– Jeg skal score mål, og da må jeg ta straffene

Marcus Pedersen og Strømsgodset hadde stort sett full kontroll på Bodø/Glimt lørdag.

Marcus Pedersen

STRAFFEMÅL: Marcus Pedersen setter inn Strømsgodsets første mål på straffespark.

Oppgjøret var sjanserikt, men målsjansene var det for det meste hjemmelaget som bød på. Glimt forsøkte å henge med i oppgjøret, men ble for tafatte foran mål.

Allerede etter to minutter kunne de blåkledde ta ledelsen da dommer dømte straffe etter at Marcus Pedersen ble holdt av Thomas Jacobsen innenfor 16-meteren.

En sikker Pedersen tok straffen selv og førte dermed hjemmelaget i ledelsen.

– Jeg skal score mål, og da må jeg ta straffene. Vi holdt i hverandre begge to, men han rev meg ned og det var klart straffespark, sier Pedersen til TV 2.

Pedersen hadde en trøblete sesongoppkjøring på grunn av skade, men er nå oppe i tre seriemål denne sesongen.

Lillestrøms Fred Friday er best med fem mål.

Kastrati avgjorde

Til tross for et massivt Godset-press gjennom hele kampen, kom det ingen flere scoringer før etter 76 minutter.

Flamur Kastrati (innbytter for Marcus Pedersen) headet da ballen i mål fra kloss hold etter en godt plassert corner fra Lars-Christopher Vilsvik.

Kastrati trengte bare halvannet minutt på banen til å avgjøre kampen til 2-0.

Godset i god periode

Dette er Godsets tredje strake hjemmeseier etter 2-2 mot Brann i åpningsrunden. Laget er på fjerdeplass i eliteserien nå, ett poeng bak Odd, men med en kamp mer spilt.

Bodø/Glimt er inne i en dårlig periode. Tapet var det fjerde på rad i serien.

Marcus Pedersen blir gratulert

Marcus Pedersen blir gratulert etter straffesparket.

• Storhamar knuste Vålerenga

Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».