Ødegaard slår tilbake mot kritikken

ULLEVAAL (NRK): Martin Ødegaard (20) angrep Ada Hegerberg (23) for dårlig timing av kritikken mot Norges Fotballforbund, men selv ville ikke 20-åringen vente.

Ødegaard etter Romania

FORTVILA: Martin Ødegaard storspilte mot Romania, men måtte se seieren glippe i siste liten.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Ødegaard har fått både kritikk og ros etter at han kritiserte Hegerberg for timingen av oppgjøret med Norges Fotballforbund.

Den sterke reaksjonen åpnet for mange spørsmål, og etter torsdagens trening avfeide Ødegaard saken med at han ikke hadde behov for å kommentere den.

Men fredag kveld, etter å ha herjet mot Romania, kommenterte Ødegaard innlegget for første gang.

– Jeg føler vi må ha mer respekt for jentene som skal opp i et mesterskap. Det er ikke sikkert det er ment sånn, men det er lurt å tenke seg om når man gjør intervjuer som man vet slippes før VM. Og det reagerte jeg på, og da følte jeg for å si ifra for en gangs skyld, sier Ødegaard til TV 2 rett etter kampslutt.

Ville ikke vente

Hegerberg, som ble intervjuet av Josimar og Morgenbladet, kritiserte Norges Fotballforbund og fortalte om sviktende behandling av landslaget fra U15-nivå og frem til hun ga seg i 2017.

Ødegaard utdyper overfor NRK at han ikke var redd for å ødelegge for oppladningen til Romania-kampen etter å ha snakket med landslagssjef Lars Lagerbäck.

Instagram-innlegget ble publisert bare dager før oppgjøret og Norges VM-åpning mot Nigeria.

– Du kritiserer timing, hva synes du om din egen timing?

– Jeg må jo reagere på det som er, så skulle jeg ventet to uker, så synes jeg ikke det hadde blitt like sterkt, sier Ødegaard til NRK.

Ikke snakket med Hegerberg

Ødegaard sier han har fått mange reaksjoner etter innlegget. Kommentator i Bergens Tidende, Anders Pamer, har vært blant kritikerne.

Flere har påpekt at Ødegaard neppe har satt seg godt inn i saken og hva Hegerberg faktisk kritiserer.

Til det svarer Ødegaard:

– Jeg føler ikke at man trenger å sette seg så godt inn i saken for å skjønne at det er dårlig timing å komme med disse synspunktene rett før VM. Det har jeg fått mye støtte for også. Den saken er viktg, men å komme med det nå, synes jeg ble feil, sier Ødegaard i pressesonen etter kampen.

Pressesjef Svein Graff varslet at det var siste spørsmål til 20-åringen før han måtte dra til spillerbussen, som stod utenfor stadion og ventet.

På vei ut fikk 20-åringen også spørsmål om han har snakket med Hegerberg selv, og svaret var kort: «nei».

Ødegaard

UT MOT HEGERBERG: – Kanskje du kan finne på noe bedre å gjøre enn å forstyrre landslagets forberedelser til VM? De har kvalifisert seg til VM med landet sitt (noe av det absolutt største en fotballspiller kan oppleve), og allerede fått nok negativ oppmerksomhet. De fortjener bedre. At du nå velger å gjøre et slikt intervju, er totalt uforståelig. Timingen er skrekkelig. Valget om å ikke spille for Norge er ditt, men respekter Norge og landslaget vårt. Det holder nå, skrev Martin Ødegaard på Instagram.

Siste nytt

 • Rosenborg rotet bort seieren

  Rosenborg ledet to ganger borte mot Kristiansund i eliteserien lørdag, men rotet bort ledelsen begge gangene.

  Dermed ble det 2-2 i den første kampen i 25. serierunde. Rosenborg ligger fortsatt på fjerdeplass på tabellen, men har én kamp mer spilt enn Odd og Bodø/Glimt på plassene foran.

  Akintola og Maars Johnsen scoret for Rosenborg. Gjertsen og Psyché scoret for hjemmelaget.

  Eliteserien fotball 2019, Kristiansund - Rosenborg.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Forlot banen i rasisme-protest

  Haringey Borough forlot banen i FA-cupkvalifiseringskampen mot Yeovil lørdag.

  Ifølge klubben var det rasistiske tilrop mot lagets keeper, Valery Douglas Pajetat. Han skal også ha blitt spyttet på og kastet gjenstander etter.

  Etter en stund gikk lagene sammen ut på banen og sto samlet for å markere sin motstand mot hendelsen.

  Yeovil ledet 1-0 da kampen ble avbrutt.

  Laster Twitter-innhold
 • Carlsen ett parti unna rekord

  Magnus Carlsen spilte remis mot Fabiano Caruana i turneringen på Isle of man lørdag.

  Det var hans 99. strake parti i langsjakk uten å tape. Dersom han unngår tap også søndag vil han tangere rekorden på toppnivå med 100 strake partier uten tap.

  Norway Chess
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal