NRK Meny
Normal

Odd tapte i Sarpsborg

Sarpsborg 08 sørget for at Odd gikk på sitt første tap denne sesongen.

Sarpsborg

2-0: Sarpsborg-spillerne feirer 2–0 målet signert Amin Askar.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Sarpsborg 08 vant for andre gang denne sesongen. Laget har ikke vunnet siden de slo Tromsø på bortebane i serieåpningen, dermed var dette årets første hjemmeseier.

– Det er en veldig deilig følelse og jeg er selvfølgelig veldig fornøyd, sier Sarpsborg-trener Geir Bakke til NRK.

– Vinner fortjent

Sarpsborg 08 var effektive i første omgang og scoret to mål. Selv om den var åpen og spennende satte hjemmelaget sjansene sine samtidig som de presset Odd til å gjøre feil. Andreomgangen ble en ren forsvarskamp.

– Jeg synes vi vinner fortjent i dag. Odd er et godt fotballag. De er ballsikre og kommer med mye folk når de angriper. De har en egen spillestil som gjør de vanskelige å spille mot, sier Bakke.

Sarpsborg-treneren var veldig fornøyd med de første 45 minuttene av kampen.

– Vi er veldig effektive i første omgang og er gode på overganger. Da scorer vi de målene vi trener. I andre omgang jobber gutta steinhardt. All ære til gutta!

Martin Thømt Jensen og Amin Askar scoret målene for hjemmelaget. Sistnevnte er nok en av de mest anvendelige spillerne i eliteserien og ble foran kampen flyttet opp fra back- til spissplass. Han sitt første mål for sesongen.

– Jeg kommer alene med keeper, så det skal være mål. Det er viktig å holde hodet kaldt i slike situasjoner, sier Askar til NRK.

– Skaper ingenting

Odd har innledet årets sesong meget godt som ett av tre lag i toppen med ti poeng. Onsdag måtte de altså konstatere at sesongens første tap kom på bortebane i Sarpsborg.

– Vi er spillermessig klart bedre enn Sarpsborg, men vi kan ikke slippe inn to slike mål. Vi skaper for lite i andre omgang rett og slett, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til NRK.

– Vi burde klart å sette et par av de sjansene vi hadde i første omgang, legger han til.

Sarpsborg er nå oppe i åtte poeng, to poeng færre enn Odd.

Siste nytt

 • Odd-venstreback klar for Brann

  Odds venstreback, Thomas Grøgaard, har skrevet under for serieleder Brann. 24-åringen slutter seg til bergenserne fra januar 2019.

  Det bekrefter Brann på sine nettsider.

  Grøgaard gjennomførte den medisinske testen mandag, og har signert en toårskontrakt med Brann.

  Thomas Grøgaard
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • G19 tapte åpningskamp

  Norge startet G19-EM i Finland med 1–3 tap mot Portugal. Norge reduserte til 1–2 ved Eman Markovic i andre omgang, men G19-gutta fikk aldri utligningen. I stedet scoret Portugal sitt tredje mål på overtid.

  norge-portugal-g19
  Foto: Mikko Stig / Lehtikuva / NTB Scanpix
 • Frigitt RBK-spiller til Ranheim

  Magnus Stamnestrø, som nylig ble frigitt av Rosenborg skal forsette karrieren i Ranheim. 26-åringen har vært i RBK siden 2015, men har ikke spilt en seriekamp for klubben siden 2016.

  Magnus Stamnestrø
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag