Ødegaard om Haaland-ordre: – Vi må steppe opp

MARBELLA/OSLO (NRK): Martin Ødegaard (22) erkjenner at skaden plaget han mer enn han ga uttrykk for under forrige samling, men nå er han klar for å finne Erling Braut Haaland (20) igjen.

Haaland, Ødegaard

GODE KOMPISER: Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard.

Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN

Det ble to seire, men tre frustrerende og målløse kamper for Haaland og Ødegaard mot Montenegro, Gibraltar og Tyrkia.

En selvkritisk Haaland sa at han «måtte gå i seg selv», noe han gjentok da han møtte pressen i Marbella mandag.

Her serverte han også følgende beskjed til sin kaptein og gode lagkamerat:

– Kaptein «Ødda» må steppe opp som kaptein og få det beste ut av meg. Det er planen. Det forventer jeg at han klarer, sa Haaland og gliste.

– Mye å gå på

Da Haaland scoret hat trick mot Romania i oktober, stod nettopp Ødegaard bak to av målene.

Ståle Solbakken

LEDER TROPPENE: Landslagssjef Ståle Solbakken.

Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN

Nå håper Ødegaard å finne tilbake til samme takter. Når NRK trekker frem Haaland-kommentaren, svarer 22-åringen:

– Jeg er enig i det. Jeg må steppe opp og få det beste ut av alle. Vi må steppe opp alle mann. Vi var ikke der vi skulle være sist. Vi har mye å gå på. Vi må steppe opp. Jeg håper å ta den utfordringen.

Ødegaard tråkket over i den første kampen mot Gibraltar, men kapteinen spilte likevel mot både Tyrkia og Montenegro.

Etter kampene måtte han tåle kritikk for prestasjonene under samlingen.

– Jeg visste selv at jeg hadde vondt, og at det var naturlig at det ikke var helt på topp. Det stresser meg ikke, og det er mye bak kulissene som folk ikke får med seg, sier Ødegaard.

– Mye smerter

22-åringen tror skaden plaget ham mer enn han først trodde.

– Det var vondt, for å si det kort. Det var mye smerter og hevelse, så det plaget meg nok litt mer enn jeg hadde håpet på. Også etterpå var det ganske vondt en periode. Det var surt og kjedelig, men sånn er fotballen, sier Ødegaard.

Landslagssjef Ståle Solbakken er først og fremst opptatt av at laget skal fungere optimalt.

– Det har alle forutsetninger for å bli bra. Det man glemmer med Erling, er at han kunne stått med fem mål under forrige samling. Martin var litt plaget av ankelen. Jeg er opptatt av det skal fungere, men jeg er mer opptatt av at laget skal fungere enn at én link mellom to som skal være hele laget. For da blir vi enkle å ta ut. Så gode fotballspillere som de er, vil det alltid kunne bli bra, sier Solbakken.

– Men er det ikke ekstra viktig at verdensstjernene fungerer sammen?

– Jo, det kommer de til å gjøre, og det har de gjort i perioder, også. Så er det heldigvis sånn at fotball er et lagspill, hvor det ikke er så enkelt at Martin har ballen og så starter Erling, og så er han alene med keeper. Sånn fungerer det ikke, dessverre, sier Solbakken.

Haaland, Ødegaard

MÅL I SIKTE: Martin Ødegaard og Erling Braut Haaland har gode forutsetninger for å skape sjanser mot Luxembourg onsdag kveld.

Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN

Siste nytt

 • Begge lag fortsatt uten seier

  Det aller meste skjedde før pause i 1-1-kampen mellom Newcastle og Leeds i Premier League fredag kveld.

  13 minutter var spilt da Raphinha ga Leeds ledelsen på Newcastles hjemmebane St. James' Park.

  To minutter før pause kom utligningen i det som var en morsom, sjanserik og underholdende 1. omgang. Banens beste i de første 45 minuttene, Allan Saint-Maximin, sto bak scoringen.

  Newcastle tok dermed sitt andre poeng på to kamper og ligger under streken. Leeds har heller ikke vunnet noen kamper ennå og står med tre poeng etter tre uavgjorte på fem kamper.

  Premier League - Newcastle United v Leeds United
  Foto: Scott Heppell / Reuters
 • ESPN: Pelé tilbake på sykehuset

  Fotballegenden Pelé er tilbake på intensivavdelingen på sykehuset bare tre dager etter at han ble skrevet ut. Det melder ESPN Brasil fredag. Han skal være innlagt på São Paulo’s Albert Einstein Hospital.

  80-åringen fikk nylig fjernet en svulst på tykktarmen, men helsetilstanden skal tilsynelatende ha forverret seg etter at han ble utskrevet.

  Opplysningene er ikke bekreftet av sykehuset.

  Mange regner Pelé for å være tidenes beste fotballspiller. Han vant VM tre ganger med Brasil i 1958, 1962 og 1970.

  Pele, Edson Arantes do Nascimento, Pelé
  Foto: Matt Rourke / AP
 • Ruud vant første kampen i Davis Cup

  Casper Ruud sørget for at Norge fikk en best mulig start på Davis Cup-kampen mot Usbekistan da han slo Khumogun Sultanov 2-0 i sett (6-3, 6-3).

  Lagene spiller på nivå 1.

  Casper Ruud er ranket som nummer ti i verden og var naturlig nok stor favoritt mot Sultanov som er ranket som nummer 418 i verden.

  Ruud tok det første settet nokså enkelt etter 29 minutters spill. I det andre settet trengte Ruud litt ekstra tid på å avgjøre. Usbekeren brøt Ruuds serve på stillingen 5-2 til nordmannen. Ruud brøt direkte tilbake og tok settet 6-3. Dermed var seieren sikret til 1-0-ledelse for Norge.

  Viktor Durasovic fulgte opp med 6-4,6-4 over Dennis Istomin og sørget for at Norge har en 2-0-ledelse på nivå 1 foran lørdagens kamper.

  Casper Ruud
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal