Ohi herjet med Viking, så advarte han lagkameratene: – Vi må ikke bli for «cocky»

Molde tok tilbake tabellteten med festfotball tre dager etter fadesen i Kristiansund. Men toppscorer Ohi understreker at det ikke er nok å være god på hjemmebane.

Ohi og Eikrem

NÅDELØSE: Ohi og Magnus Wolff Eikrem gjorde kvelden utrivelig for Viking i Molde.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Molde ledet 2-0, men tapte 3-2 borte mot fylkesnabo Kristiansund 16. mai.

Det skulle Viking få svi for mandag. Molde vant hele 5-1, og har dermed 15 poeng og knallsterke 16-2 i målforskjell på eget gress etter sesongens fem første hjemmekamper.

Tre av målene ble satt inn av måltyven Ohi, som ble pappa 15. mai.

– Jeg er glad, jeg er blitt velsignet med en frisk sønn, jeg er så glad for tida, og da sprudler jeg på den måten her, sier han på MAX umiddelbart etter kampslutt.

Samtidig advarer han lagkameratene mot å ta av:

– Vi må ikke bli for «cocky». Vi har vært veldig bra hjemme, men vi må ta med oss dette borte også, for der har det vært «bob, bob», påpeker han.

Moström

JUBELKVELD: Molde fortsetter å bøtte inn mål på eget gress. Mandag var det veteranen Mattias Moström som startet festen.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Rett i angrep

Molde sendte hele laget i angrep fra første sekund, og da ballen suste i nettet bak Iven Østbø etter ti minutters spill, var det egentlig allerede på høy tid.

Målet kom etter at Mattias Moström kombinerte med Magnus Wolff Eikrem omtrent på 16-metersstreken sentralt i banen, og alene med keeper scoret svensken sikkert.

Etter ledermålet fortsatte Molde å ta risiko, noe som ga et kontringssøkende Viking flere gode overgangsmuligheter.

Og etter 36 minutters spill kom utligningen – på en kontring.

Viking vant ballen høyt og Tommy Høiland ble sendt på løp i bakrommet. Høiland bommet på den første avslutningen, og Viking misbrukte også de to påfølgende avslutningsforsøkene, før Høiland selv fikk en ny mulighet som han ikke lot gå fra seg.

Ohi-trippel

Men bare fire minutter senere var Molde tilbake i ledelsen. Det startet med at en feilvendt Magnus Wolff Eikrem slo en strålende gjennombruddspasning til høyreback Kristoffer Haraldseid, som kom fossende langs krittet.

Foran mål fant Haraldseid toppscorer Ohi, som satte inn sitt sjuende scoring for sesongen.

Dermed sto det 2-1 etter en forrykende førsteomgang.

Ved pause måtte Viking bytte keeper, og dessverre for Amund Wichne tok det ikke mer enn fire minutter før også han måtte se den første ballen gå forbi seg.

Ohi gjorde nemlig ingen feil fra straffemerket, etter at Mattias Moström ble felt.

Og etter 71 minutter var eliteseriens toppscorer frampå igjen, da hans niende seriemål i år ga Molde 4-1.

Etter 82 minutter skulle det også bli 5-1. Denne gangen var Erling Knudtzon siste Molde spiller på ballen, men uten en berøring på Vikings Sondre Bjørshol hadde ballen neppe havnet i mål.

– Ingen i Norge er i nærheten

Dermed er Molde tilbake på tabelltoppen i eliteserien på bedre målforskjell enn Odd. Odd har imidlertid én kamp mindre spilt enn Molde.

Og Vikings Tommy Høiland tror Molde er på toppen for å bli der.

– Jeg føler vi aldri er i nærheten, vi møter et mye bedre fotballag, og vi er heldige som ikke slipper inn flere mål på slutten. Hvis de holder dette toppnivået, er det ingen i Norge som er i nærheten, sier Høiland til MAX.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Thingnes Bø vant i «comebacket»

  Johannes Thingnes Bø skjøt 20 treff og vant torsdagens 20 km i Pokljuka. Rennet var hans første i 2020, og hans første etter at han ble pappa til en gutt. Nordmannen var 11,4 sekunder raskere enn Martin Fourcade og 25,6 raskere enn Fabien Claude.

  Johannes Thingnes Bø under torsdagens normaldistanse i Pokljuka
  Foto: Darko Bandic / AP
 • Kilde nest best i Kitzbühel

  Bare franskmannen Johan Clarey var raskere enn Aleksander Aamodt Kilde under torsdagens utfortrening i Kitzbühel. Kilde kom inn på 1.56,24 – 55 hundredeler bak Clarey. Kjetil Jansrud endte som nummer 12 med tiden 1.56,93.

  Switzerland Alpine Skiing World Cup
  Foto: Marco Tacca / AP
 • Endrer NM-programmet

  Juryen for Ski-NM har besluttet å endre konkurranseprogrammet etter de siste dagers mildvær, skriver Norges Skiforbund på sine hjemmesider. Fredagens sprint endres til fri teknikk, lørdagens duathlon endres til klassisk teknikk (fellesstart), mens alle etappene i søndagens stafett går i fri teknikk. Ski-NM arrangeres på Konnerud fra 30. januar til 2. februar.

  Konnerud stadion
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal