Ødegaard kjøper ikke Lagerbäcks forklaring

HEERENVEEN/OSLO (NRK): Martin Ødegaard er uenig i landslagssjefens vurdering etter at unggutten ble vraket til A-landslaget.

Fotballandskamp U-21 Norge-Kosovo. EM-kvalifisering

SKUFFET: Martin Ødegaard forteller at han er skuffet over å bli utelatt fra A-landslagets tropp.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Da Lars Lagerbäck presenterte troppen hadde han ikke funnet plass til 18-åringen. Det forklarte landslagssjefen med at unggutten fikk to fulle kamper mot god motstand på U-21 landslaget.

Den forklaringen kjøper ikke Ødegaard.

– Nei, jeg spiller mange 90-minuttere her, så det er ikke det jeg trenger mest nå. Men hvis det er grunnen, så får det være grunnen, sier Ødegaard til NRK etter vrakingen på tirsdag.

Ødegaard har fått en god start på sesongen i nederlandske Heerenveen. Han mener det han har prestert er godt nok til å være med på øverste nivå.

Lars Lagerbäck

VRAKET ØDEGAARD: Lars Lagerbäck forklarte at Ødegaard ville få to fulle kamper på U21-landslaget.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Jeg føler jeg har prestert bra over tid. Det er det som er nøkkelen for å komme med på landslaget. Å spille bra i en god klubb, i en god liga. Det føler jeg at jeg gjør nå.

– Skuffet

Norge skal møte San Marino og Nord-Irland neste uke, og flere eksperter mener Ødegaard burde vært med i disse kampene. Ødegaard mener selv at han kunne bidratt, og utdyper hva han kunne gitt det norske landslaget.

– Jeg kunne bidratt med de ferdighetene jeg har. Jeg er en spiller som liker å ha ballen, drible og spille gjennom andre.

– Jeg ble skuffet, det må jeg innrømme, konkluderer Ødegaard.

En 2. plass er fasiten for Ødegaard og Heerenveen etter seks serierunder. Der har nordmannen vært delaktig. Han mener han kunne tatt med den gode formen inn i landslagstroppen, før kampene mot San Marino og Nord-Irland.

Real Madrid spiller Martin Ødegaard i aksjon under kampen mot Cultural y Deportiva Leonesa i den spanske cupen fotball i Madrid.

– KULT: Ødegaard forteller at han følger med på sine tidligere lagkamerater i Real Madrid.

Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

– Jeg føler jeg kunne spilt en rolle i sånne kamper. Jeg føler jeg har vist i seriestarten at jeg er i god form, så det hadde vært moro å få prøve seg på A-landslaget igjen.

– Kult å være en del av Real Madrid

Nå retter Ødegaard først blikket mot helgens toppkamp mot Ajax. Da er det ventet full trøkk på tribunen i Heerenveen.

– Det er sånne kamper man vil spille, de store kampene med fullsatt stadion og bra trøkk. Det gleder vi oss masse til.

For øyeblikket er Ødegaard utlånt til Heerenveen fra Real Madrid. Den avtalen strekker seg ut denne sesongen. 18-åringen forteller at han følger med på sitt «andre» lag, Real Madrid.

– Jeg så kampen deres mot Dortmund, og der viser de hvilke kvaliteter de har. Det er kult å vite at man er en del av den klubben.

Siste nytt

 • Skottland sparkar landslagssjefen

  Alex McLeish får sparken som landslagssjef for Skottland, opplyser forbundet på sine nettsider. 60-åringen fekk jobben med å leie det skotske laget i februar i fjor, men har ikkje levert resultatmessig. McLeish har sjølv spelt i tre VM og leia landslaget i to periodar.

  Alex McLeish
  Foto: Alexei Filippov / AP
 • Rekordsal av VM-billettar

  Over 720.000 billettar er seld til VM i fotball for kvinner i Frankrike til sommaren. Både opningskampen, semifinalen og finalen vart utseld på to døgn. Ifølgje FIFA er dermed årets meisterskap i ferd med å knuse alle rekordar. VM startar 7. juni.

  Norges landslag
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Kvinnelaget til United rykker opp

  Manchester United sitt kvinnelag rykker opp til superligaen neste sesong. Det er klart tre rundar før meisterskapsserien er ferdigspelt. United starta kvinnelag så seint som i fjor, men har imponert. Laget har 15 sigrar og berre eit tap på 17 seriekampar.

  Manchester United
  Foto: Bradley Collyer / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal