Oftedals skademareritt – foten kunne kollapset

Først fikk Hanna Bredal Oftedal (23) beskjed om at skaden hun pådro seg på trening ikke var farlig, men det var bare starten på de elleve mest trøblete dagene i karrieren.

Hanna Bredal Oftedal i sykesengen

KAMP: Selv om Oftedal har gjennomgått to operasjoner får hun med seg håndballkamp fra sykesengen.

Foto: Privat

Et uhell kommer som kjent sjelden alene, og det har Hanna Bredal Oftedal virkelig fått erfare de siste ukene.

«Du er ute i ti dager.»

Det var beskjeden Hanna Bredal Oftedal, lillesøster til landslagskaptein Stine Bredal Oftedal, fikk på legevakten i Paris. Lite visste hun hvor farlig skaden egentlig var.

To operasjoner på to dager

For den uheldige høyrebacken som til daglig spiller på Issy-Paris Hand, et av de beste lagene i den franske ligaen, gikk fra ti dagers skadeavbrekk til å måtte operere.

Elleve dager etter legebesøket i Paris må 23-åringen belage seg på å være ute av håndballen i over seks måneder.

Bilde av skruer - Oftedal

SKRUER: Oftedal har fått fire skruer operert inn i foten.

Foto: Privat

– Hva skal man si? Det er selvfølgelig dritkjipt, sier hun fra sykesengen på Akershus universitetssykehus.

Men det stoppet ikke der. En av de fire skruene Oftedal hadde operert inn i foten løsnet, og dermed måtte hun tilbake på operasjonsbordet.

– Hvis ikke hadde det vært vondt når jeg skulle belastet den igjen. Så da ble det to operasjoner på to dager, sier hun litt lattermildt.

Flere leger – flere diagnoser

Det var på trening med klubblaget Issy-Paris Hand, et av de beste lagene i fransk håndball, mandag sist uke at uhellet var ute.

Oftedal landet forkjært oppå foten til en lagvenninne, og dro etter treningen til legevakten. For å forsikre seg om at diagnosen var korrekt tok hun med bildene av foten til klubblegen.

Oftedal med gave fra Paris

GAVE: Oftedal fikk sendt sjokolade og blomster fra kjæresten Sander Sagosen som denne helgen skal spille sluttspill i mesterligaen i håndball for herrer.

Foto: Privat

– Han sendte meg til CT. Bildene viste et lite brudd, men at det ikke var så farlig og jeg skulle være klar om fire uker, forklarer hun.

Igjen ønsket høyrebacken å få et nytt blikk på skaden og tok kontakt med Olympiatoppen. Konklusjonen var flere kompliserte brudd i foten.

Foten kunne kollapset

Om ikke bruddene hadde blitt oppdaget, og Oftedal hadde belastet foten, slik hun først fikk beskjed om, kunne den kollapset.

– Jeg er glad jeg dobbeltsjekket i Norge hos en spesialist.

Fra Oftedals sykeseng

POSITIV: Selv om Oftedal er meget skuffet etter å ha måttet gjennomgå to operasjoner, så kan det bare gå en vei nå, mener hun.

Foto: Privat

En lang opptreningsperiode står nå på trappene. De kommende ukene er hovedfokuset å få tilbake bevegeligheten i ankelen.

– Jeg trodde det var et vanlig brudd og så viser det seg at foten omtrent ikke skal belastes på tre måneder, sier en skuffet Oftedal.

Må se sesonginnspurten fra sykesengen

Det er sesonginnspurt i den franske ligaen, og Issy-Paris Hand skal søndag spille om femteplassen i den franske ligaen mot Nice.

Den kampen, og kjæresten Sander Sagosens jakt på en mesterligatittel, må Oftedal følge fra sykesengen i Norge.

– Jeg har ganske vondt, så det er ikke spesielt aktuelt, sier hun om muligheten for å se kampene fra tribunen.

Siste nytt

 • Fourcade står over Holmenkollen

  Martin Fourcade har satt punktum for sesongen og går derfor ikke kommende helgs verdenscuprenn i skiskyting i Holmenkollen. Det skriver sportsavisen L'Équipe. Fourcade hadde et skuffende VM i Östersund.

  Martin Fourcade i Östersund
  Foto: Jonathan Nackstrand / AFP
 • King står over trening

  Joshua King står over onsdagens landslagstrening fordi han er stiv i nakken. Lørdagens EM-kvalifiseringskamp mot Spania står imidlertid ikke i fare for Bournemouth-spissen, opplyser landslagets pressesjef Svein Graff.

  Joshua King under tirsdagens landslagstrening i Olva
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal