Hopp til innhold

Ohi herjet med Viking, så advarte han lagkameratene: – Vi må ikke bli for «cocky»

Molde tok tilbake tabellteten med festfotball tre dager etter fadesen i Kristiansund. Men toppscorer Ohi understreker at det ikke er nok å være god på hjemmebane.

Ohi og Eikrem

NÅDELØSE: Ohi og Magnus Wolff Eikrem gjorde kvelden utrivelig for Viking i Molde.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Molde ledet 2-0, men tapte 3-2 borte mot fylkesnabo Kristiansund 16. mai.

Det skulle Viking få svi for mandag. Molde vant hele 5-1, og har dermed 15 poeng og knallsterke 16-2 i målforskjell på eget gress etter sesongens fem første hjemmekamper.

Tre av målene ble satt inn av måltyven Ohi, som ble pappa 15. mai.

– Jeg er glad, jeg er blitt velsignet med en frisk sønn, jeg er så glad for tida, og da sprudler jeg på den måten her, sier han på MAX umiddelbart etter kampslutt.

Samtidig advarer han lagkameratene mot å ta av:

– Vi må ikke bli for «cocky». Vi har vært veldig bra hjemme, men vi må ta med oss dette borte også, for der har det vært «bob, bob», påpeker han.

Moström

JUBELKVELD: Molde fortsetter å bøtte inn mål på eget gress. Mandag var det veteranen Mattias Moström som startet festen.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Rett i angrep

Molde sendte hele laget i angrep fra første sekund, og da ballen suste i nettet bak Iven Østbø etter ti minutters spill, var det egentlig allerede på høy tid.

Målet kom etter at Mattias Moström kombinerte med Magnus Wolff Eikrem omtrent på 16-metersstreken sentralt i banen, og alene med keeper scoret svensken sikkert.

Etter ledermålet fortsatte Molde å ta risiko, noe som ga et kontringssøkende Viking flere gode overgangsmuligheter.

Og etter 36 minutters spill kom utligningen – på en kontring.

Viking vant ballen høyt og Tommy Høiland ble sendt på løp i bakrommet. Høiland bommet på den første avslutningen, og Viking misbrukte også de to påfølgende avslutningsforsøkene, før Høiland selv fikk en ny mulighet som han ikke lot gå fra seg.

Ohi-trippel

Men bare fire minutter senere var Molde tilbake i ledelsen. Det startet med at en feilvendt Magnus Wolff Eikrem slo en strålende gjennombruddspasning til høyreback Kristoffer Haraldseid, som kom fossende langs krittet.

Foran mål fant Haraldseid toppscorer Ohi, som satte inn sitt sjuende scoring for sesongen.

Dermed sto det 2-1 etter en forrykende førsteomgang.

Ved pause måtte Viking bytte keeper, og dessverre for Amund Wichne tok det ikke mer enn fire minutter før også han måtte se den første ballen gå forbi seg.

Ohi gjorde nemlig ingen feil fra straffemerket, etter at Mattias Moström ble felt.

Og etter 71 minutter var eliteseriens toppscorer frampå igjen, da hans niende seriemål i år ga Molde 4-1.

Etter 82 minutter skulle det også bli 5-1. Denne gangen var Erling Knudtzon siste Molde spiller på ballen, men uten en berøring på Vikings Sondre Bjørshol hadde ballen neppe havnet i mål.

– Ingen i Norge er i nærheten

Dermed er Molde tilbake på tabelltoppen i eliteserien på bedre målforskjell enn Odd. Odd har imidlertid én kamp mindre spilt enn Molde.

Og Vikings Tommy Høiland tror Molde er på toppen for å bli der.

– Jeg føler vi aldri er i nærheten, vi møter et mye bedre fotballag, og vi er heldige som ikke slipper inn flere mål på slutten. Hvis de holder dette toppnivået, er det ingen i Norge som er i nærheten, sier Høiland til MAX.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

  • Tidligere Brann-profil dropper skjebnekamper – nå beklager han til lagkameratene

    Tidligere Brann-spiller Robert Taylor skapte irritasjon da han takket nei til å spille for Finland i torsdagens EM-skjebnekamp mot Wales. Nå forklarer han seg.

    Taylor, som også har en fortid i Tromsø, spiller til daglig sammen med superstjernen Lionel Messi i Inter Miami.

    Kampen mot Wales er semifinale i omspillet i nasjonsligaen.

    – Jeg har stor tro på at Finland i disse svært viktige kampene trenger spillere som er hundre prosent i form, slik at vi forhåpentligvis kan sikre oss en plass i EM. Det hadde vært egoistisk av meg å ta denne muligheten fra en annen spiller, skriver Taylor på Instagram.

    – Fordi dette var en svært vanskelig avgjørelse å ta, tok det lengre tid enn forventet å komme fram til denne løsningen. Jeg vet at det har satt laget i en utfordrende situasjon, så jeg vil be om unnskyldning til lagkameratene og trenerne mine, legger han til. (NTB)

    Taylor
    Foto: AP
  • Konow med sammenlagtseier i verdencupen i telemark

    Kaja Bjørnstad Konow tok sammenlagtseieren i øvelsen klassisk distanse i verdenscupen i telemark mandag.

    Det var Konows første sammenlagtseier i verdenscupen.

    Den norske profilen tok annenplassen i mandagens avslutningsrenn i franske Pra Loup. Det holdt til å ta verdenscupkula hjem til Norge.

    Konow vant med 30 poeng ned til franske Augustine Carliez, og hadde 76 poeng til en annen fransk løper, Laly Chaucheprat, på tredjeplassen.

    Gøril Strøm Eriksen sørget for en god norsk dag mandag med tredjeplass i avslutningsrennet.

    På herresiden er Trym Nygaard Løken tilbake for fullt i verdenscupen. Han tok seieren i herrenes renn og var 1,9 sekunder foran franskmannen Elie Nabot.

    Jacob Alveberg kjørte inn til femteplass. (NTB)

    Kaja Bjørnstad Konow
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal