Ødegaard hylles etter frisparkperle: – Genistrek

Martin Ødegaard leverte både en frisparkperle og to assists da Real Sociedad slo Osasuna i den spanske cupen onsdag kveld.

Ødegaard og Isak

SUPERDUO: Ødegaard assisterte Isak to ganger i kveld.

Foto: Ander Gillenea / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

Martin Ødegaard storspilte i cupkampen mot Osasuna onsdag kveld.

Etter drøye halvtimen fikk 21-åringen rettvendt seg mot bortelagets mål. Der det så som trangest ut fant nordmannen rom og klarte å spille gjennom Alexander Isak. Svensken fulgte opp med en sterk avslutning og hjemmelaget tok ledelsen.

Når timen var passert var det tid for Ødegaard-magi igjen.

Denne gangen skulle han selv være sist på ballen, da gutten fra Drammen bøyde ballen elegant over muren og ned i nærmeste hjørnet.

– Genistrek, kaller den spanske avisen Marca Ødegaards frispark.

Klubben er tydeligvis også fornøyd med spilleren sin. De la ut denne twittermeldingen:

Laster Twitter-innhold

Til kvartfinale

Snaue ti minutter senere slo Ødegaard hjørnesparket som serverte Isak sitt andre for kvelden. Den norsk-svenske duoen sikret 3-1 seier på egenhånd og sendte Real Sociedad til kvartfinale i den spanske cupen.

Martin Ødegaard

DØDBALLFOT: Ødegaard scoret selv på et frispark fra ca. 20 meter og leverte et strålende hjørnespark som Alexander Isak ekspederte i mål.

Foto: Ander Gillenea / AFP

– Skandinavia sender Pamplona-gjestene langt ut av Copa del Rey. Ny målgivende for Martin Ødegaard med en corner på første stolpe hvor svensken er råsterk og stusser ballen i mål nede ved stolpen, skrev fotballekspert Petter Veland på Twitter etter scoringen.

Skryter av Ødegaard

Martin Ødegaard viste igjen at han er en av La Ligas beste spillere denne sesongen. I onsdagens kamp skapte nordmannen hele 10 sjanser på egenhånd. Tre av dem endte altså med scoring.

I de spanske avisene får Ødegaard og Isak all æren for seieren.

AS skriver at Real Sociedas cupdrøm lever fortsatt takket være Isak og en magisk Ødegaard. I Marca får de to skandinavene toppkarakter på børsen.

Siste nytt

 • Svak start for Roe

  Martin Roe er på 19. plass blant 22 deltakere etter de tre første øvelsene i mennenes tikamp i OL. Han skal i aksjon ytterlige tre ganger onsdag kveld, før de siste fem øvelsene avvikles torsdag.

  Nordmannen fikk en god start da han ble nummer to i sitt heat på 100 meter, og tiden 10,86 er sesongbeste for ham. Så startet problemene. I lengde hadde han to døde hopp før han fikk opp 7,03 i tredje og siste forsøk. Bare to utøvere gjorde det dårligere i den øvelsen.

  I kule gjentok det seg. Roes to første støt var døde, før det ble 13,98 i siste forsøk. Bare tre utøvere fikk dårligere resultat.

  Damian Warner fra Canada leder.

  Martin Roe
  Foto: JEWEL SAMAD / AFP
 • Reistad tilbake i troppen

  Henny Ella Reistad er tilbake i den norske kamptroppen til OL-kvartfinalen i håndball mot Ungarn i dag. Hun har vært ute av spill i en snau uke på grunn av en skulderskade. Norge er soleklar favoritt til å ta seg til semifinalen.

  Vilde Ingeborg Johansen er tatt ut av kamptroppen på 14 spillere som er lagt ut av arrangøren.

  Henny Reistad
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Mclaughlin knuste verdensrekord

  Amerikanske Sydney Mclaughlin knuste konkurrentene på 400 meter hekk på Olympiastadion i OL og løp inn til ny verdensrekord på 51.46.

  – Tiden er fenomenal. Det er så mange paralleller mellom disse to finalene, roper Jann Post og viser til gårsdagens hekkefinale der Warholm vant.

  Mclaughlins kollega Dalilah Muhammed løp inn til personlig beste på 51.68, og med den tiden slo hun også forrige verdensrekord som lød 51.90.

  Mclaughlin
  Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal