Hopp til innhold

Ødegaard om ungdomsinnrykk: – Begynner å føle meg gammel

Gjennomsnittsalderen i Ståle Solbakkens første landslagstropp var 27 år. Nå, nesten tre år senere, er den gjennomsnittlige landslagsspilleren 25 år.

– Jeg begynner å føle meg gammel når det kommer inn spillere som er født i 2005, liksom, gliser kaptein Martin Ødegaard overfor NRK.

Arsenal-stjernen debuterte på landslaget bare 15 år gammel. Nå er han 24 år og ser spillere som 18 år gamle Antonio Nusa komme inn og vise seg frem.

– Jeg føler meg ikke så ung lenger. Det er mange spennende ungdommer som kommer opp, bidrar og tar plass. Det er kult. Og så er det viktig at vi som har vært her en stund hjelper de. Det gjelder å finne den balansen der, mener Ødegaard.

Solbakken ønsker en god miks mellom eldre og yngre spillere på landslaget. Han poengterer samtidig at spillere som Ødegaard og Erling Braut Haaland ikke er gamle selv, men allerede har mye rutine.

– Vi ønsker en god miks, men jeg tenker ikke så mye over . Vi tar ut de som er best uansett, sier Solbakken.

Norge møter Georgia kl. 20.45 tirsdag kveld på Ullevaal stadion.

Martin Ødegaard måtte dra på smilebåndet da han ble spurt om landslaget fikk stemme dagen før kamp.

Sportsnyheter

Norge må ut i kvalik etter tapt skjebne­kamp: – Vi er nødt til å vinne

Etter et uvirkelig sjansesløseri mot Østerrike står de norske kvinnene i fare for å rykke ned i nasjonsligaen. Takket være fransk hjelp ble det i hvert fall ikke direkte nedrykk.

Siste nytt

 • Syk Astrid Øyre Slind mister verdenscuprennene i Östersund

  Astrid Øyre Slind (35) er fortsatt ikke frisk og kan ikke delta i kommende helgs verdenscuprenn i langrenn i Östersund.

  Det opplyser Norges Skiforbund i en melding.

  Der heter det at Oppdal-jenta Slind fortsatt sliter med forkjølelsen hun pådro seg under verdenscuprennene i Gällivare sist helg.

  Julie Bjervig Drivenes tar Oppdal-jentas plass på 10-kilometeren i Sverige. Lommedalen-løperen imponerte med seier i norgescupen på Gålå sist helg. Bjervig Drivenes er del av skiforbundets utviklingslag.

  Astrid Øyre Slind skulle etter planen ha gått etappe nummer to på søndagens verdenscupstafett i Gällivare, men våknet syk og måtte kaste inn håndkleet på kort varsel.

  Det har vært til dels mye trøbbel med sykdom i den norske langrennsleiren i sesonginnledningen. En rekke løpere måtte stå over den de nasjonale rennene på Beitostølen som følge av koronasykdom.

  Johannes Høsflot Klæbo var én av disse.

  (NTB)

  ilL5AYMYriE
  Foto: NTB
 • Aftonbladet: Høgmo kan forlate Häcken - nærmer seg japansk klubb

  Per-Mathias Høgmo har hatt stor suksess i svenske Häcken og ble koblet til jobben som landslagstrener for Sverige. Men nå kan karrieren ta en overraskende vending.

  I hvert fall ifølge Aftonbladet, som hevder at den norske treneren er nære ved å ta over den japanske klubben Urawa Red Diamonds.

  Høgmo har vært Häcken-trener siden 2021, og ledet dem til deres aller første seriegull i Allsvenskan året etter.

  Urawa Red Diamonds vant 2022-utgaven av den asiatiske mesterligaen, og skal senere i desember delta i klubb-VM. De møter den meksikanske klubben Léon, og med seier der venter et møte med Erling Braut Haalands Manchester City.

  Tidligere Bodø/Glimt-spiller Marius Høibråten spiller i Urawa Red Diamonds. Det er en av Japans mest suksessfulle klubber og har vunnnet både ligaen, cupen og den asiatiske mesterligaen ved flere anledninger.

  NRK har forsøkt å komme i kontakt med Høgmo, foreløpig uten hell.

  Häcken-trener Per Mathias Høgmo.
  Foto: Björn Larsson Rosvall/TT / NTB
 • Glimt-kapteinen syk tre dager før cupfinalen

  Patrick Berg er blitt syk og stiller ikke på onsdagens trening, får NRK opplyst av Bodø/Glimt onsdag formiddag.

  Landslagsspilleren skulle ha et intervju med NRK senere onsdag, men vil på grunn av sykdommen være utilgjengelig for NRK og de andre mediene.

  Det kan være dårlige nyheter for Glimt med bare tre dager igjen til cupfinalen mot Molde, men det er usikkert om finalen står i fare for Glimts 26-årige kaptein.

  Berg anses som en av de beste og viktigste spillerne for seriemester Bodø/Glimt som lørdag kan sikre seg en svært gjev dobbel om de slår Molde i den NRK-sendte cupfinalen på Ullevaal stadion.

  Finalen har avspark 16.00 lørdag og sendes på NRK 1.

  Europa conference leauge gruppespill 2023: Bodø/Glimt - Lugano (5-2)
  Foto: Mats Torbergsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal