Ødegaard hylles i Tyskland: – Beviser at han er et av verdens største talenter

Martin Ødegaard ble vraket av Lars Lagerbäck, men briljerte mot selveste Tyskland for U21-landslaget. Slikt blir lagt merke til.

Martin Ødegaard

SE MÅLET (Video!): Tirsdag briljerte Martin Ødegaard mot flere Bundesliga-spillere da han både scoret og hadde målgivende pasning mot Tyskland i EM-kvaliken for U21-landslaget. Forrige måned ble han vraket til A-landslaget av Lars Lagerbäck. (Bilder med tillatelse fra TV 2 Sportskanalen.)

Laster innhold, vennligst vent..

– Martin Ødegaard beviser hvorfor han behandles som et av verdens største talent, skriver det anerkjente tyske fotballnettstedet Kicker.

Tyskland var favoritter mot Norge i U21-guttas EM-kvalifiseringskamp i Drammen tirsdag kveld.

Men ledet an av «juvelen Ødegaard», som Kicker skriver, fikk de i stedet bank.

– Tyskland virket overrasket over de plutselige offensive kreftene til Norge, skriver det tyske nettstedet.

– Når Martin spiller kamper som i dag er han en av Norges beste. Vi bare ser på og koser oss. Når vi mister ballen prøver vi å vinne den tilbake så fort som mulig å dytte den videre til han, sier Norges Kristoffer Ajer med et stort smil til TV 2 Sportskanalen.

Norge slo Tyskland 3-1 i U21-kampen om spillet om EM-plass.

SE ALLE MÅLENE (Video!): Se alle Norges mål mot Tyskland her. Norge vant til slutt 3-1. En meget sterk seier. (Bilder med tillatelse fra TV 2 Sportskanalen.)

– Håper Lagerbäck koste seg

Da landslagssjef Lars Lagerbäck vraket Ødegaard til de to A-landslagskampene i høst, la ikke 18-åringen skjul på at han var helt uenig i avgjørelsen.

Derfor var det ekstra interessant at nettopp Lagerbäck satt på tribunen tirsdag kveld.

– Jeg håper han koste seg med kampen og likte det han så, sier Martin Ødegaard til TV 2 Sportskanalen.

Om å spille på A-landslaget sier han følgende til NTB:

– Det får komme når det kommer. Jeg stresser ikke med det, men jeg håper jeg kommer med.

Ødegaard vartet opp med både scoring og målgivende noe som ble mye kommentert på sosiale medier:

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

– Vi trengte dette

Flere av de norske gutta spilte bra, men Ødegaard var best.

Ti minutter etter pause fintet han seg forbi hele det tyske forsvaret og sendte Norge i 2-1 ledelse.

– Det var utrolig deilig. Vi trengte dette alle mann, vi var langt nede da vi ikke vant sist. Vi har fått noen trøkker' så det er artig å slå tilbake, sier Ødegaard.

Det har vært en tung kvalik for Norge. Forrige uke klarte laget bare 0-0 borte mot Irland og før tirsdagens kamp lå de nest sist i gruppa. Blant annet fordi Norge ble fratatt seieren mot Kosovo i første kvalikkamp da Kristoffer Ajer ble brukt uten lov.

Fem poeng

Laster innhold, vennligst vent..

Men tirsdagens seier tenner et lite EM-håp. For det er fortsatt fem kamper og 15 poeng igjen å spille om. U21-gutta ligger nå på fjerdeplass, fem poeng bak gruppeleder Irland.

De fem beste toerne går også til EM.

Tirsdagens seier er ekstra imponerende siden Norge havnet under etter en halvtime spill. Men minuttet før pause utlignet Ødegaards lagkompis i Heerenveen, Morten Thorsby.

20 minutter før slutt serverte så nettopp Ødegaard Torsby med en utrolig presis langpasning som Torsby mesterlig tok ned og dunket i mål.

Dette var Tysklands første tap så langt i EM-kvalifiseringen.

Laster Twitter-innhold
Martin Ødegaard

HERJET: Martin Ødegaard markerte seg mot Tyskland med både scoring og målgivende pasning. Etter kampen var han ett eneste stort smil.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Siste nytt

 • Norsk keeper til Allsvenskan

  Den norske keeperen Mathias Dyngeland melder overgang fra Sogndal til svenske Elfsborg. Han har skrevet under på en kontrakt som strekker seg ut 2023. 24-åringen har vært Sogndals førstekeeper siden han debuterte i Eliteserien i 2014.

  Eliteserien i fotball 2017: Lillestrøm - Sogndal
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Deschamps «tar ein Lagerbäck»

  Den franske landslagssjefen Didier Deschamps (51) gjer som Lars Lagerbäck forlenga kontrakten til VM i 2022, opplyser nyheitsbyrået AFP.

  Han har leia laget sidan 2012, og førte Frankrike til VM-gull i 2018. Som spelar og kaptein leia han landet til VM-gull på heimebane i 1998.

  Den nye kontrakten vil gjere Deschamps til den som har site lengst som fransk landslagssjef nokosinne.

  deschamps
  Foto: Gabriel Bouys / AFP
 • IBU avventar Russland-tiltak

  Det internasjonale skiskyttarforbundet, IBU, vil vente litt med å avgjerd kva reaksjonar dei vil innføre overfor Russland etter Wadas-avgjerd om utestenging.

  – IBU granskar Wada-vedtaket i høve til skiskyting og skal foreslå prosedyrar og retningslinjer som IBU kan implementere når og om Wadas utestenging blir gjeldande, skriv IBUs kommunikasjonssjef Christian Winkler til NRK.

  – Vi ventar også at Wada kjem med nærmare retningslinjer for internasjonale særforbund når det gjeld prosessar for å diskutere om russiske utøvarar kan få konkurrere, og eventuelt under kva slags vilkår, legg Winkler til.

  IBU World Biathlon Championships
  Foto: Tt News Agency / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal