NRK Meny
Normal

Oilers skuffet, men ble ikke straffet

Stavanger Oilers slo Frisk Asker 4–2 i serieåpningen, men spillet imponerte ingen. Alle spilte etter sitt eget hode, ifølge trener Petter Thoresen.

Petter Thoresen

Oilers-trener Petter Thoresen ble skuffet over lagets prestasjoner, men er glad for at de klarte å sikre seieren.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Vi falt og presterte ikke bra, men heldigvis bra nok til å vinne, og det må vi ta med oss. Vi må likevel stikke fingeren i jorda og være mer forberedt og mentalt til stede fremover, sier Thoresen.

– Har dere blitt kjepphøye etter å ha imponert i Champions Hockey league?

– Det er det alle dere journalister tror, og det så dessverre ut som om spillerne mine trodde det også. Men i dag klarte vi ikke overgangen mentalt. Vi er gode nok til å vinne, men det skuffer meg at vi slurver, og at alle spiller etter eget hode. Det er ikke planen vår å spille så slett foran publikumet vårt, sier treneren.

4 – 2

Dan Kissel ga Oilers ledelsen etter kun ett minutt, men syv minutter senere utlignet Mathias Saksvik Baar for gjestene. Mats Larsen Mostue og Tommy Kristiansen la på til 3-1, før bortelagets Denny Kearney reduserte. Mathias Trettenes la på til 4-2, og det ble kampens siste mål.

– Frisk er rangert som nr. 7 eller 8. De ga oss kamp til døra. Vi var flinke i et par powerplays der vi scoret fine mål, men utover det levde vi veldig farlig. Vi spiller udisiplinert og det liker jeg ikke å se, legger han til.

Banens beste ikke fornøyd

Til tross for kampen sett under ett, ble Mathias Trettenes kåret til banens beste, og det var fortjent ifølge treneren.

– Det var ikke noe bra kamp. Vi faller ned på deres tempo, og skuffer. Heldigvis blir vi ikke mer straffet i dag, men hadde vi spilt slik mot et topplag, hadde vi blitt det, sier Trettenes.

Nå håper han at Oilers skal klare å spille som i CHL, i eliteserien.

– Vi må ikke tenke på favorittstempelet. Hvis vi spiller slik vi har gjort i CHL og er ydmyke skal det ikke være noe problem. I dag blir det litt feil. Vi skal spille den samme hockeyen uansett hvem vi møter, sier han.

Lysshow for Oilers-kamp

Oilerskampen ble satt igang med et stort lysshow.

Foto: Øystein Ellingsen / NRK

Siste nytt

 • Gjekstad blir ny Viperstrener

  Den tidligere Larvik-treneren Ole Gustav Gjekstad gjør trenercomeback i Vipers Kristiansand. Han tar over for Kenneth Gabrielsen, som gir seg etter sesongen, ett år før kontraktstiden går ut. Det skriver TV2.

  Ole Gustav Gjekstad
  Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK
 • Lagkamerat skadd i velt

  Edvald Boasson Hagens lagkamerat i Dimension Data, Scott Thwaites, pådro seg alvorlige ryggskader da han veltet på en treningstur nylig. Tilstanden skal være stabil. Det opplyser klubben i en pressemelding.

  Boasson Hagen
  Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters
 • Manchester United får kvinnelag

  Manchester United gjør som flere andre engelske toppklubber og starter kvinnelag i fotball. Klubben har et akademi for kvinner, som har gitt flere sjansen på landslag denne sesongen. Nå starter de eget kvinnelag, som skal spille i 2. divisjon.

  United
  Foto: Frank Augstein / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cupfinale hopp: Skiflyging, kvalifisering
V-cup hopp: Skiflyging kvalifisering
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
OL-profiler: Tiril Eckhoff
V-cupfinale skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn
Sport i dag
Sport i dag
VM kunstløp: Friløp par