Offensive etter bragden: -Nå kan alt skje

KRAKOW/OSLO (NRK): Flere spillere mener nå at alt kan skje videre i EM. Men landslagstrener Christian Berge fastslår at laget ikke på noen måte skal ta av etter bragden.

Sander Sagosen

STERK: Sander Sagosen har imponert mot de største stjernene i verden. Han hadde aldri trodd på denn utviklingen i dette mesterskapet.

Foto: ATTILA KISBENEDEK / Afp

Norge-Frankrike 29-24

Det er nå blitt klart at Tyskland blir Norges motstander i EM-semifinalen fredag, ettersom Spania vant gruppen etter sin seier over Russland. Mens Kroatia banket Polen 37-23 i Norges gruppe.

Fredag skal Norge spille sin første semifinale i et herremesterskap etter at de slo Frankrike i siste gruppekampen.

Tyskland har vært sensasjonslaget, i tillegg til Norge, i dette mesterskapet og tok seg til semifinale med seier over Danmark. Spania måtte først vinne over Russland for å gjøre det klart at det faktisk var Tyskland Norge skulle møte i semifinalen.

De norske spillerne og trenerne snakket likevel om Tyskland da de skulle uttale seg om hvordan de ser på semifinalen fredag.

– Nå kan alt skje. Dette skal vi ta med oss videre, sier Kent Robin Tønnesen til NRK.

De franske stjernene innså at de hadde blitt slått av et bedre lag denne kvelden.

– De var gode i kveld, vi må bare gratulere.Det vi manglet….vi fikk ikke fart nok i angrepsspillet vårt, sier Nicola Karabatic til L´Equipe.

– De var bedre enn oss i kveld. Vi hadde semifinalen i hånda, men Norge var bedre, sier lagkameraten Valentin Porte.

Laster Twitter-innhold

Rolig feiring

Landslagstrener Christian Berge sier han skal slappe av i kveld før han skal begynne å analysere semifinalemotstanderen. Han trodde da det skulle bli Tyskland, men gruppen var da ikke ferdigspilt. Han varsler en rolig feiring etter tidenes herrebragd i håndball.

– Det blir rolig. Det er kamp igjen snart. Det blir veldig rolig. Vi skal ha beina på bakken. Vi kjenner vår identitet og hva som skal til for å ta neste steg, sier Berge til NRK.

Seier til Norge mot Frankrike.

Sander Sagosen hadde aldri i verden trodd at Norge skulle slå nasjoner som Kroatia, Polen og Frankrike og ta seg til semifinale, dersom noen hadde tegnet opp dette som et scenario i høst.

Jubel håndballherrene

VILL JUBEL: Norge var høyt oppe etter bragden mot Frankrike, men nå venter den største herrekampen noensinne fredag.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Jeg må være så ærlig å si at dette ikke var noen realistisk målsetting. Men nå er vi der og vi har vokst på dette hele laget, sier Sagosen.

– Nå kan alt skje. Vi har vist at vi kan slå alle og dette er bare helt rått, sier Sagosen.

– Tyskland bra for oss

Han ble svært fornøyd da han fikk vite i pressesonen fra en lagkamerat at Tyskland hadde slått Danmark og dermed kunne bli semifinalemotstander.

– Det er fint for oss det. Vi har slitt med Danmark og nå kanskje vi møter tyskerne. Det er bra for oss det, sier Sagosen.

Bjarte Myrhol som har vært en trofast sliter på landslaget gjennom mange år sier han har ventet på dette gjennombruddet for herrelaget. Han orket ikke tenke på semifinalen ennå.

– Så langt har jeg ikke kommet. Jeg kommer ikke til å komme dit før i morgen eller i over i morgen. Det er altfor mye å ta innover seg, sier Myrhol.

Siste nytt

 • Mathis Bolly klar for Molde

  Den hurtige 28-åringen gjør comeback i norsk fotball og skal spille for Molde den kommende sesongen. Den tidligere Lillestrøm-spilleren har vært klubbløs siden kontrakten hans med tyske Greuther Fürth gikk ut i fjor sommer.

  Bolly.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Argentinsk motstander for Ruud

  Casper Ruud skal møte argentinske Carlos Berloq i sin 1.-rundekamp i ATP-turneringen i Rio de Janeiro. Kampen starter klokken 17 norsk tid tirsdag.

  ruud
  Foto: Daniel Bockwoldt / AFP
 • Klinsmann fikk 29 millioner

  Tyske Jürgen Klinsmann fikk et sluttvederlag på 29 millioner kroner etter at han fikk sparken som amerikansk landslagssjef, viser tall fra amerikanske skattemyndigheter. Det var i november 2016 at Klinsmann måtte gå etter at USA tapte for Costa Rica i VM-kvalifiseringen.

  Jürgen Klinsmann
  Foto: STRINGER / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal