NRK Meny
Normal

Oftedals skademareritt – foten kunne kollapset

Først fikk Hanna Bredal Oftedal (23) beskjed om at skaden hun pådro seg på trening ikke var farlig, men det var bare starten på de elleve mest trøblete dagene i karrieren.

Hanna Bredal Oftedal i sykesengen

KAMP: Selv om Oftedal har gjennomgått to operasjoner får hun med seg håndballkamp fra sykesengen.

Foto: Privat

Et uhell kommer som kjent sjelden alene, og det har Hanna Bredal Oftedal virkelig fått erfare de siste ukene.

«Du er ute i ti dager.»

Det var beskjeden Hanna Bredal Oftedal, lillesøster til landslagskaptein Stine Bredal Oftedal, fikk på legevakten i Paris. Lite visste hun hvor farlig skaden egentlig var.

To operasjoner på to dager

For den uheldige høyrebacken som til daglig spiller på Issy-Paris Hand, et av de beste lagene i den franske ligaen, gikk fra ti dagers skadeavbrekk til å måtte operere.

Elleve dager etter legebesøket i Paris må 23-åringen belage seg på å være ute av håndballen i over seks måneder.

Bilde av skruer - Oftedal

SKRUER: Oftedal har fått fire skruer operert inn i foten.

Foto: Privat

– Hva skal man si? Det er selvfølgelig dritkjipt, sier hun fra sykesengen på Akershus universitetssykehus.

Men det stoppet ikke der. En av de fire skruene Oftedal hadde operert inn i foten løsnet, og dermed måtte hun tilbake på operasjonsbordet.

– Hvis ikke hadde det vært vondt når jeg skulle belastet den igjen. Så da ble det to operasjoner på to dager, sier hun litt lattermildt.

Flere leger – flere diagnoser

Det var på trening med klubblaget Issy-Paris Hand, et av de beste lagene i fransk håndball, mandag sist uke at uhellet var ute.

Oftedal landet forkjært oppå foten til en lagvenninne, og dro etter treningen til legevakten. For å forsikre seg om at diagnosen var korrekt tok hun med bildene av foten til klubblegen.

Oftedal med gave fra Paris

GAVE: Oftedal fikk sendt sjokolade og blomster fra kjæresten Sander Sagosen som denne helgen skal spille sluttspill i mesterligaen i håndball for herrer.

Foto: Privat

– Han sendte meg til CT. Bildene viste et lite brudd, men at det ikke var så farlig og jeg skulle være klar om fire uker, forklarer hun.

Igjen ønsket høyrebacken å få et nytt blikk på skaden og tok kontakt med Olympiatoppen. Konklusjonen var flere kompliserte brudd i foten.

Foten kunne kollapset

Om ikke bruddene hadde blitt oppdaget, og Oftedal hadde belastet foten, slik hun først fikk beskjed om, kunne den kollapset.

– Jeg er glad jeg dobbeltsjekket i Norge hos en spesialist.

Fra Oftedals sykeseng

POSITIV: Selv om Oftedal er meget skuffet etter å ha måttet gjennomgå to operasjoner, så kan det bare gå en vei nå, mener hun.

Foto: Privat

En lang opptreningsperiode står nå på trappene. De kommende ukene er hovedfokuset å få tilbake bevegeligheten i ankelen.

– Jeg trodde det var et vanlig brudd og så viser det seg at foten omtrent ikke skal belastes på tre måneder, sier en skuffet Oftedal.

Må se sesonginnspurten fra sykesengen

Det er sesonginnspurt i den franske ligaen, og Issy-Paris Hand skal søndag spille om femteplassen i den franske ligaen mot Nice.

Den kampen, og kjæresten Sander Sagosens jakt på en mesterligatittel, må Oftedal følge fra sykesengen i Norge.

– Jeg har ganske vondt, så det er ikke spesielt aktuelt, sier hun om muligheten for å se kampene fra tribunen.

Siste nytt

 • Utsetter elbiler i rally-VM

  Planene om å innføre elektriske biler i rallycross-VM er utsatt til 2021. Det gir fabrikantene mer tid til å vurdere om de vil være med på elbil-satsingen. Det internasjonale motorsportforbundet (FIA) slapp nyheten torsdag.

  VM rallycross
  Foto: Jørgen Steinli / NTB scanpix
 • PSG forsterker

  Forsvarsspilleren Thilo Kehrer er klar for Paris Saint-Germain. Tyskeren har skrevet under på en femårskontrakt. PSG betaler 37 millioner euro for Kehrer. Klubben har også forsterket stallen med den italienske veterankeeperen Gianluigi Buffon.

  Germany France Soccer PSG
  Foto: Martin Meissner / AP
 • La Liga til Amerika

  Kampar i den spanske toppligaen skal i framtida bli spelt i USA. Det melder BBC. La Liga har inngått ein 15-årig avtale med medieselskapet Relevent for å promotere fotballen i USA. – Ein banebrytande avtale, seier La Liga-president Javier Tebas.

  La Liga Santander - Deportivo de La Coruna vs Barcelona
  Foto: Miguel Vidal / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live med NM-veka
NM-veka: Rullestolsrugby, finale
NM-veka: Rullestolrugby
NM-veka: Sandvollyeball, finale for kvinner
NM-veka: Sandvolleyball, kvinner
Sport i dag med NM-veka
NM-veka: Sandvolleyball, finale for menn
NM-veka: Sandvolleyball, menn
NM-veka: Sandvolleyball og judo
NM-veka: Judo, lagfinaler
NM-veka: Judo