NRK Meny
Normal

Ohuruogu vant 400 meter

Christine Ohuruogu fra Storbritannia vant overraskende 400 meter for kvinner.

Ohuruogu
Foto: WOLFGANG RATTAY / REUTERS

Favoritten Sanya Richards ledet suverent i 375 meter, men stivnet fullstendig på slutten og måtte se at to konkurrenter løp forbi henne.

- Jeg er helt syk. Dette var forferdelig, sa en nedbrutt Richards etter løpet.

- Jeg hadde full kontroll, men så fikk jeg krampe i baksiden av høyre lår. Jeg føler meg sviktet av kroppen min, sa hun.

Dermed snek både Ohoruogu og Shericka Williams fra Jamaica seg forbi amerikanske Richards, som så vidt knep bronsen.

- Jeg er bare glad. Jeg har jobbet så hardt for dette og bare hatt fokus på å trene fram mot dette mesterskapet. Derfor er det ekstra deilig å reise hjem med denne medaljen i bagasjen, Ohoruogu til NRK etter at gullet var sikret.

Vant i retten og på banen

Ohuruogu måte gå til idrettens voldgiftsrett (CAS) for å få delta i OL. Hun var utestengt for doping i ett år inntil august i fjor. Da kom hun tilbake og vant VM. Men den britiske OL-komiteen har en egen regel som sier at dopingdømte utøvere ikke får representere Storbritannia i OL, uansett hvor mye de har sont sin straff. Dette anket Ohuruogu til CAS, som ga henne medhold. Og dermed kunne hun føye et OL-gull til VM-tittelen.

Siste nytt

 • Uendret på kvinnenes FIFA-ranking

  Norge avslutter året på 14.-plass på FIFA-rankingen i fotball for kvinner. Det er uendret fra september. Norge deler plasseringen med Sør-Korea. Verdensmester USA topper rankingen foran Tyskland og England.

  Sjögren
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Hvas med norsk rekord

  17 år gamle Tomoe Zenimoto Hvas svmøte inn til tredje beste tid i forsøkene på 200 meter medley fredag. Han satte norsk rekord med tiden 1.54,08 - halvannet sekund bedre enn hans forrige rekord på 1.55.52.

   Tomoe Zenimoto Hvas
  Foto: SVT
 • Østerbø vant i Kina

  Øystein Kvaal Østerbø løp fredag inn til seier på mellomdistansen under siste runde av parkverdenstouren i orientering i Kina. Etter 5.-plass på onsdagens sprint, ble det fredag fulltreff for Østerbø. Han løp inn til seier et halvminutt foran Frederic Tranchand.

  østerbø
  Foto: SÖREN ANDERSSON / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup fristil: Skicross
V-cup fristil: Skicross
V-cup alpint: Super-G, menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup alpint: Super-G menn
V-cup alpint: Super-G menn
Best i verden: Kupper'n
V-cup skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn
EM svømming