NRK Meny
Normal

Frisk-trener: – Oilers er storfavoritter

STAVANGER/OSLO (NRK): Sune Bergman legger alt press på Stavanger Oilers foran NM-finalen.

Stavanger Oilers

FAVORITT: Stavanger Oilers har vist strålende form så langt i sluttspillet, og vunnet sine åtte første kamper. I finalen møter de Frisk Asker som er i sin første finale på ni år.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Det er best av syv, førstelaget til å vinne fire kamper, og det skal bli Stavanger Oilers, sier Oilers-trener Pål Gulbrandsen selvsikkert.

Lykkes de med det, vil de ta sitt sjette NM-gull på rad.

– Frisk har sett veldig gode ut gjennom hele sluttspillet. De blir en vanskelig nøtt å knekke, men vi er ganske gode vi også. Jeg tror det blir tøffe finaler, men at vi trekker det lengste strået til slutt, sier Gulbrandsen.

Pål Gulbrandsen

TROR PÅ TØFF MOTSTAND: Oilers-trener Pål Gulbrandsen tror det blir en jevn finaleserie.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Jevne kamper de siste sesongene

Kampene mellom Frisk Asker og Stavanger Oilers stort sett har vært jevne de siste tre sesongene. Oilers har vunnet ti av 15 kamper, men har i de samme kampene kun scoret fire mål mer enn Asker-lagets 42 mål.

Forrige sesong vant de tre av fem kamper mot Oilers, og Bergman er klar på at det er muligheter for å ta en overraskende seier.

– Vi har alt å vinne, sier Frisk-treneren.

– Vi er veldig stolte over det vi har klart i sluttspillet så langt, sier Bergman, men legger til at de ikke nøyer seg med å komme til finalen.

Frisk er i sin første finale siden finaletapet mot Storhamar i 2008. Da var Mats Zuccarello den store stjernen på laget, men siden har laget ikke kommet seg forbi kvartfinalen i sluttspillet.

Sune Bergman

MÅ SETTE SJANSENE: Et bra forsvarsspill og nådeløs effektivitet

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

De siste sesongene har Nicklas Dahlberg ofte stått fram som den store profilen for Asker-laget, og den svenske keeperen ble fredag stemt inn på årets lag av spillerne.

– Målvaktene er veldig viktig i ishockey generelt, så det er veldig viktig at han spiller opp mot sitt beste, mener Bergman.

Spesiell finaleserie for Dahl Andersen

Stavanger Oilers hadde tre mann på årets lag, med poengkongen Mark Van Guilder, Dan Kissel og Tim Kunes.

Likevel er det en annen Oilers-spiller som har fått vel så mye oppmerksomhet den siste tiden.

Christian Dahl Andersen legger opp etter sesongen, og vil legge opp som en legende i Stavanger-hockeyen. 36-åringen har klubbrekorden for både flest kamper og flest poeng i Oilers. Dahl Andersen kom til klubben i 2003, etter å ha startet karrieren i nettopp Frisk Asker.

Oilers vant mot Lørenskog

AVSLUTNING: Christian Dahl Andersen legger opp etter sesongen, og tror det blir et følelsesladd øyeblikk etter at finaleserien er ferdig.

Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix

– Jeg spilte i Frisk fra jeg var fem år, og seniorhockey fra jeg var 17 til 23. Noe av det siste jeg gjorde i Frisk var å vinne det siste NM-gullet (2002), sier Dahl Andersen.

– Finaler er utrolig gøy uansett, og for meg er det den siste finalen jeg skal spille. Det å møte Frisk, der jeg startet karrieren, er selvsagt veldig spesielt for min del.

Vinner Oilers blir det Dahl Andersens åttende NM-gull.

– Spiller vi på vårt beste, så tror jeg det er nok, sier Oilers-spilleren.

Siste nytt

 • Topptrioen vann i 1. div.

  Alle fire topplaga vann i 1. divisjon søndag, og AaFK leier med fire poeng på Sogndal og Mjøndalen. I botnen passerte Florø Strømmen.

  Resultat: HamKam - Sogndal 1-3, Florø - Jerv 3-2, Levanger - Mjøndalen 0-4, Notodden - Kongsvinger 1-2, Sandnes Ulf - Aalesund 1-2, Strømmen - Tromsdalen 1-3, Åsane - Ull/Kisa 1-5.

 • Svenskene beskyldt for spionasje

  En svensk trener ble kastet ut av stadion da han fulgte Sør-Korea under deres VM-treningsleir i Østerrike. Nå beskyldes Sverige for urent spill og spionasje.

  Den svenske landslagssjefen Janne Andersson sier at en i trenerapparatet skulle følge sørkoreanernes trening, men at han ikke var klar over at treningen var lukket.

  – Treneren forlot stadion da han ble bedt om å gå, men fulgte treningen fra litt lenger distanse, sier svensken, ifølge AP.

  Janne Andersson
  Foto: Dimitar Dilkoff / AFP
 • FIFA fornøyd med VAR-debuten i VM

  Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har uttalt at det er fornøyd med videodømmingsverktøyet VARs første avgjørelser i VM.

  En talsmann uttalte søndag at forbundet er «svært fornøyd» med hvilke avgjørelser som ble tatt dagen i forveien.

  – Alt gikk som det skulle gjøre. Vi håper det fortsetter på denne måten, fortsatte talsmannen.

  TOPSHOT-FBL-WC-2018-MATCH5-FRA-AUS
  Foto: LUIS ACOSTA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Sverige - Sør-Korea
FIFA Fotball-VM 2018: Sverige - Sør-Korea
Sport i dag