Ødegaard hylles i Tyskland: – Beviser at han er et av verdens største talenter

Martin Ødegaard ble vraket av Lars Lagerbäck, men briljerte mot selveste Tyskland for U21-landslaget. Slikt blir lagt merke til.

Martin Ødegaard

SE MÅLET (Video!): Tirsdag briljerte Martin Ødegaard mot flere Bundesliga-spillere da han både scoret og hadde målgivende pasning mot Tyskland i EM-kvaliken for U21-landslaget. Forrige måned ble han vraket til A-landslaget av Lars Lagerbäck. (Bilder med tillatelse fra TV 2 Sportskanalen.)

Laster innhold, vennligst vent..

– Martin Ødegaard beviser hvorfor han behandles som et av verdens største talent, skriver det anerkjente tyske fotballnettstedet Kicker.

Tyskland var favoritter mot Norge i U21-guttas EM-kvalifiseringskamp i Drammen tirsdag kveld.

Men ledet an av «juvelen Ødegaard», som Kicker skriver, fikk de i stedet bank.

– Tyskland virket overrasket over de plutselige offensive kreftene til Norge, skriver det tyske nettstedet.

– Når Martin spiller kamper som i dag er han en av Norges beste. Vi bare ser på og koser oss. Når vi mister ballen prøver vi å vinne den tilbake så fort som mulig å dytte den videre til han, sier Norges Kristoffer Ajer med et stort smil til TV 2 Sportskanalen.

Norge slo Tyskland 3-1 i U21-kampen om spillet om EM-plass.

SE ALLE MÅLENE (Video!): Se alle Norges mål mot Tyskland her. Norge vant til slutt 3-1. En meget sterk seier. (Bilder med tillatelse fra TV 2 Sportskanalen.)

– Håper Lagerbäck koste seg

Da landslagssjef Lars Lagerbäck vraket Ødegaard til de to A-landslagskampene i høst, la ikke 18-åringen skjul på at han var helt uenig i avgjørelsen.

Derfor var det ekstra interessant at nettopp Lagerbäck satt på tribunen tirsdag kveld.

– Jeg håper han koste seg med kampen og likte det han så, sier Martin Ødegaard til TV 2 Sportskanalen.

Om å spille på A-landslaget sier han følgende til NTB:

– Det får komme når det kommer. Jeg stresser ikke med det, men jeg håper jeg kommer med.

Ødegaard vartet opp med både scoring og målgivende noe som ble mye kommentert på sosiale medier:

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

– Vi trengte dette

Flere av de norske gutta spilte bra, men Ødegaard var best.

Ti minutter etter pause fintet han seg forbi hele det tyske forsvaret og sendte Norge i 2-1 ledelse.

– Det var utrolig deilig. Vi trengte dette alle mann, vi var langt nede da vi ikke vant sist. Vi har fått noen trøkker' så det er artig å slå tilbake, sier Ødegaard.

Det har vært en tung kvalik for Norge. Forrige uke klarte laget bare 0-0 borte mot Irland og før tirsdagens kamp lå de nest sist i gruppa. Blant annet fordi Norge ble fratatt seieren mot Kosovo i første kvalikkamp da Kristoffer Ajer ble brukt uten lov.

Fem poeng

Laster innhold, vennligst vent..

Men tirsdagens seier tenner et lite EM-håp. For det er fortsatt fem kamper og 15 poeng igjen å spille om. U21-gutta ligger nå på fjerdeplass, fem poeng bak gruppeleder Irland.

De fem beste toerne går også til EM.

Tirsdagens seier er ekstra imponerende siden Norge havnet under etter en halvtime spill. Men minuttet før pause utlignet Ødegaards lagkompis i Heerenveen, Morten Thorsby.

20 minutter før slutt serverte så nettopp Ødegaard Torsby med en utrolig presis langpasning som Torsby mesterlig tok ned og dunket i mål.

Dette var Tysklands første tap så langt i EM-kvalifiseringen.

Laster Twitter-innhold
Martin Ødegaard

HERJET: Martin Ødegaard markerte seg mot Tyskland med både scoring og målgivende pasning. Etter kampen var han ett eneste stort smil.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Siste nytt

 • Nyland ferdig i Norwich

  Ørjan Håskjold Nyland er ferdig i Norwich. Det bekrefter klubben på sine nettsider. Hans kontrakt med klubben går ut 30. juni, og nå kan han gå gratis til en ny klubb.

  – Alle i Norwich City ønsker Ørjan alt godt i hans fremtidige karriere, skriver klubben i pressemeldingen.

  Nyland fungerte som en reservekeeper for Norwich, og han fikk ingen offisielle kamper for klubben.

  Fotball, treningskamper: Trening med Norges herrelandslag
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Gullpucken til Lesund

  Gullpucken er den eldste og mest prestisjefylte individuelle utmerkelsen en spiller i norsk ishockey kan motta. I år går den høythengende prisen til Erlend Lesund.

  Selv om sesongen hjemme også her ble avlyst tidlig i januar mener NIHF at tildelingskriteriene for Gullpucken Menn er innfridd. Det skyldes i hovedsak at man her fikk gjennomført VM.

  I begrunnelsen fra Norges Ishockeyforbund står det blant annet: «Erlend Lesund har utviklet spillet sitt sesong for sesong, der han denne sesongen var en av de viktigste spillerne til Rögle i svensk eliteserie. Under årets VM tok han enda ett steg på den internasjonale arenaen, gjennom å videreføre utviklingen fra klubblaget. Dette gjorde han til en av lagets absolutt nyttigste spillere.»

  2021 IIHF Ice Hockey World Championship, Day 3, Norway - Italy. Erlend Lesund
  Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
 • Uefa svarer på kritikken

  Det siste døgnet har Uefa fått mye kritikk for å avslå bruken regnbuefarger på Allianz Arena i München. Nå svarer de på kritikken.

  – Noen har tolket det slik at Uefas beslutning om å avslå Münchens forespørsel om å opplyse arenaen i regnbuefarger er politisk. Men på den andre siden, så var forespørselen i seg selv politisk, og den var koblet til Ungarns fotballandslags tilstedeværelse på kveldens kamp i Tyskland, skriver Uefa på Twitter.

  De understreker at de støtter bruken av regnbuefarger.

  – For Uefa, så er ikke regnbuen et politisk symbol, men et tegn på støtte til mer likeverd og inkludering i samfunnet, skriver organiasjonen.

  I Twitter-meldingen bruker de et bilde av Uefa-logoen med regnbuefarger. Det er også Uefas nye profilbilde.

  Hungary Orban's Message
  Foto: Tobias Hase / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal