NRK Meny
Normal

Odd-stjerne spilte mot legens råd - sikret klubben medalje og ble skadet

SKIEN/OSLO (NRK): Rafik Zekhnini (18) kom inn og snudde kampen for Odd mot Sogndal før han nok en gang ble skadet. Klubbens medisinske apparat mente han ikke burde spilt.

Rafik Zekhnini

NY SKADE: Rafik Zekhnini scoret for Odd, men måtte så hinke av banen med skade.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Odd sikret medalje da de slo Sogndal 3-1 søndag. Alle målene kom etter at unggutten Rafik Zekhnini kom på banen i det 66. minutt - i det som var hans comeback etter en strekkskade tidligere i måneden.

Selv scoret 18-åringen det siste målet, men like etter måtte han forlate banen med en ny skade. Hans tredje på under to måneder.

– Det viktigste i dag er at vi sikrer oss medalje. Jeg gidder ikke å snakke om skaden, sier Zekhnini til NRK - like etter at han har forlatt et intervju med TV 2 i tårer.

Mente Zekhnini ikke var klar

For selv om medalje smaker godt, gir en ny skade bismak. Nå må han stå over siste seriekamp, som kan sikre sølvmedalje til telemarkingene.

– Det er ikke så alvorlig. Vi vet hva det er, og har kontroll på det. Nå må han få fri resten av sesongen. sier Odd-trener Dag Eilev Fagermo til NRK

Han bekrefter derimot at han ble anbefalt å la spissen hvile.

Det medisinske apparatet mente han ikke kunne spille i dag, men han mente selv han kunne spille 30 minutter det. Jeg ville da selvfølgelig høre på ham, for han er god. Og det gjorde vi, men det kan hende det var 10 minutter for mye. Men han er med å redde medalje, og det var meget viktig, sier Fagermo.

Rafik Zekhnini

MÅLET: Rafik Zekhnini punkterte oppgjøret mot Sogndal fem minutter før full tid.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

– Han snudde kampen

Zekhnini står inne ved at han var klar til å bidra i søndagens kamp.

– Jeg var ganske ivrig, og var hundre prosent klar til kampen. Vi hadde planlagt at jeg skulle starte på benken, og jeg er ikke kritisk til noe. Jeg er 18 år, er med på å ta medalje, og har ikke noe å klage på. Det er moro, sier han, uten et snev av smil.

– Men du er ferdig for sesongen?

– Vi hadde mål om medalje og klarer det. Sesongen er kanskje litt trøblete for meg på grunn av skadehistorikken, sier Zekhnini, som ikke vil snakke om egen fremtid i Odd.

Sogndal-trener Eirik Bakke er ikke i tvil om hvor viktig unggutten er for klubben.

– Vi hadde full kontroll før han kom på banen. Han snudde kampen, sier han.

Siste nytt

 • Fristil-Tiril vant i California

  Fristilkjøreren Tiril Sjåstad Christiansen vant det siste verdenscuprennet i slopestyle før OL. Nærmest Christiansen kom svenske Jennie-Lee Burmansson. verdenscupen sammenlagt er Christiansen nummer to og Killi nummer tre.

  Tirl Sjåstad Christiansen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Carlsen vant etter snuoperasjon

  Magnus Carlsen tok søndag sin tredje seier i Wijk aan Zee-turneringen. Nordmannen var under press mot Gawain Jones, men tok seg sammen og snudde til seier. Den tredje seieren på åtte partier i storturneringen i Nederland gir delt ledelse for Carlsen.

  Magnus Carlsen i Riyadh
  Foto: FARIS GHAITH /AFP / NTB scanpix
 • Gracia er Silva-erstatter

  Premier League-klubben Watford har ansatt spanjolen Javi Gracia som klubbens nye manager. Han erstatter Marco Silva, som fikk sparken tidligere søndag, og er hentet inn på en 18-månederskontrakt.

  Marco Silva
  Foto: Scott Heppell / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal