NRK Meny
Normal

Ødegaard kjøper ikke Lagerbäcks forklaring

HEERENVEEN/OSLO (NRK): Martin Ødegaard er uenig i landslagssjefens vurdering etter at unggutten ble vraket til A-landslaget.

Fotballandskamp U-21 Norge-Kosovo. EM-kvalifisering

SKUFFET: Martin Ødegaard forteller at han er skuffet over å bli utelatt fra A-landslagets tropp.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Da Lars Lagerbäck presenterte troppen hadde han ikke funnet plass til 18-åringen. Det forklarte landslagssjefen med at unggutten fikk to fulle kamper mot god motstand på U-21 landslaget.

Den forklaringen kjøper ikke Ødegaard.

– Nei, jeg spiller mange 90-minuttere her, så det er ikke det jeg trenger mest nå. Men hvis det er grunnen, så får det være grunnen, sier Ødegaard til NRK etter vrakingen på tirsdag.

Ødegaard har fått en god start på sesongen i nederlandske Heerenveen. Han mener det han har prestert er godt nok til å være med på øverste nivå.

Lars Lagerbäck

VRAKET ØDEGAARD: Lars Lagerbäck forklarte at Ødegaard ville få to fulle kamper på U21-landslaget.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Jeg føler jeg har prestert bra over tid. Det er det som er nøkkelen for å komme med på landslaget. Å spille bra i en god klubb, i en god liga. Det føler jeg at jeg gjør nå.

– Skuffet

Norge skal møte San Marino og Nord-Irland neste uke, og flere eksperter mener Ødegaard burde vært med i disse kampene. Ødegaard mener selv at han kunne bidratt, og utdyper hva han kunne gitt det norske landslaget.

– Jeg kunne bidratt med de ferdighetene jeg har. Jeg er en spiller som liker å ha ballen, drible og spille gjennom andre.

– Jeg ble skuffet, det må jeg innrømme, konkluderer Ødegaard.

En 2. plass er fasiten for Ødegaard og Heerenveen etter seks serierunder. Der har nordmannen vært delaktig. Han mener han kunne tatt med den gode formen inn i landslagstroppen, før kampene mot San Marino og Nord-Irland.

Real Madrid spiller Martin Ødegaard i aksjon under kampen mot Cultural y Deportiva Leonesa i den spanske cupen fotball i Madrid.

– KULT: Ødegaard forteller at han følger med på sine tidligere lagkamerater i Real Madrid.

Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

– Jeg føler jeg kunne spilt en rolle i sånne kamper. Jeg føler jeg har vist i seriestarten at jeg er i god form, så det hadde vært moro å få prøve seg på A-landslaget igjen.

– Kult å være en del av Real Madrid

Nå retter Ødegaard først blikket mot helgens toppkamp mot Ajax. Da er det ventet full trøkk på tribunen i Heerenveen.

– Det er sånne kamper man vil spille, de store kampene med fullsatt stadion og bra trøkk. Det gleder vi oss masse til.

For øyeblikket er Ødegaard utlånt til Heerenveen fra Real Madrid. Den avtalen strekker seg ut denne sesongen. 18-åringen forteller at han følger med på sitt «andre» lag, Real Madrid.

– Jeg så kampen deres mot Dortmund, og der viser de hvilke kvaliteter de har. Det er kult å vite at man er en del av den klubben.

Siste nytt

 • Fotballtreneren Henri Michel er død

  Den tidligere franske landslagssjefen i fotball, Henrik Michel, døde tirsdag 70 år gammel. Han ledet Frankrike til OL-gull i Los Angeles i 1984 og var også trener for VM-laget som tok bronse i 1986-VM.

  Henri Michel
  Foto: Issouf Sanogo / AFP
 • Ancelotti favoritt til Italia-jobb

  Carlo Ancelotti er favoritt til å ta over som Italias landslagssjef i fotball. Ifølge flere italienske aviser er han tilbudt jobben. Ancelotti fikk sparken i Bayern München i slutten av september etter 0–3 for PSG i mesterligaen.

  Carlos Ancelotti
  Foto: HANNIBAL HANSCHKE / Reuters
 • Toronto sikret kamp syv

  Toronto Maple Leafs slo Boston Bruins 3–1 i den sjette kampen i NHL-sluttspillet, og utlignet til 3–3 i kamper.

  Den syvende og avgjørende sluttspillkampen spilles i Boston i morgen.

  Toronto Maple Leafs
  Foto: Frank Gunn / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Sport i dag
Mesterligaen: Semifinale Liverpool - Roma