Helfrekt Bentley-mål sikret Odd-avansement

Odd tok seg videre i kvalifiseringen i europaligaen etter scoringer av «Bentley» og Olivier Occean.

Bentley scorer

ELLEVILT: Herfra, helt ute ved sidelinjen, skjøt Bentley fra da han scoret Odds andre mål i kampen.

Foto: Skjermdump med tillatelse fra TV 2. / TV 2

Laster innhold, vennligst vent..

Etter 70 minutter scoret Chukwuma «Bentley» Akabueze et spektakulært mål som publikum på Skagerak Arena kommer til å snakke om lenge.

26-åringen kom fri ute på venstrekanten og hamret ballen i mål da alle forventet et innlegg. En frekk scoring av «Bentley», som avviste overfor NRK at skuddet muligens var ment som et innlegg.

– I den første omgangen så vi keeperen prøvde å jukse og gå ut tidlig på innlegg. Da jeg så han forsøkte å gå ut, så skjøt jeg bare så hardt jeg kunne og den gikk i nettet, sa han etter kampen.

– Jeg ble veldig glad da jeg så den i mål.

Før det hadde Olivier Occean sørget for å sende Odd i ledelsen. Den 33 år gamle canadieren plukket ned en lang ball inne i feltet, var heldig med spretten og plasserte ballen lurt ned i nærmeste hjørne. Elfsborg-keeperen hang ikke med på notene, og dermed var Odd i førersetet i kampen.

Elfsborg ville få ekstraomganger med en redusering og presset på for det mot slutten av kampen. Keeper Sondre Rossbach, som var så uheldig i den første kampen, holdt nullen for Odd og dermed er skienslaget videre med 3-2 sammenlagt.

– Stort øyeblikk

– Jeg rangerer det som et av de største øyeblikkene i trenerkarrieren min, sa Dag Eilev Fagermo og sa at han var svært fornøyd med prestasjonene i Europa etter å ha mistet mange sentrale spillere siden i fjor.

Fagermo var stolt over spillerne og hadde følgende ønske før trekningen fredag.

– Enten lettest mulig motstand og prøve å komme oss inn, eller en storhet så det blir mest mulig penger ut av det for klubben som vi kan bruke til å bygge klubben videre.

Tre norske lag kan nå europaligaen

Nå gjenstår bare play-off før gruppespillet, og der vil tre norske lag delta. I tillegg til Odd vil også Molde og Rosenborg forsøke å kvalifisere seg til gruppespillet. Strømsgodset røk ut av europaligaen etter et sammenlagt tap på 4-0 mot Hajduk Split.

Trekningen gjennomføres fredag, og Odd vil ikke bli seedet. Dermed kan de møte lag som Ajax, Atlethic Bilbao eller Southampton.

Siste nytt

 • Norsk trener sluttet på dagen

  Det råder kaos i Siofok, den ungarske storklubben i håndball. Mandag sluttet lagets norske hovedtrener Bent Dahl med umiddelbar virkning.

  NRK har vært i kontakt med Dahl, men han ønsker ikke å uttale seg utover det han skriver på sin Instagram-konto.

  – Noen ganger blir verdiene dine utfordret, og i denne saken hadde jeg ikke noe annet valg om jeg skulle beholde integriteten min, skriver Dahl, og legger til at resultatene denne sesongen heller ikke har vært som forventet.

  Samtidig har Siofok suspendert lagets store stjerne, Nerea Pena, på ubestemt tid. Spanjolen er regnet som en av verdens beste midtbacker. Klubben sier ikke noe om hvorfor, men hun får verken trene eller spille med laget.

  Siofok har de siste årene satset stort for å ta opp kampen mot mesterligavinner Györ.

  Siofok ble tidligere trent av norske Tor-Odvar Moen, før Dahl tok over som hovedtrener denne sesongen. Silje Solberg og Kjerstin Boge Solås er norske spille som nylig har spilt for klubben.

  S54xWb29CHY
  Foto: Kyrre Lien / NTB
 • UAE-rytter korona-smittet

  UAE-rytteren Fernando Gaviria testet positivt på koronaviruset på hviledageni Giro d'Italia mandag, bekrefter laget.

  Gaviria testet også positivt på Covid-19 i mars, ble innlagt på sykehus og var en måned i karantene.

  Ifølge Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) avga også et medlem av støtteapparatet til AG2R-laget en positiv test mandag.

  Giro d'Italia har vært hardt rammet av koronasmitte, og har vært på kanten til å bli avbrutt.

  Jumbo Visma og Mitelchon-Scott har valgt å trekke laget.

  Gaviria.
  Foto: Giuseppe Cacace / AFP
 • Heldig Wolves-mål senket Leeds

  Kalvin Phillips var uheldig og styrte ballen i eget mål da Wolverhampton fikk med seg tre poeng fra Elland Road.

  Wolves-spiss Raul Jimenez gjorde et strålende forarbeid, men skuddet hans var svakt før den engelske landslagsspilleren styrte ballen mot eget mål forbi en utspilt keeper.

  Premier League - Leeds United v Wolverhampton Wanderers
  Foto: Martin Rickett / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal