Odd-spiller ut med brukket bein – ute i tre måneder

Odds Tobias Lauritsen brakk leggbeinet i 3-2-seieren over Aalesund. Nå er han operert, og ventes å være tilbake i full aktivitet om tre måneder.

Odd - AaFK

ANKELBRUDD: Aalesund-keeper Gudmund Kongshavn lander på foten til Tobias Lauritsen og ODD-spilleren må bli båret av banen.

Foto: Trond Reidar Teigen

Laster innhold, vennligst vent..

På stillingen 1-1 kastet Aalesund-keeper Gudmund Kongshavn seg etter en lav ball som også ble jaktet av Tobias Lauritsen. Keeperen felte Lauritsen og landet på Odd-spissens høyre bein.

Lauritsens fot ble klemt fast under keeperen da han fortsatte fallet. Foten fikk en unaturlig vridning, og bildene viste tydelig at ankelen ble brukket.

Odd-trener Jan Frode Nornes synes det var trist at Lauritsen ble skadet.

– Har hørt fra lege at det kan være et brudd i ankelen. Det er veldig trist for oss som lag og for Tobias (Lauritsen). Håper det ikke tar for lang tid. Det han har vist i kamp gjør meg trygg på at han er en arvtager etter (Torgeir) Børven, sier Nornes.

Søndag formiddag bekrefter Odd at Lauritsen er operert for et brudd i leggen. Han forventes å være tilbake i full aktivitet om rundt tre måneder.

xOTBOkkdSk

Tobias Lauritsen vrir seg i smerter etter en duell med Gudmund Kongshavn.

Foto: Trond Reidar Teigen

Kan være karrieretruende

– Det er klart at det er vanskelig å komme tilbake fra slike brudd, og i verste fall kan være karrieretruende, sa NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp etter å ha sett situasjonen.

Torp mener det gjør det ekstra kjipt at det er en ung og fremadstormende spiller som får en slik skade.

– Det gjør det jo litt verre når man er så ung. Han har spilt en del kant, men fikk starte på topp og virker å få en litt større rolle i laget. Nei, huff. Slike skader gjør at man holder seg litt for øynene. Det er ikke noe hyggelig å se på.

Også på Twitter reageres det på skaden. Blant de som reagerer er TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Laster Twitter-innhold

Innholdsrik kamp

To straffemål, ett rødt kort, frustrasjon og ett annulert mål var bare noe av det som skjedde i kampen mellom Odd og Aalesund i Skien. Det strides også i om det annulerte målet i det hele tatt skulle vært annulert.

– Det er blytungt, sier Aafk-trener Lars Bohinen.

Nå står laget hans med kun tre poeng på ti seriekamper. Aalesund har tre uavgjort og syv tap.

– Vi har vist arbeidsmoral i minst åtte av de ti første kampene. Det bor mer i laget i forhold til prestasjon og det å krige til seg resultater. Det bikker mot oss hver gang. Hvis vi må score tre mål i hver kamp for å vinne, blir det ikke mange seiere, sier Bohinen til NRK.

Helt til slutten av kampen har Aalesund ett poeng i lommen, men det glapp på overtid. Bohinen innrømmer at det er tungt for spillerne og for han.

– Jeg står midt opp i dette med spillerne. Det er tungt når du møter denne typen kamper og slipper inn denne typen mål. Det ligger mye i det psykologiske og å gjøre ting i avgjørende situasjoner. Vi gjør ikke de riktige tingene og det er for svakt defensivt. Da tenker jeg på individuelle valg, avslutter Bohinen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Molde møter finsk motstand

  Molde møter finske KuPS i første runde av mesterligakvalifiseringen. Kampene ble trukket søndag ettermiddag.

  Arne Erlandsen er trener for den finske klubben. Molde fikk hjemmekamp i kvalifiseringsrunden. Påp grunn av korona, skal det kun spilles én kamp. Kampen spilles 18. eller 19. august.

  Molde
  Foto: Fredrik Hagen / Fredrik Hagen
 • Supertalentet til spansk basket

  Harald Frey har herjet i den amerikanske college-basketen de siste årene. Nå har nordmannen skrevet under sin første profesjonelle kontrakt med den spanske klubben Oviedo Baloncesto, skriver han selv på Instagram.

  – Neste kapittel. Begeistret for å ha blitt en del av Oviedo-familien og signere min første proffkontrakt, skriver nordmannen.

 • Viktor Hovland likt med Tiger Woods

  Viktor Hovland falt ytterligere på resultatlista på dag tre i PGA-mesterskapet lørdag. Han deler 59.-plassen med golflegenden Tiger Woods. Før den avsluttende runden på Harding Park-banen i San Francisco i dag ligger Hovland to slag over par.

  Victor Hovland på PGA-turnering i San Fransisco lørdag 8.8.2020
  Foto: Sean M. Haffey / AFP / NTB Scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal