Frisk-trener: – Oilers er storfavoritter

STAVANGER/OSLO (NRK): Sune Bergman legger alt press på Stavanger Oilers foran NM-finalen.

Stavanger Oilers

FAVORITT: Stavanger Oilers har vist strålende form så langt i sluttspillet, og vunnet sine åtte første kamper. I finalen møter de Frisk Asker som er i sin første finale på ni år.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Det er best av syv, førstelaget til å vinne fire kamper, og det skal bli Stavanger Oilers, sier Oilers-trener Pål Gulbrandsen selvsikkert.

Lykkes de med det, vil de ta sitt sjette NM-gull på rad.

– Frisk har sett veldig gode ut gjennom hele sluttspillet. De blir en vanskelig nøtt å knekke, men vi er ganske gode vi også. Jeg tror det blir tøffe finaler, men at vi trekker det lengste strået til slutt, sier Gulbrandsen.

Pål Gulbrandsen

TROR PÅ TØFF MOTSTAND: Oilers-trener Pål Gulbrandsen tror det blir en jevn finaleserie.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Jevne kamper de siste sesongene

Kampene mellom Frisk Asker og Stavanger Oilers stort sett har vært jevne de siste tre sesongene. Oilers har vunnet ti av 15 kamper, men har i de samme kampene kun scoret fire mål mer enn Asker-lagets 42 mål.

Forrige sesong vant de tre av fem kamper mot Oilers, og Bergman er klar på at det er muligheter for å ta en overraskende seier.

– Vi har alt å vinne, sier Frisk-treneren.

– Vi er veldig stolte over det vi har klart i sluttspillet så langt, sier Bergman, men legger til at de ikke nøyer seg med å komme til finalen.

Frisk er i sin første finale siden finaletapet mot Storhamar i 2008. Da var Mats Zuccarello den store stjernen på laget, men siden har laget ikke kommet seg forbi kvartfinalen i sluttspillet.

Sune Bergman

MÅ SETTE SJANSENE: Et bra forsvarsspill og nådeløs effektivitet

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

De siste sesongene har Nicklas Dahlberg ofte stått fram som den store profilen for Asker-laget, og den svenske keeperen ble fredag stemt inn på årets lag av spillerne.

– Målvaktene er veldig viktig i ishockey generelt, så det er veldig viktig at han spiller opp mot sitt beste, mener Bergman.

Spesiell finaleserie for Dahl Andersen

Stavanger Oilers hadde tre mann på årets lag, med poengkongen Mark Van Guilder, Dan Kissel og Tim Kunes.

Likevel er det en annen Oilers-spiller som har fått vel så mye oppmerksomhet den siste tiden.

Christian Dahl Andersen legger opp etter sesongen, og vil legge opp som en legende i Stavanger-hockeyen. 36-åringen har klubbrekorden for både flest kamper og flest poeng i Oilers. Dahl Andersen kom til klubben i 2003, etter å ha startet karrieren i nettopp Frisk Asker.

Oilers vant mot Lørenskog

AVSLUTNING: Christian Dahl Andersen legger opp etter sesongen, og tror det blir et følelsesladd øyeblikk etter at finaleserien er ferdig.

Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix

– Jeg spilte i Frisk fra jeg var fem år, og seniorhockey fra jeg var 17 til 23. Noe av det siste jeg gjorde i Frisk var å vinne det siste NM-gullet (2002), sier Dahl Andersen.

– Finaler er utrolig gøy uansett, og for meg er det den siste finalen jeg skal spille. Det å møte Frisk, der jeg startet karrieren, er selvsagt veldig spesielt for min del.

Vinner Oilers blir det Dahl Andersens åttende NM-gull.

– Spiller vi på vårt beste, så tror jeg det er nok, sier Oilers-spilleren.

Siste nytt

 • Frisk Asker til NM-semifinale

  Mats Frøshaug ble den store helten da Frisk Asker slo Lillehammer 2-1 i den sjuende og avgjørende kvartfinalekampen i NM-sluttspillet i ishockey tirsdag. Frisk Asker har fått Vålerenga som semifinalemotstander, mens Storhamar møter Stavanger.

  Lillehammer IK - Frisk Asker
  Foto: Stein Schinstad / NRK
 • Casper Ruud-kamp regnet bort

  Regnvær tvang arrangørene av tennisturneringen Miami Open til å utsette alle tirsdagens kamper. Dermed fikk Casper Ruud en ufrivillig fridag. Ruud skulle ha møtt russiske Jevgenij Donskoj i 2. kvalifiseringsrunde av ATP-turneringen tirsdag.

  Casper Ruud under Australian Open
  Foto: Toru Hanai / Reuters
 • PL-manager bøtelagt for munnbruk

  Everton-manager Marco Silva er ilagt en bot for sitt utbrudd mot dommerne etter 2-3-tapet for Newcastle i Premier League tidligere denne måneden. Silva må ut med 12.000 pund, tilsvarende rundt 135.000 kroner, som følge av episoden.

  Marco Silva
  Foto: Rui Vieira / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal