Normal

– Tidenes klubbkamp i Norge

Oilerstrener Petter Thoresen gleder seg til den første hjemmekampen i mesterligaen i Norge. Kveldens motstander er det finske laget Tappara Tampere.


Oilers spiller mesterliga hjemme

Oilers-trener Petter Thoresen ser fram til kveldens kamp mot finske Tappara Tampere.

– Det blir kult. Det er jo noe helt nytt her. Det er noe Hockey-Norge ikke har sett på hjemmebane før. Så får vi håpe at publikum kommer og støtter oss.

Oilers-keeper Ruben Schmidt gleder seg til å tre på seg hjelm, maske og snapphanske i kveld. Han skal møte finske mestere. Det er en helt annen opplevelse enn å få besøk av Manglerud Star og Stjernen.

Ruben Schmidt

Oilers-keeper Ruben Schmidt gleder seg til å tre på seg hjelm, maske og snapphanske i kveld mot det finske mesterlaget.

Foto: Thomas Ystrøm / NRK

Les også: Vil plante Oilers-flagget i Europa

– Det kommer til å gå fortere. Det er større og sterkere spillere med bedre ferdigheter. Vi møter lag som vi ikke møter her hjemme, så er det opp til oss selv hvor godt vi skal hamle opp med dem, mener Schmidt.

Har imponert

Stavanger Oilers har imponert så langt i mesterligaen. Siddisene vant sensasjonelt 5–4 på bortebane i Tsjekkia. Mot kveldens motstander sjokkåpnet Oilers i Finland med å lede hele 3–0.

Så falt laget totalt sammen og tapte 7–3.

– Vi kjenner at vi har muligheten til å hamle opp med de lagene her nå, men forutsetningen er at vi unngår utvisninger. Vi blir ekstremt hardt straffet for de feilene vi gjør her nå, sier Schmidt.

Det er og en tøffere jobb å vokte målet i Mesterligaen.

– Det går fort, og de skyter hardere og de er bedre med pucken. Det er en kul utfordring, sier han.

Stor nivåforskjell

Under treningsøkten torsdag formiddag var Petter Thoresen et stort smil. Den erfarne treneren kaller kveldens oppgjør «tidenes klubbkamp i Norge».

– Det er ikke noe å lure på engang. Det er jo det, ferdig med det, sier han.

Oilers-treneren mener at nivåforskjellen er stor.

– På en skala fra 1 til 10 ligger Get-ligaen på 4, og så er dette 9, mener Thoresen.

Lærepenge

Han sier at kampen i Finland var en nyttig lærepenge.

– Vi begynte å bli litt store på oss sjøl og begynte å spille litt vanskeligere, og tapte pucken på feil steder. Vi fikk for mange utvisninger. Samtidig lærte vi mye om hvordan vi skal spille i undertall. Vi lærte mye av den kampen, faktisk, sier Thoresen.

Oilerstrening

Stavanger Oilers har imponert så langt i mesterligaen. Siddisene vant sensasjonelt 5–4 på bortebane i Tsjekkia.

Foto: Thomas Ystrøm / NRK

Selv om seieren i Tsjekkia blir beskrevet som en historisk bragd, og selv om Petter Thoresen kaller kveldens kamp tidenes klubbkamp i Norge, så har ennå ikke publikum i Stavanger skjønt hva som er på gang.

Torsdag formiddag var det solgt 2500 billetter. Ruben Schmidt håper at mange bestemmer seg i siste liten.

– Det er mange nyfrelste hockey-supportere her i Stavanger. Så jeg tror kanskje de synes det er kjekkere med underholdning, og en kamp der de kan komme og se at vi underholder og vinner. Sånn har det vært i fotballen og, utenlandske lag appellerer ikke nødvendigvis alltid. det tar gjerne en tilvenningstid, mener han.

Siste nytt

 • Foss på sjetteplass i VM

  Danske Mikkel Bjerg forsvarte sin tittel på temposykkelen i U23-klassen i sykkel-VM i Innsbruck. Norske Tobias Foss ble beste nordmann på en sjetteplass, 2.25 minutter bak vinneren. Andreas Leknessund ble nummer 13.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Alternativ trening for Moan

  Magnus Moan fikk et ublidt møte med reklamegjerdene i bunnen av hoppbakken i Planica søndag. Verst gikk det utover skulderen. Moan melder nå på sin Twitter-konto at det blir alternativ trening de kommende dagene.

  Magnus Moan
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag
Team Ingebrigtsen