Hopp til innhold

Ødegaard fikk skyllebøtte: – Jeg kan ikke få hyllet ham nok

Kaptein Martin Ødegaard mener Stefan Strandberg er «ekstremt viktig» for landslaget. Mot Sverige viste stopperen hvorfor.

Fotball, Nations League: Norge - Sverige (3-2)

MEDVIND: Her jubler blant andre Stefan Strandberg (t.v.) og Martin Ødegaard (t.h.) etter Erling Braut Haalands 2-0-scoring mot Sverige søndag.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Han bjeffa litt, sier Martin Ødegaard og smiler.

23-åringen leverte nok en god kamp da Sverige ble slått 3-2 på Ullevaal. Norge har fått ordentlig vind i seilene og kan kjenne lukten av gruppeseier i Nasjonsligaen.

På dekket styrer landslagskapteinen. Ødegaard er blitt kjent for sin lune lederstil, og han er ikke den som kjefter og smeller i garderoben eller på banen.

Ødegaard

SEIERSKLEM: Martin Ødegaard og Ståle Solbakken etter Sverige-kampen.

Foto: VEGARD GRØTT / BILDBYRÅN

Den rollen er det andre som tar. Stefan Strandberg, som lenge har stilt store krav, legger tilsynelatende lite mellom når han er misfornøyd.

Flere skyllebøtter

Mot Sverige hugget han til og intruerte eller irettesatte lagkamerater. Enten det var Fredrik Bjørkan etter en mislykket duell mot Dejan Kulusevski, eller Martin Ødegaard som ga bort en kontring like før pause.

Strandberg var ofte synlig forbannet, og ga Norge-lagkamerater noen reale skyllebøtter ved flere anledninger.

På spørsmål om det var returløpet Strandberg var misfornøyd med da han ga Ødegaard en skjennepreken, svarer Ødegaard:

Nei, det var at jeg spilte bort ballen først der. Returløpet var det fart i, skjønner du. Så det var mest at jeg spilte bort den først. Sånn er det, svarer Norge-kapteinen.

Her kan du se situasjonen:

Hyller forsvarssjefen

Selv om det av og til går en kule varmt, understreker Ødegaard at tilbakemeldingene og rådene fra Strandberg er utelukkende positivt.

Han er ekstremt viktig for oss – også for meg. Han har hjulpet meg mye med kapteinsrollen. Han er en viktig samtalepartner og en jeg diskuterer mye med. Jeg kan ikke få hyllet ham nok, sier Ødegaard til NRK.

Strandberg fikk sin Norge-debut allerede i 2013 og er en av dagens landslagsspillere med lengst fartstid i rødt.

– En ledertype man ser opp til?

Ja, helt klart. Han går alltid foran som et godt eksempel, og han er en klok mann. Han har mye bra å komme med og vært med på mye. Når han snakker, tror jeg de fleste spisser ørene, sier Ødegaard.

– Ekstrem respekt

Strandberg har tatt en naturlig lederrolle i Solbakkens tropp. Selv om 31-åringen knapt har spilt klubbfotball det siste halvåret, omtalte landslagssjefen han som selvskreven.

Midtstopperen har takket for tilliten med nye, solide kamper for Norge. Forsvarssjefen setter stor pris på de rosende ordene fra Ødegaard.

– Jeg har ekstrem respekt for han både som spiller, kaptein og venn. Det får være opp til andre å si noe om min rolle, men rosen setter jeg pris på, sier Strandberg til NRK.

Strandberg og Ødegaard blir igjen nøkkelspillere når Nasjonsligaen avsluttes i september. Da venter bortekamp mot Slovenia og hjemmekamp mot grupperival Serbia.

Situasjonen for Solbakkens lag er så gunstig at Norge selv med tap i Slovenia – og samtidig serbisk seier over Sverige – vil bli gruppevinner med uavgjort mot Serbia på Ullevaal 27. september.

Da ender lagene på samme poengsum, og Norge går foran på innbyrdes oppgjør takket være borteseieren i Beograd.

Sportsnyheter

Erling Braut Haaland, Manchester City

Haaland fikk kjeft etter superdebuten: – Pass på språket

Presset var enormt, men Erling Braut Haaland (22) fikk en drømmedebut for Manchester City. Etterpå ble han irrettesatt for banning.

Siste nytt

 • United med overraskende Arnautovic-fremstøt – agenten bekrefter bud

  Søndag dukket flere troverdige medier opp med meldinger om at Manchester United er interesserte i Marko Arnautovic. Agenten har bekreftet bud på spilleren.

  Danijel Arnautović, som også er angrepsspillerens bror, fortalte søndag kveld til østerrikske Kurier Sport at Bologna har mottatt et bud fra en «velkjent klubb».

  – Det stemmer at det har kommet et bud fra en velkjent klubb. Jeg er i kontakt med Bologna for å se om det kan la seg gjøre, sa han.

  Både engelske og italienske medier, deriblant The Athletic og Sky Italia , meldte søndag ettermiddag at Arnautović skal være høyinteressant for den engelske storklubben. Erik ten Hag har god kjennskap til østerrikeren fra deres tid sammen i Twente. (NTB)

  Soccer England The Challengers
  Foto: Asanka Brendon Ratnayake / AP
 • Markus Rooth mister friidretts-EM

  Tikjemper Markus Rooth må stå over EM i München grunnet en skade. Han droppet VM tidligere i sommer.

  Det melder Norges Friidrettsforbund i en pressemelding.

  Tjalve-utøveren er norgesrekordholder med høyest poengsum i tikamp denne sesongen (8307), men blir altså ikke å se i München om en uke.

  Han var kvalifisert til VM i Eugene tidligere i sommer, men valgte å stå over mesterskapet for å satse mot EM. Nå blir det heller ikke europamesterskap.

  Det opplyses ikke hvilken skade 20-åringen har pådratt seg. (NTB)

  NM friidrett 2021
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Ruud beholder plassen på ATP-rankingen foran Montréal-turnering

  Casper Ruud er stadig rangert som den sjuende beste tennisspilleren foran flere hardcourt-turneringer kommende måned. Han starter i Montréal denne uken.

  Der er nordmannen seedet som nummer fire, som betyr at han får walkover til andre runde. Der møter han enten slovaken Alex Molcan eller amerikanske Mackenzie McDonald. De møtes mandag kveld norsk tid.

  Turneringen er en Masters 1000-turnering hvor russiske Daniil Medvedev er førsteseedet. Han vant sist uke en turnering i Mexico. Ruud har både det spanske stjerneskuddet Carlos Alcaraz og verdenstreer Stefanos Tsitsipas på sin side av tablået. (NTB)

  Switzerland Tennis
  Foto: Anthony Anex / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste