Hopp til innhold

Spillerne slakter seg selv: – Synes synd på «Perry» og Lars

ULLEVAAL (NRK): De norske spillerne legger seg langflate etter å ha rotet bort en 2-0-ledelse for andre hjemmekamp på rad.

King

FRUSTRERT: Joshua King er ikke nådig med seg selv og laget etter å ha rotet bort nok en 2-0-ledelse.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi lærer ikke, sier en oppgitt Joshua King til NRK.

– Jeg synes synd på «Perry» og Lars, som har gitt oss riktige instrukser, som vi ikke klarer å følge.

Norge, med en brennhet Martin Ødegaard i spissen, dominerte mot Romania og ledet 2–0 med 14 minutter igjen på klokka.

Lagerbäck: – Spiller uten hode

Men, som mot Sverige, raknet det for de norske landslagsherrene på hjemmebane. To minutter på overtid sikret tomålsscorer Claudiu Keserü poeng på Ullevaal.

UTLIGNING: Romania scorer to minutter på overtid.

Dermed var nok en kollaps komplett.

Og dét til tross for at svikten mot Sverige har vært et stort tema gjennom uka.

– Jeg føler vi skuffer Lars og «Perry». Vi startet samlingen med å se klipp fra Sverige-kampen, hvor vi skal lære. Og så gjør vi det ikke likevel, sier Tarik Elyonoussi til NRK.

Landslagssjef Lars Lagerbäck legger ikke skjul på skuffelsen over spillernes prestasjon i sluttminuttene, men svensken tar også sin del av skylden.

– Vi spilte feil de siste 15–20 minuttene. De spiller dessverre helt uten hode. Slik kan man ikke spille det siste kvarteret. Spillerne og vi ledere må se oss i speilet. Vi fikk åpenbart ikke ut budskapet vårt, sier svensken på pressekonferansen.

– Sjelden så langt nede

Flere spillere sank om i gresset da dommeren blåste av kampen. Kaptein Omar Elabdellaoui forsøkte å oppmuntre noen av lagkameratene, som stod med hoftefeste og kikket ned i bakken.

Ødegaard etter Romania

NEDTUR: Martin Ødegaard fortviler etter uavgjort mot Romania.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Jeg vet ikke hva jeg skal si lenger. Det er sjelden jeg er så langt nede. Jeg følte vi gjorde en god kamp, også skjer akkurat det samme som i forrige kamp. Det er vanskelig å sette ord på det, sier Martin Ødegaard til TV 2.

– Må bli mer kyniske

Spiller etter spiller kom deppende gjennom pressesonen.

Overtidsscoringen ga ikke bare et sviende poengtap, men resultatet gjør at det nå blir svært vanskelig å henge med Sverige i kampen om 2.-plassen i gruppa.

– Det første målet deres gjør at de får energi, samtidig som kanskje vi fikk et slags «flashback» til Sverige-kampen. Vi inviterer dem inn i kampen. Vi blir spilt lave og klarer ikke stå imot. Det er rett og slett for dårlig, sier Elyounoussi til NRK.

Romania

SCORET TO: Claudiu Keserü scoret begge Romanias mål mot Norge, som ga 2–2 på Ullevaal.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

King mener de norske spillerne mangler kynismen som kreves i toppkamper.

– Jeg synes også at vi ikke drøyer tiden nok. Vi leder 2-0. Herregud, hvis vi får et gult kort... Hvis Sten (Grytebust) får gult kort, hvis noen forsvarsspillere drøyer tiden når vi får frispark ... Hvis vi får tre poeng, er det verdt det. Vi må bli mer kyniske. Alle de beste lagene i verden vet når de skal drøye tid. I dag, akkurat som mot Sverige, ødelegger vi for oss selv.

Grupperivalene vant

Etter tap mot Spania og uavgjort mot Sverige var oppgjøret mot Romania på mange måter en skjebnekamp.

Spesielt etter at både Spania (4-1 mot Færøyene) og Sverige (3-0 mot Malta) vant sine kamper fredag.

– Det er meget skuffende at det samme skjer igjen. Dette er det de har snakket om på forhånd og brukt tid på før kampen, og så skjer det igjen. De blir for engstelige når de slipper inn 2–1. De blir for passive, og da kommer du ikke til EM, sier NRK-ekspert Morten Morisbak Skjønsberg.

– Vi gjør akkurat det motsatte av det vi skal gjøre det siste 15 minuttene. Det er hodemist, sier landslagssjef Lars Lagerbäck til TV 2 – som mener EM-drømmen likevel ikke er kjørt.

– Nei, det er den ikke. Vi har tapt to poeng mot dem og mot Sverige, så vinner vi på bortebane, har vi alle muligheter til å gå forbi dem og bli nummer to bak Spania, så kjørt er det ikke.

