NRK Meny
Normal

Ødegaard fornøyd med Benitez-ansettelsen

ULLEVAAL (NRK): Martin Ødegaard har ingenting å utsette på ansettelsen av Rafael Bentiez, mannen som tok favorittklubben Liverpool til mesterligaseier.

Strømsgodset - Lillestrøm 2 - 0

GLAD GUTT: Martin Ødegaard har hatt fine dager siden returen til Norge, og ble hedret av Strømsgodset i pausen av kampen mot Lillestrøm.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Martin Ødegaard debuterte for Real Madrid førstelag i sesongens siste seriekamp. Bildet av Ødegaard inn og Cristiano Ronaldo ut gikk verden rundt, og 16-åringen ble Real Madrid yngste spiller i La Liga noensinne.

Det var imidlertid det siste Carlo Ancelotti gjorde som Real Madrid-manager. Han forsvant fra stillingen bare dager etterpå, og onsdag ble det klart at Rafael Benitez er Real Madrids nye manager.

Rafa Benitez

NY SJEF: Rafa Bentitez er Real Madrids nye manager.

Foto: CIRO DE LUCA / Reuters

– Det er ikke mange 16- og 17-åringer som har fått slippe til med Benitez som trener, sa NRKs fotballskribent Thore Haugstad etter at nyheten ble offentliggjort.

– Benitez har ikke noe utpreget rykte på å gi akademispillere sjansen, og det er såpass mye press på en Real Madrid-trener at det uansett er vanskelig å gi unge spillere sjansen, sier Haugstad.

Husker mesterligaseieren

Ødegaard på sin side er allikevel positiv til ansettelsen.

– Det blir sikkert spennende det. Han er en dyktig manager vet jeg, så det blir sikkert veldig bra, sier 16-åringen til NRK på landslagets pressetreff.

– Du er jo Liverpool-supporter. Hvilket inntrykk fikk du av han som supporter?

– Han er historisk der, og har vunnet mesterligaen og sånn. Det husker jeg godt, smiler han.

Martin Ødegaard har ingenting å utsette på ansettelsen av Rafael Bentiez, mannen som tok favorittklubben Liverpool til mesterligaseier.

I utvikling

Martin Ødegaard er så langt meget godt fornøyd med Madrid-oppholdet, og sier han er i stadig utvikling.

– Føler selv at jeg har blitt en bedre fotballspiller siden jeg dro dit. Jeg er først og fremst blitt råere på de tingene jeg har vært god på før. Har fått trent mer på de og på et høyere nivå, sier han.

Høgmo hadde også mye positivt å si om Ødegaards utvikling da han snakket på en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

– Han tar steg hele veien. Han øker repertoaret og autoriteten sin i spillet. Han er også i fin fysisk utvikling. Han tar steg hele veien, og så understreker jeg igjen at han er svært ung og får skynde seg langsomt. Men han viser igjen på trening i dag kvaliteter både som pasningslegger og avslutter, sa Høgmo.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
Eliteserien: Lillestrøm - Vålerenga
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Lillestrøm - Vålerenga
Toppidrettsveka
Toppidrettsveka: Motbakkeløp og 15 km jaktstart i Trondheim
Toppidrettsveka: Motbakkeløp