepresident Vladimir Sjalaev til hockeynytt.no.

Se video: Alt om Oilers

Land som Tyskland, Italia og Polen snuser også på den russiskdominerte ishockeyserien.

Gode sjanser

Sjalaev vil ikke bekrefte om Stavanger har levert søknad om KHL-medlemskap, men mener norske klubben har en god sjanse til å bli en del av ligaen.

– Norge har gode sjanser, virkelig. Det er absolutt ikke umulig. Vi ser på norsk hockey som et spennende marked og vet at utviklingen har vært stor de siste årene. Norsk lag i KHL er absolutt noe forbundet deres burde være interesserte i, sier Sjalaev.

Les også: Thoresen-mål i KHL

Må tørre å tenke nytt

Stavanger-trener Petter Thoresen mener det er viktig at Stavanger Oilers utfordrer seg selv, ser fremover i tid og ser annerledes på ting.

– Å bli med i verdens nest beste liga hadde vært noe virkelig stort. Hvis man ikke tenker den type tanker og ikke setter seg noen store mål i det hele tatt, blir det vanskelig å få til noe, sier Thoresen.

– Som sagt, vi må tørre å tenke og ønske seg noe slikt, sier Stavanger-treneren.

Ikke negative

Petter Salsten, sportssjef i Norges Ishockeyforbund, svarer slik på om forbundet vil gi Stavanger tillatelse til å delta i NHL:

– Jeg har ikke et sikkert svar å gi, for jeg ble litt usikker om hvordan det fungerer. Men tror ikke det skal være noe problem. Uansett så må forbundet og den norske ligaen dra nytten av å kunne bli med på noe sånt, sier han til hockeynytt.no, og fortsetter:

– Det må være gjensidig interesse for flere aktører om vi skal samarbeide med andre ligaer. Men klart vi følger utviklingen og ser ikke negativt på de nye tankene.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppidrettsveka: Fellesstart