Laster innhold, vennligst vent..

– Guds gave til norsk fotball

Ødegaard, som lenge var banens gigant, har fått mye oppmerksomhet den siste uka.

Både for innsatsen i Vitesse, men også for å ha kritisert tidspunktet for Ada Hegerbergs intervju med Josimar og Morgenbladet.

Men Ødegaard viste fort at han ikke har latt seg påvirke av oppstyret, og 20-åringen var involvert i det meste Norge foretok seg på Ullevaal-matta. Også da skuddet hans ble banket inn i mål av Tarik Elyounoussi ti minutter etter pause.

1-0: Martin Ødegaard og Tarik Elyounoussi stod bak Norges første mål.

Etter 70 minutter slapp King ballen videre til Ødegaard, som fikk klar bane mot mål. 20-åringen var iskald og scoret sitt første landslagsmål i sin 17. landskamp.

– Hvilken fotballspiller han er! Guds gave til norsk fotball, ropte NRKs kommentar Olav Traaen.

– Det kan ikke gjøres bedre, sa Brede Hangeland på TV 2s sending.

FØRSTE FOR NORGE: Martin Ødegaard sendte Norge opp i 2–0 mot Romania, med sitt første landslagsmål.

Sportsnyheter

Scenene før skrekkstraffen vekker oppsikt: – Ufattelige bilder

Ballen var søkk borte da Bernardo Silva skulle ta straffe mot Real Madrid. Eksperter mener den lange ventetiden kan ha vært avgjørende for storlaget.

Siste nytt

  • Liverpool slått ut av Europa tross drømmestart

    Liverpool trengte et mirakel, og selv om de fikk akkurat den starten de måtte ha ble det exit mot Atalanta i kvartfinalen av Europaligaen.

    Salah
    Foto: ISABELLA BONOTTO / AFP
  • Villa-keeper fikk to gule kort – ble likevel straffehelt i Europa

    Det ble full forvirring da Aston Villa-keeper Emiliano Martinez ikke ble sendt av banen etter to gule kort. Så sørget han for at Villa slo Lille på straffer i kvartfinalen i Serieligaen.

    De engelske gjestene taklet presset best og tok en 4-3-seier i straffesparkkonkurransen. Sammenlagt endte det 3-3 over to kamper.

    Begge lag hadde bommet én gang før Lilles kaptein Benjamin André måtte treffe som hjemmelagets femte straffeskytter. Forsøket ble reddet av Emiliano Martinez.

    Forvirringen på tribunen og blant TV-kommentatorene var stor da Martinez fikk sitt andre gule kort for kvelden etter den første runden med straffer. Dommeren slo ned på det han mente var forsøk på å provosere hjemmefansen, men det førte ikke til noen utvisning.

    Årsaken er at gule kort fra selve kampen strykes når straffesparkkonkurransen har kommet i gang.

    Etter kampen fikk Aston Villa-manager Unai Emery spørsmål om han trodde Martinez ble utvist.

    – Ja, men sånn er reglene, sier Emery ifølge BBC.

    – Han pøvde å kontrollere følelsene, men fansen presset han. Han er moden, men han har mye personlighet. Han er alltid under sin egen kontroll, fortsatte Emery om keeperen sin.

    Martinez reddet totalt to straffer, og sørget for at Aston Villa er klare for semifinale i Serieligaen. Det er første gang klubben er i en europeisk semifinale siden de vant Mesterligaen i 1981/82-sesongen.

    Unai Emery kan bli første manager til å lede Aston Villa til en tittel siden Birmingham-klubben vant ligacupen i 1996. (NTB/NRK)

    Europa Conference League - Quarter Final - Second Leg - Lille v Aston Villa
    Foto: Stephanie Lecocq / Reuters
  • Fyllingen cruiset inn til sin første kongepokal

    Fyllingen tok sin første NM-tittel i basketball da Bærum ble slått 104-94 i den tredje finalekampen. Laget tok også hjem kongepokalen.

    Fyllingen var overlegne i begge de to første finalekampene mot det unge Bærum-laget. Torsdag ble det jevnere.

    Etter en sluttspurt inn mot pause klarte Bærum å ta seg til 47-56, men de klarte ikke å tvinge fram en fjerde NM-finale på hjemmebane. På det minste var avstanden seks poeng opp med tre minutter igjen av kampen.

    Fyllingens beste poengplukkere ble Isaac Likekele og Terell Jordan Brown. Begge stoppet på 26 poeng.

    Ludvik Mürer Bergseng ble Bærums beste poengplukker (26).

    Fyllingen vant serien klart og var klare favoritter i kampen om kongepokalen. (NTB)

Sendeplan

Kl. Program Kanal