Ødegaard spilte landskamper med brudd i tommelen

Det er uklart om Martin Ødegaard (20) må opereres etter at han pådro seg fingerbrudd i kamp for klubblaget før forrige landslagssamling.

Fotball EM-kvalifisering menn Norge - Romania 2-2

BRUDD: Martin Ødegaard har fått et brudd i tommelen.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Martin Ødegaard pådro seg et brudd i tommelen i en kamp for Vitesse for noen uker siden.

Det bekreftet landslagets pressesjef, Svein Graff, overfor NRK fredag

– Det er et brudd, og som en del av behandlingen vurderes operasjon. Det er ikke avgjort om det skjer nå, skrev Graff i en SMS.

Mandag ønsker ikke å Graff si noe mer om hvorvidt det blir, eller har vært gjennomført, en operasjon. Graff henviser til landslagets manuellterapeut Thomas Ødegaard.

Manuellterapeuten vil heller ikke kommentere dette, og viser til taushetsplikten.

Fotball herrer, A-landslaget trener på Lillestrøm treningsfelt

SPILTE MED BANDASJE: Ødegaard på landslagstrening med bandasje rundt tommelen den 6. juni.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Blir helt bra

Thomas Ødegaard bekreftet imidlertid før helga at Ødegaard skadet seg i en kamp for Vitesse for rundt fire uker siden.

– Han fikk en skade i høyre håndledd, men trente og spilte som normalt, sier han.

Under landslagssamlingen tidligere i juni, ble det påvist et lite brudd i tommelen. Thomas Ødegaard omtaler bruddet som «ufarlig».

Til tross for bruddet, spilte altså Ødegaard begge Norges kamper mot Romania og Færøyene med en skinne.

– Videre behandling er igangsatt og Martins hånd vil bli helt bra, og han er i de beste hender, sa Thomas Ødegaard.

Usikker fremtid

Under landslagssamlingen leverte Ødegaard en strålende kamp mot Romania. 20-åringen skåret sitt første landslagsmål, og var Norges klart beste spiller. Ødegaards utlånsavtale med nederlandske Vitesse gikk nylig ut, og det er usikkert hva som blir neste stopp i karrieren.

Ødegaard selv har uttalt at han ønsker stabilitet, og en plass på Real Madrid-laget er svært lite sannsynlig. Hvor Ødegaard fortsetter karrieren, er ventet å bli klart i løpet av noen uker.

Drammenseren ble tatt ut på årets lag i den nederlandske toppdivisjonen etter en veldig god sesong. Ødegaard skåret åtte mål og hadde ti målgivende pasninger for Vitesse.

Siste nytt

 • Atletico reddet poeng på overtid

  Juventus fikk en god start på årets mesterligasesong da de tok ledelsen 2–0 mot Atlético Madrid på bortebane, men hjemmelaget kom knallsterkt tilbake. Juan Cuadrado og Blaise Matuidi sørget en 2-0-ledelse til laget fra Torino, mens Stefan Savic reduserte til 2-1 20 minutter før full tid. På overtid sørget Hector Herrera for at det ble ett poeng til begge lagene i sesongdebuten. I den andre kampen i gruppen sørget Lokomotiv Moskva for en fin start på turneringen, da de slo Bayer Leverkusen 2–1 i Tyskland.

  X01622
  Foto: SUSANA VERA
 • Manchester City overlegne i Ukraina

  Manchester City vant komfortabelt 3–0 borte mot Sjakhtar Donetsk i første kamp av mesterligaens gruppespill. Riyad Mahrez, İlkay Gündoğan og Gabriel Jesus scoret målene for gjestene. I den andre kampen i gruppen slo Rosenborgs overmenn, Dinamo Zagreb, Atalanta hele 4–0.

  AFP_1KE5HM
  Foto: SERGEI SUPINSKY / AFP
 • Di Maria herjet med Real Madrid

  Tidligere Real Madrid-spiller Angel Di Maria stod for to av målene da PSG slo Real Madrid 3-0 i første kamp av mesterligaens gruppespill. Begge Di Marias mål kom i første omgang, mens Thomas Meunier økte ledelsen på overtid av den andre omgangen. Både Gareth Bale og Karim Benzema satt også ballen i mål, men scoringene ble annullert for henholdsvis hands og offside.

  X02011
  Foto: BENOIT TESSIER

Sendeplan

Kl. Program Kanal