Ødegaard hylles etter frisparkperle: – Genistrek

Martin Ødegaard leverte både en frisparkperle og to assists da Real Sociedad slo Osasuna i den spanske cupen onsdag kveld.

Ødegaard og Isak

SUPERDUO: Ødegaard assisterte Isak to ganger i kveld.

Foto: Ander Gillenea / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

Martin Ødegaard storspilte i cupkampen mot Osasuna onsdag kveld.

Etter drøye halvtimen fikk 21-åringen rettvendt seg mot bortelagets mål. Der det så som trangest ut fant nordmannen rom og klarte å spille gjennom Alexander Isak. Svensken fulgte opp med en sterk avslutning og hjemmelaget tok ledelsen.

Når timen var passert var det tid for Ødegaard-magi igjen.

Denne gangen skulle han selv være sist på ballen, da gutten fra Drammen bøyde ballen elegant over muren og ned i nærmeste hjørnet.

– Genistrek, kaller den spanske avisen Marca Ødegaards frispark.

Klubben er tydeligvis også fornøyd med spilleren sin. De la ut denne twittermeldingen:

Laster Twitter-innhold

Til kvartfinale

Snaue ti minutter senere slo Ødegaard hjørnesparket som serverte Isak sitt andre for kvelden. Den norsk-svenske duoen sikret 3-1 seier på egenhånd og sendte Real Sociedad til kvartfinale i den spanske cupen.

Martin Ødegaard

DØDBALLFOT: Ødegaard scoret selv på et frispark fra ca. 20 meter og leverte et strålende hjørnespark som Alexander Isak ekspederte i mål.

Foto: Ander Gillenea / AFP

– Skandinavia sender Pamplona-gjestene langt ut av Copa del Rey. Ny målgivende for Martin Ødegaard med en corner på første stolpe hvor svensken er råsterk og stusser ballen i mål nede ved stolpen, skrev fotballekspert Petter Veland på Twitter etter scoringen.

Skryter av Ødegaard

Martin Ødegaard viste igjen at han er en av La Ligas beste spillere denne sesongen. I onsdagens kamp skapte nordmannen hele 10 sjanser på egenhånd. Tre av dem endte altså med scoring.

I de spanske avisene får Ødegaard og Isak all æren for seieren.

AS skriver at Real Sociedas cupdrøm lever fortsatt takket være Isak og en magisk Ødegaard. I Marca får de to skandinavene toppkarakter på børsen.

Siste nytt

 • Ingen debut for Skjelbred

  Per Ciljan Skjelbred er tilbake i trening, men ifølge Adresseavisen går det mot at Rosenborg blir uten 33-åringen i lørdagens hjemmekamp mot Strømsgodset.

  Den tidligere Hertha Berlin-spilleren var bare ti minutter på treningsfeltet på Lerkendal mandag før han gikk i garderoben med sin vonde legg.

  Han trente igjen onsdag, men innrømmet overfor Adresseavisen at lørdagens oppgjør mot Strømsgodset høyst sannsynlig går uten ham.

  Per Ciljan Skjelbred
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • ESPN: Ingen Ryder Cup før 2021

  Viktor Hovland får ikke muligheten til å representere Europa i Ryder Cup i 2020. Turneringen kommer til å bli utsatt i ett år til september 2021, ifølge ESPN.

  Bakgrunnen er koronapandemien, melder ESPN. Den amerikanske TV-kanalen skriver at den offentlige kunngjøringen av utsettelsen vil komme i løpet av onsdagen.

  Viktor Hovland, som er oppe på 42.-plass på verdensrankingen i golf, kunne fort blitt tatt ut til å representere Europa.

  Hovland
  Foto: Carlos Osorio / Carlos Osorio
 • Raja møter idrettstoppane torsdag

  Kulturminister Abid Raja har invitert fotballtoppane og idrettspresidenten til hastemøte om breiddefotballen torsdag ettermiddag. Det opplyser Raja sjølv på twitter i dag.

  Møtet kjem i stand etter at fotballforbundet har lagt sterkt press på ministeren for å få breiddefotballen også for spelarar over 20 år i gang.

  Raja er i Bremanger i Vestland, og vil møte idretten der. Eller ein annan dag om det passar betre, tvitrar ministeren.

  NFF ønskjer opning for full aktivitet i breiddefotballen frå 1. august.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal