Hopp til innhold

– Tidenes klubbkamp i Norge

Oilerstrener Petter Thoresen gleder seg til den første hjemmekampen i mesterligaen i Norge. Kveldens motstander er det finske laget Tappara Tampere.


Oilers spiller mesterliga hjemme

Oilers-trener Petter Thoresen ser fram til kveldens kamp mot finske Tappara Tampere.

– Det blir kult. Det er jo noe helt nytt her. Det er noe Hockey-Norge ikke har sett på hjemmebane før. Så får vi håpe at publikum kommer og støtter oss.

Oilers-keeper Ruben Schmidt gleder seg til å tre på seg hjelm, maske og snapphanske i kveld. Han skal møte finske mestere. Det er en helt annen opplevelse enn å få besøk av Manglerud Star og Stjernen.

Ruben Schmidt

Oilers-keeper Ruben Schmidt gleder seg til å tre på seg hjelm, maske og snapphanske i kveld mot det finske mesterlaget.

Foto: Thomas Ystrøm / NRK

Les også: Vil plante Oilers-flagget i Europa

– Det kommer til å gå fortere. Det er større og sterkere spillere med bedre ferdigheter. Vi møter lag som vi ikke møter her hjemme, så er det opp til oss selv hvor godt vi skal hamle opp med dem, mener Schmidt.

Har imponert

Stavanger Oilers har imponert så langt i mesterligaen. Siddisene vant sensasjonelt 5–4 på bortebane i Tsjekkia. Mot kveldens motstander sjokkåpnet Oilers i Finland med å lede hele 3–0.

Så falt laget totalt sammen og tapte 7–3.

– Vi kjenner at vi har muligheten til å hamle opp med de lagene her nå, men forutsetningen er at vi unngår utvisninger. Vi blir ekstremt hardt straffet for de feilene vi gjør her nå, sier Schmidt.

Det er og en tøffere jobb å vokte målet i Mesterligaen.

– Det går fort, og de skyter hardere og de er bedre med pucken. Det er en kul utfordring, sier han.

Stor nivåforskjell

Under treningsøkten torsdag formiddag var Petter Thoresen et stort smil. Den erfarne treneren kaller kveldens oppgjør «tidenes klubbkamp i Norge».

– Det er ikke noe å lure på engang. Det er jo det, ferdig med det, sier han.

Oilers-treneren mener at nivåforskjellen er stor.

– På en skala fra 1 til 10 ligger Get-ligaen på 4, og så er dette 9, mener Thoresen.

Lærepenge

Han sier at kampen i Finland var en nyttig lærepenge.

– Vi begynte å bli litt store på oss sjøl og begynte å spille litt vanskeligere, og tapte pucken på feil steder. Vi fikk for mange utvisninger. Samtidig lærte vi mye om hvordan vi skal spille i undertall. Vi lærte mye av den kampen, faktisk, sier Thoresen.

Oilerstrening

Stavanger Oilers har imponert så langt i mesterligaen. Siddisene vant sensasjonelt 5–4 på bortebane i Tsjekkia.

Foto: Thomas Ystrøm / NRK

Selv om seieren i Tsjekkia blir beskrevet som en historisk bragd, og selv om Petter Thoresen kaller kveldens kamp tidenes klubbkamp i Norge, så har ennå ikke publikum i Stavanger skjønt hva som er på gang.

Torsdag formiddag var det solgt 2500 billetter. Ruben Schmidt håper at mange bestemmer seg i siste liten.

– Det er mange nyfrelste hockey-supportere her i Stavanger. Så jeg tror kanskje de synes det er kjekkere med underholdning, og en kamp der de kan komme og se at vi underholder og vinner. Sånn har det vært i fotballen og, utenlandske lag appellerer ikke nødvendigvis alltid. det tar gjerne en tilvenningstid, mener han.

Siste nytt

 • Kristoff avsluttet Cro Race med annenplass

  Alexander Kristoff ble bare slått av Campbell Stewart på den siste etappen av sykkelrittet Cro Race søndag. Nordmannen ble nummer to sammenlagt.

  I sammendraget var det Orluis Aular fra Venezuela som tok seieren med tre sekunder ned til Uno-X-rytter Kristoff. Nordmannen tok ingen seirer i årets ritt i Kroatia, men endte fire ganger på pallen over seks etapper.

  Søndag var det Stewart fra New Zealand som var raskere enn Kristoff på de siste meterne, og dermed ble det annenplass. Kristoff tok to annenplasser og to tredjeplasser i Kroatia-rittet.

  Den siste etappen ble avsluttet i Zagreb.

  (NTB)

  Kristoff
  Foto: NTB
 • Hovland med ny Ryder Cup-seier

  Viktor Hovland var overlegen i duell mot Collin Morikawa i singlekampen i Ryder Cup søndag. Europa-laget er i ferd med å sette inn nådestøtet på finaledagen.

  Hovland sikret Europas første poeng for dagen da han slo Morikawa fire hull opp med tre å gå. Dermed kunne ikke amerikaneren hente nordmannen igjen.

  Hovland og co. leder i øyeblikket 11,5-5,5, og Europa-laget trenger 14,5 poeng totalt for å hente hjem seieren i den prestisjetunge turneringen.

  The 2023 Ryder Cup
  Foto: GUGLIELMO MANGIAPANE / Reuters
 • Hovland med stadig overtak i Ryder Cup – USA må ha et mirakel

  Viktor Hovland leder kontrollert mot Collin Morikawa i singlekampen i Ryder Cup søndag. Europa-laget har fortsatt grepet om turneringsseieren.

  Hovland og co. ledet 10,5-5,5 før den siste dagen, og Europa-laget trenger 14,5 poeng totalt for å hente hjem seieren i den prestisjetunge turneringen.

  Status i de tolv pågående kampene er fem ganger Europa-ledelse og amerikansk ledelse i like mange kamper. I de to resterende singleduellene er det ingenting som skiller.

  Den 26 år gamle nordmannen storspiller i duell mot Collin Morikawa, og allerede på det tredje hullet knep nordmannen første stikk. Ledelsen ble doblet på det neste hullet.

  Søndag er alle de 24 spillerne i aksjon i tolv enkeltkamper. Det ligger dermed totalt tolv poeng til fordeling. USA trenger et lite mirakel for å hente hjem turneringsseieren.

  The 2023 Ryder Cup
  Foto: CARL RECINE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste