Hopp til innhold

Ødegaard om Real Madrid-dialogen: – Har fått positive tilbakemeldinger

Martin Ødegaard har spilt så bra at han nærmer seg Real Madrid, mener landslagssjef Lars Lagerbäck. Ødegaard sier selv han får positive tilbakemeldinger fra klubben.

EM-kvalifisering fotball menn

Martin Ødegaard er fornøyd med sin egen utvikling de siste to årene. Nå spår landslagssjefen at han snart er klar for spill i Real Madrid.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Ødegaard har storspilt for Real Sociedad denne sesongen. Han ble kåret til månedens spiller for september i den spanske ligaen, og har tidvis herjet med konkurrentene.

– Han bør være aktuell i en større Real-tropp ut fra det han har prestert. For meg er han en internasjonal spiller nå, sier landslagssjef Lars Lagerbäck om sin største stjerne.

– Det er ikke noe jeg har tenkt så mye på. Jeg er veldig fornøyd med der jeg er nå. Så skal jeg bare utvikle meg videre. Selvsagt er målet å spille i Madrid en dag, men det er ikke noe jeg stresser så mye med, sier Ødegaard selv.

– Føler du at du har det nivået inne?

– Det er klart et nivå opp. Madrid er en av de beste klubbene i verden, det er et steg videre dit. Jeg har spilt syv-åtte kamper, så det å konkludere allerede. er ikke noe jeg kommer til å gjøre, gliser Ødegaard.

Får positive tilbakemeldinger

Ødegaard har i utgangspunktet en låneavtale som sier at han skal spille to sesonger i sin nye klubb. Likevel har han jevnlig kontakt med Real Madrid.

– Ja, det er en dialog i form av at jeg får tilbakemeldinger og alt sånn. Men det er ikke noen dialog med tanke på hva som skal skje. Tilbakemeldingen er på antall kamper og sånne ting, ikke noe utover det, sier Ødegaard.

– Hvem har du da dialog med?

– Det er stort sett han som er sjefspeider. Han har jeg hatt god dialog med hele veien. Jeg har et godt forhold til han, så det er han jeg snakker mest med.

– Hva sier han, da?

– Det kommer jo litt an på kampene, men stort sett, til nå, har jeg fått positive tilbakemeldinger, smiler Ødegaard.

– Står ikke tilbake for noen

Hull-spiller Markus Henriksen tror Real Madrid angrer på at de slapp Ødegaard på det som i utgangspunktet er et utlån over to sesonger.

– Jeg tror han er veldig nær. Jeg tror de i Madrid har tenkt: «Dæven, kanskje vi ikke skulle latt ham gå på lån for to år». Det sier seg selv at det blir lagt merke til. Jeg tror ikke det er altfor lenge til at han går ut på Santiago Bernabéu og styrer showet, sier Henriksen.

EM-kvalifisering fotball menn

– I Nederland tok han et veldig stort steg, mener Lars Lagerbäck om Martin Ødegaard.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Fulham-spiller og landslagskaptein Stefan Johansen mener Ødegaard er helt på høyde med de beste spillerne han har møtt i Premier League og internasjonalt for Norge.

– Jeg føler talentet og voksenheten i spillet hans ikke står tilbake for noen. Han er høyt, høyt der oppe og kommer til å spille for en av de beste klubbene i verden etter hvert. Dere ser det selv. Det han gjør, er det høy klasse over, sier Johansen til NRK.

Landslagssjefen brukte selv tid på å finne plass til Ødegaard i landslagstroppen. For ett år siden spilte Ødegaard U21-kvalik, mens han nå er Norges viktigste spiller før Spania-kampen.

– Han har forbedret sitt spill, og særlig spill uten ball. Det er et abstrakt ord, men han er blitt mye større i sitt spill. Han har hatt et reelt klyv på det området, sier Lagerbäck, og fortsetter:

– Nå åpner han mer offensivt. Før spilte han sin nærmeste medspiller og hentet mye ball. Men uten ball har han blitt mye bedre siste året. Det er der han har tatt det siste steget.

Akkurat dét er Ødegaard enig i.

– Jeg har hatt en fin kurve, tatt steg både offensivt og defensivt. Blitt mer voksen og litt bedre fysisk. Jeg føler det er mange områder jeg har tatt steg på. Så spiller jeg på et bedre nivå nå, med bedre motspillere og bedre medspillere som gjør at jeg må være mer på, og det har gått fint, sier Ødegaard.

Sportsnyheter

Erlend Hustad

Full kok etter rødt kort – Jerv-treneren slakter dommeren

Det var dramatisk i Stavanger da Jerv-spiller Erlend Hustad fikk sitt andre gule kort. Eksperter mener Hustad har en god sak, men hoveddommeren står på sitt.

Siste nytt

 • Palumbo fikk Juventus-debuten

  Norske Martin Palumbo fikk sine første minutter for Juventus da han ble byttet inn 12 minutter før full tid. 20-åringen er på utlån fra serierival Udinese.

  Juventus tok imot Lazio i senkampen og ledet 2-0 til pause etter mål fra Dusan Vlahovic og Álvaro Morata. Juve-back Alex Sandro scoret selvmål tidlig i andre omgang, slik at det sto 2-1.

  Det så lenge ut til å gå mot tre poeng for vertene, men seks minutter på overtid sørget Sergej Milinkovic-Savic for balanse i regnskapet. (NTB)

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Fabio Ferrari / AP
 • Arsenal-smell i mesterligakampen

  Martin Ødegaard og Arsenal røk 0-2 for Newcastle mandag og snublet dermed stygt i kampen om den siste mesterligabilletten i Premier League.

  Scoringene som avgjorde kampen kom i annen omgang. Etter 56 minutter satte Arsenal-midtstopper Ben White ballen i eget mål etter et hardt innlegg fra Newcastles Joelinton. Fem minutter før full tid hamret Bruno Guimarães inn 2-0 etter massivt Newcastle-press.

  Ufortjent var det ikke at de tre poengene ble værende igjen på St. James' Park. Hjemmelaget satte tidlig trykk på Arsenal. Gjestene fikk aldri festet noe skikkelig grep om kampen, men måtte i stedet tåle en blytung kveld.

  Tapet betyr nemlig at London-rival Tottenham har to poeng til gode på Arsenal i kampen om fjerdeplassen i Premier League foran siste serierunde. Dermed kan mesterligadrømmen glippe for Martin Ødegaard og lagkameratene. Det vil naturlig nok være et hardt slag. (NTB)

 • Ruud møter franske Paire i 2. runde i Genève-turneringen

  Casper Ruud møter franske Benoît Paire i andre runde av ATP-turneringen i tennis i Genève.

  Ruud hadde walkover i første runde. Han er andreseedet i Genève bak Daniil Medvedev. Nordmannen gikk helt til topps i Sveits i fjor.

  Nordmannen, som kommer rett fra tap i semifinalen i Roma, har møtt franske Paire fire ganger tidligere. Han har vunnet alle møtene på grus og sist gang i Gstaad i fjor.

  Benoît Paire tok det første settet 7-5 i 1. rundeoppgjøret mot finske Emil Ruusuvuori mandag. Deretter slo finnen tilbake med samme sifre i sett nummer to, før Paire vant det tredje med 6-4. (NTB)

  Italy Tennis Open
  Foto: Alessandra Tarantino / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste