Stavanger Oilers vil til verdens nest beste hockeyliga

Stavanger-klubben har vært i samtaler med den russiske hockeyligaen KHL. – Å bli med i verdens nest beste liga hadde vært noe virkelig stort, sier Oilers-trener Petter Thoresen.

Stavanger Oilers feirer

Stavanger Oilers etter kampen mot Vålerenga 20. desember i fjor i DNB Arena. Stavanger Oilers vant kampen 9-3.

Foto: Skibstad, Kent / NTB scanpix

Stavanger Oilers blir sett på som en mulig nykommer i den russiskdominerte ishockeyserien KHL.

– Ja, vi har pratet med noen folk i Stavanger. De har et spennende lag, og jeg forstår at dem ser på muligheter for å kunne spille ute i Europa. Diskusjonen er meget seriøs og vi ser på Stavanger som en fremtidig og potensiell nykommer i vår liga, sier KHLs visepresident Vladimir Sjalaev til hockeynytt.no.

Se video: Alt om Oilers

Land som Tyskland, Italia og Polen snuser også på den russiskdominerte ishockeyserien.

Gode sjanser

Sjalaev vil ikke bekrefte om Stavanger har levert søknad om KHL-medlemskap, men mener norske klubben har en god sjanse til å bli en del av ligaen.

– Norge har gode sjanser, virkelig. Det er absolutt ikke umulig. Vi ser på norsk hockey som et spennende marked og vet at utviklingen har vært stor de siste årene. Norsk lag i KHL er absolutt noe forbundet deres burde være interesserte i, sier Sjalaev.

Les også: Thoresen-mål i KHL

Må tørre å tenke nytt

Stavanger-trener Petter Thoresen mener det er viktig at Stavanger Oilers utfordrer seg selv, ser fremover i tid og ser annerledes på ting.

– Å bli med i verdens nest beste liga hadde vært noe virkelig stort. Hvis man ikke tenker den type tanker og ikke setter seg noen store mål i det hele tatt, blir det vanskelig å få til noe, sier Thoresen.

– Som sagt, vi må tørre å tenke og ønske seg noe slikt, sier Stavanger-treneren.

Ikke negative

Petter Salsten, sportssjef i Norges Ishockeyforbund, svarer slik på om forbundet vil gi Stavanger tillatelse til å delta i NHL:

– Jeg har ikke et sikkert svar å gi, for jeg ble litt usikker om hvordan det fungerer. Men tror ikke det skal være noe problem. Uansett så må forbundet og den norske ligaen dra nytten av å kunne bli med på noe sånt, sier han til hockeynytt.no, og fortsetter:

– Det må være gjensidig interesse for flere aktører om vi skal samarbeide med andre ligaer. Men klart vi følger utviklingen og ser ikke negativt på de nye tankene.

Siste nytt

 • Vålerenga kjemper om europa-seier

  Vålerenga Sjakklubb, med Magnus Carlsen i spissen, kjemper om seiren i europacupen. Etter den femte runden ligger de på en fjerdeplass, på lik poengsum som Alkaloid, som leder. Det gjenstår to runder.

  Europacup i sjakk
  Foto: Jack Nilssen / Vålerenga Sjakklubb / NTB scanpix
 • Carlsen fortsatt verdensener

  Magnus Carlsen var presset før møtet med Shakhriyar Mamedyarov, men med remis i europacup-kampen topper han fortsatt verdensrankingen.

  Carlsen måtte unngå tap for ikke å miste posisjonen han har hatt siden 2011. Det greide han uten store problemer.

  Magnus Carlsen etter Norway Chess i Stavanger 2018.
  Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
 • FA vil straffe Mourinho

  Det engelske fotballforbundet (FA) har åpnet sak mot Manchester United-manager José Mourinho etter seieren mot Newcastle. Mourinho kom med uttalelser på portugisisk foran et TV-kamera. Uttalelsene var ifølge FA «fornærmende og grove, og var upassende».

  Jose Mourinho
  Foto: Oli Scarff / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag
Da vinden snudde