Hopp til innhold

Odd-treneren refser VAR: – Den andre er jo en faktisk feil

Viking slet lenge hjemme mot gjerrige Odd, men vendte kampen til 3-2 takket være to straffescoringer og et sent mål av Sander Svendsen.

Det ble full jubel blant hjemmefansen i Stavanger da Svendsen stupheadet inn seiersmålet i det 87. minutt. Seieren sendte Viking opp til 2.-plass på eliteserietabellen.

Odd-fansen hadde mer grunn til å være skuffet, kanskje særlig på grunn av det siste av Zlatko Tripics to straffespark.

VAR ble koblet inn for å sjekke om Milan Jevtovics hands skjedde innenfor 16-meteren, og dommer Kristoffer Hagenes valgte å dømme straffe selv om reprisene sendt på TV antydet at Odd-spillerens arm var godt på utsiden.

Odd-trener Pål Arne Johansen er langt fra fornøyd:

– Vi bør prestere bedre i andre omgang, men samtidig er det bittert at vi mister poengene på i hvert fall én – kanskje to – straffer som er feilaktig, sier han til NRK.

Han erkjenner at det første er en skjønnsmessig vurdering. Den andre er han enda mer kritisk til.

– Den andre er jo en faktisk feil. Der er jo ballen utenfor når den treffer hånda, sier han, og viser til storskjermbildene.

– Fra alle vinkler som ble vist her på stadion i hvert fall, så det var veldig tydelig at den var utenfor.

Dommer Hagenes forsvarer avgjørelsen.

– Jeg dømmer straffespark, som er klart og tydelig for meg, så blir det en VAR-sjekk på om den er utenfor eller innenfor, og det er en interessant vurdering. De bruker litt tid og ser at det er ingenting som sier at den er på utsiden, så da støtter de avgjørelsen om straffespark, sier han, og fortsetter:

– Her går det litt på kameravinkler også. Jeg er litt usikker på hvor mange kameraer som er i produksjonen i dag, det er klart at her handler alt om hvilke beviser man har. Og VAR må ha klare beviser, «clear and obvious mistake», for å kunne overprøve det som blir dømt, sier Hagenes

fW5xlnFtNKI
Foto: NTB

Siste nytt

 • Molde-tap i Europaligaen

  Molde møtte Qarabag under spesielle omstendigheter. Det aserbajdsjanske laget hører egentlig hjemme i Nagorno-Karabakh, hvor det på nytt brøt ut krig denne uka.

  Da gikk Aserbajdsjan til angrep, med mål om å integrere terreroritet i deres landområder. Store deler av befolkningen i området er armenere.

  Les mer om konflikten her.

  Qarabag har lenge spilt hjemmekampene sine i hovedstaden Baku, 350 kilometer fra krigssonen. Og det var her de møtte Molde til dyst i Europaligaen.

  Det norske laget fikk tidlig store problemer, og etter 55 minutter klarte de ikke lenger stå imot. Da sendte Leandro Andrade vertene i føringen med en volley i det lengste hjørnet.

  Romsdalsklubben hadde noen brukbare sjanser på tampen av andre omgang, men måtte se seg slått i gruppespillets første kamp. Häcken og Leverkusen er også i deres gruppe.

  ecUPVIzcaMg
  Foto: AP
 • Kolstad-tap i mesterligaen

  Kolstad hevet seg etter en svak periode før pause og ga polske Kielce kamp i 30-32-nederlaget hjemme i Champions League.

  Tapet kom i trønderlagets første CL-oppgjør foran eget publikum i Trondheim Spektrum. Det skjedde mot sist sesongs tapende mesterligafinalist.

  VnoGGbxVzeA
  Foto: NTB
 • – Kvinnelandslaget er blitt systematisk diskriminert

  Alexia Putellas demper ikke den skarpe tonen foran fredagens kamp mot Sverige. Hun mener syndene i Spanias fotballforbund går langt tilbake i tid.

  Den dobbelte Ballon d'Or-vinneren holdt ikke igjen da hun møtte pressen dagen før nasjonsligapremieren i Göteborg.

  – Kvinnelandslaget er blitt systematisk diskriminert i flere tiår, sa Putellas.

  Barcelonas midtbanespiller var i sommer med på å vinne VM-gull med Spania. Siden har det vært kaos rundt laget og det spanske fotballforbundet.

  Bråket ble utløst da daværende fotballpresident Luis Rubiales kysset Jennifer Hermoso på munnen under VMs medaljeseremoni. Etter skandalen varslet nesten hele vinnerlaget at de ville boikotte Spanias neste landskamper om det ikke ble gjort en skikkelig ryddejobb i forbundet.

  Etter langvarige møter valgte 21 av de 23 uttatte i troppen å ta del i samlingen til nasjonsligakampene mot Sverige og Sveits. Fotballforbundet i Spania har lovet større endringer, og onsdag fikk generalsekretæren sparken. (NTB)

  GjIB8L7fP_Q
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Ødegaard med perlescoring i Mesterligaen - Bilder fra TV 2 00:38
Neste