Spillerne slakter seg selv: – Synes synd på «Perry» og Lars

ULLEVAAL (NRK): De norske spillerne legger seg langflate etter å ha rotet bort en 2-0-ledelse for andre hjemmekamp på rad.

King

FRUSTRERT: Joshua King er ikke nådig med seg selv og laget etter å ha rotet bort nok en 2-0-ledelse.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi lærer ikke, sier en oppgitt Joshua King til NRK.

– Jeg synes synd på «Perry» og Lars, som har gitt oss riktige instrukser, som vi ikke klarer å følge.

Norge, med en brennhet Martin Ødegaard i spissen, dominerte mot Romania og ledet 2–0 med 14 minutter igjen på klokka.

Lagerbäck: – Spiller uten hode

Men, som mot Sverige, raknet det for de norske landslagsherrene på hjemmebane. To minutter på overtid sikret tomålsscorer Claudiu Keserü poeng på Ullevaal.

UTLIGNING: Romania scorer to minutter på overtid.

Dermed var nok en kollaps komplett.

Og dét til tross for at svikten mot Sverige har vært et stort tema gjennom uka.

– Jeg føler vi skuffer Lars og «Perry». Vi startet samlingen med å se klipp fra Sverige-kampen, hvor vi skal lære. Og så gjør vi det ikke likevel, sier Tarik Elyonoussi til NRK.

Landslagssjef Lars Lagerbäck legger ikke skjul på skuffelsen over spillernes prestasjon i sluttminuttene, men svensken tar også sin del av skylden.

– Vi spilte feil de siste 15–20 minuttene. De spiller dessverre helt uten hode. Slik kan man ikke spille det siste kvarteret. Spillerne og vi ledere må se oss i speilet. Vi fikk åpenbart ikke ut budskapet vårt, sier svensken på pressekonferansen.

– Sjelden så langt nede

Flere spillere sank om i gresset da dommeren blåste av kampen. Kaptein Omar Elabdellaoui forsøkte å oppmuntre noen av lagkameratene, som stod med hoftefeste og kikket ned i bakken.

Ødegaard etter Romania

NEDTUR: Martin Ødegaard fortviler etter uavgjort mot Romania.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Jeg vet ikke hva jeg skal si lenger. Det er sjelden jeg er så langt nede. Jeg følte vi gjorde en god kamp, også skjer akkurat det samme som i forrige kamp. Det er vanskelig å sette ord på det, sier Martin Ødegaard til TV 2.

– Må bli mer kyniske

Spiller etter spiller kom deppende gjennom pressesonen.

Overtidsscoringen ga ikke bare et sviende poengtap, men resultatet gjør at det nå blir svært vanskelig å henge med Sverige i kampen om 2.-plassen i gruppa.

– Det første målet deres gjør at de får energi, samtidig som kanskje vi fikk et slags «flashback» til Sverige-kampen. Vi inviterer dem inn i kampen. Vi blir spilt lave og klarer ikke stå imot. Det er rett og slett for dårlig, sier Elyounoussi til NRK.

Romania

SCORET TO: Claudiu Keserü scoret begge Romanias mål mot Norge, som ga 2–2 på Ullevaal.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

King mener de norske spillerne mangler kynismen som kreves i toppkamper.

– Jeg synes også at vi ikke drøyer tiden nok. Vi leder 2-0. Herregud, hvis vi får et gult kort... Hvis Sten (Grytebust) får gult kort, hvis noen forsvarsspillere drøyer tiden når vi får frispark ... Hvis vi får tre poeng, er det verdt det. Vi må bli mer kyniske. Alle de beste lagene i verden vet når de skal drøye tid. I dag, akkurat som mot Sverige, ødelegger vi for oss selv.

Grupperivalene vant

Etter tap mot Spania og uavgjort mot Sverige var oppgjøret mot Romania på mange måter en skjebnekamp.

Spesielt etter at både Spania (4-1 mot Færøyene) og Sverige (3-0 mot Malta) vant sine kamper fredag.

– Det er meget skuffende at det samme skjer igjen. Dette er det de har snakket om på forhånd og brukt tid på før kampen, og så skjer det igjen. De blir for engstelige når de slipper inn 2–1. De blir for passive, og da kommer du ikke til EM, sier NRK-ekspert Morten Morisbak Skjønsberg.

– Vi gjør akkurat det motsatte av det vi skal gjøre det siste 15 minuttene. Det er hodemist, sier landslagssjef Lars Lagerbäck til TV 2 – som mener EM-drømmen likevel ikke er kjørt.

– Nei, det er den ikke. Vi har tapt to poeng mot dem og mot Sverige, så vinner vi på bortebane, har vi alle muligheter til å gå forbi dem og bli nummer to bak Spania, så kjørt er det ikke.

Laster innhold, vennligst vent..

– Guds gave til norsk fotball

Ødegaard, som lenge var banens gigant, har fått mye oppmerksomhet den siste uka.

Både for innsatsen i Vitesse, men også for å ha kritisert tidspunktet for Ada Hegerbergs intervju med Josimar og Morgenbladet.

Men Ødegaard viste fort at han ikke har latt seg påvirke av oppstyret, og 20-åringen var involvert i det meste Norge foretok seg på Ullevaal-matta. Også da skuddet hans ble banket inn i mål av Tarik Elyounoussi ti minutter etter pause.

1-0: Martin Ødegaard og Tarik Elyounoussi stod bak Norges første mål.

Etter 70 minutter slapp King ballen videre til Ødegaard, som fikk klar bane mot mål. 20-åringen var iskald og scoret sitt første landslagsmål i sin 17. landskamp.

– Hvilken fotballspiller han er! Guds gave til norsk fotball, ropte NRKs kommentar Olav Traaen.

– Det kan ikke gjøres bedre, sa Brede Hangeland på TV 2s sending.

FØRSTE FOR NORGE: Martin Ødegaard sendte Norge opp i 2–0 mot Romania, med sitt første landslagsmål.

Siste nytt

 • Islandsk motstand for Halden

  Haldens handballherrar skal ut mot islandske Valur i kvartfinalen i Challenge Cup.

  Halden slo ut russiske Neva i ein høgdramatisk bortekamp då kvartfinalebilletten vart sikra søndag.

  Mannskapet til Jan Thomas Lauritzen skal ha heimekamp først. Han blir spelt anten 21. eller 22. mars. Returkampen går helga etter.

  Vinnaren skal møte vinnaren av greske AEK Aten og Potaisa Turda frå Romania i semifinalen. Den første av det oppgjeret blir spelt 25. eller 26. april. Også der får Halden heimekamp først dersom det blir avansement.

  Halden håndball
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Son ute med brudd i armen

  Tottenhams Heung-min Son er operert for et brudd i armen og må belage seg på flere uker på sidelinjen, skriver Tottenham på sine hjemmesider. Angrepsspilleren pådro seg armbruddet i helgens ligakamp mot Aston Villa, som sørkoreaneren avgjorde på overtid.

  Heung-min Son under kampen mellom Tottenham og Aston Villa
  Foto: Andrew Boyers / Reuters
 • Tøft program for Ødegaard

  Real Sociedad og Martin Ødegaard skal spele fem kampar frå 4. til 22. mars. Det er klart etter at den utsette kampen mot Eibar er terminfesta til 10. mars. Dermed blir det fire ligakampar og semifinale i cupen i løpet av 19 dagar.

  23. mars skal landslaget samlast før EM-kvalifiseringskampen mot Serbia 26. mars. Siger der gir ny kvalik-kamp 31. mars.

  Martin Ødegaard tilbake i Madrid
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal