NRK Meny
Normal

Odd tapte i Sarpsborg

Sarpsborg 08 sørget for at Odd gikk på sitt første tap denne sesongen.

Sarpsborg

2-0: Sarpsborg-spillerne feirer 2–0 målet signert Amin Askar.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Sarpsborg 08 vant for andre gang denne sesongen. Laget har ikke vunnet siden de slo Tromsø på bortebane i serieåpningen, dermed var dette årets første hjemmeseier.

– Det er en veldig deilig følelse og jeg er selvfølgelig veldig fornøyd, sier Sarpsborg-trener Geir Bakke til NRK.

– Vinner fortjent

Sarpsborg 08 var effektive i første omgang og scoret to mål. Selv om den var åpen og spennende satte hjemmelaget sjansene sine samtidig som de presset Odd til å gjøre feil. Andreomgangen ble en ren forsvarskamp.

– Jeg synes vi vinner fortjent i dag. Odd er et godt fotballag. De er ballsikre og kommer med mye folk når de angriper. De har en egen spillestil som gjør de vanskelige å spille mot, sier Bakke.

Sarpsborg-treneren var veldig fornøyd med de første 45 minuttene av kampen.

– Vi er veldig effektive i første omgang og er gode på overganger. Da scorer vi de målene vi trener. I andre omgang jobber gutta steinhardt. All ære til gutta!

Martin Thømt Jensen og Amin Askar scoret målene for hjemmelaget. Sistnevnte er nok en av de mest anvendelige spillerne i eliteserien og ble foran kampen flyttet opp fra back- til spissplass. Han sitt første mål for sesongen.

– Jeg kommer alene med keeper, så det skal være mål. Det er viktig å holde hodet kaldt i slike situasjoner, sier Askar til NRK.

– Skaper ingenting

Odd har innledet årets sesong meget godt som ett av tre lag i toppen med ti poeng. Onsdag måtte de altså konstatere at sesongens første tap kom på bortebane i Sarpsborg.

– Vi er spillermessig klart bedre enn Sarpsborg, men vi kan ikke slippe inn to slike mål. Vi skaper for lite i andre omgang rett og slett, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til NRK.

– Vi burde klart å sette et par av de sjansene vi hadde i første omgang, legger han til.

Sarpsborg er nå oppe i åtte poeng, to poeng færre enn Odd.

Siste nytt

 • Rösler fikk sparken i Fleetwood

  Uwe Rösler får ikke fortsette som manager i engelske Fleetwood. Den nedrykkstruede League One-klubben fikk nok etter sju strake tap i ulike turneringer. Nyheten ble bekreftet et par timer etter at Fleetwood røk 0-3 borte mot Doncaster lørdag.

  Uwe Rösler
  Foto: Bogdan Maran / Ap
 • United trakk Brighton i FA-cupen

  José Mourinhos Manchester United fikk overkommelig motstand og møter Brighton i FA-cupens kvartfinale. Chelsea møter Leicester på bortebane mens vinneren av oppgjøret mellom Wigan og Manchester City møter Southampton hjemme.

  Premier League - West Bromwich Albion vs Manchester United
  Foto: Carl Recine / Reuters
 • Ulsrud sviktet i norsk tap

  Norges skip Thomas Ulsrud gjorde en kjempeblemme i tiende omgang, noe som kostet Norge seieren. Norge kunne tatt to poeng, og tatt seieren, men i stedet stjal Sveits ett poeng og vant 7–5.

  Norge står med en seier og tre tap etter fire kamper.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Cathal Mcnaughton / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal