Odd-spiller ut med brukket bein – ute i tre måneder

Odds Tobias Lauritsen brakk leggbeinet i 3-2-seieren over Aalesund. Nå er han operert, og ventes å være tilbake i full aktivitet om tre måneder.

Odd - AaFK

ANKELBRUDD: Aalesund-keeper Gudmund Kongshavn lander på foten til Tobias Lauritsen og ODD-spilleren må bli båret av banen.

Foto: Trond Reidar Teigen

Laster innhold, vennligst vent..

På stillingen 1-1 kastet Aalesund-keeper Gudmund Kongshavn seg etter en lav ball som også ble jaktet av Tobias Lauritsen. Keeperen felte Lauritsen og landet på Odd-spissens høyre bein.

Lauritsens fot ble klemt fast under keeperen da han fortsatte fallet. Foten fikk en unaturlig vridning, og bildene viste tydelig at ankelen ble brukket.

Odd-trener Jan Frode Nornes synes det var trist at Lauritsen ble skadet.

– Har hørt fra lege at det kan være et brudd i ankelen. Det er veldig trist for oss som lag og for Tobias (Lauritsen). Håper det ikke tar for lang tid. Det han har vist i kamp gjør meg trygg på at han er en arvtager etter (Torgeir) Børven, sier Nornes.

Søndag formiddag bekrefter Odd at Lauritsen er operert for et brudd i leggen. Han forventes å være tilbake i full aktivitet om rundt tre måneder.

xOTBOkkdSk

Tobias Lauritsen vrir seg i smerter etter en duell med Gudmund Kongshavn.

Foto: Trond Reidar Teigen

Kan være karrieretruende

– Det er klart at det er vanskelig å komme tilbake fra slike brudd, og i verste fall kan være karrieretruende, sa NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp etter å ha sett situasjonen.

Torp mener det gjør det ekstra kjipt at det er en ung og fremadstormende spiller som får en slik skade.

– Det gjør det jo litt verre når man er så ung. Han har spilt en del kant, men fikk starte på topp og virker å få en litt større rolle i laget. Nei, huff. Slike skader gjør at man holder seg litt for øynene. Det er ikke noe hyggelig å se på.

Også på Twitter reageres det på skaden. Blant de som reagerer er TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Laster Twitter-innhold

Innholdsrik kamp

To straffemål, ett rødt kort, frustrasjon og ett annulert mål var bare noe av det som skjedde i kampen mellom Odd og Aalesund i Skien. Det strides også i om det annulerte målet i det hele tatt skulle vært annulert.

– Det er blytungt, sier Aafk-trener Lars Bohinen.

Nå står laget hans med kun tre poeng på ti seriekamper. Aalesund har tre uavgjort og syv tap.

– Vi har vist arbeidsmoral i minst åtte av de ti første kampene. Det bor mer i laget i forhold til prestasjon og det å krige til seg resultater. Det bikker mot oss hver gang. Hvis vi må score tre mål i hver kamp for å vinne, blir det ikke mange seiere, sier Bohinen til NRK.

Helt til slutten av kampen har Aalesund ett poeng i lommen, men det glapp på overtid. Bohinen innrømmer at det er tungt for spillerne og for han.

– Jeg står midt opp i dette med spillerne. Det er tungt når du møter denne typen kamper og slipper inn denne typen mål. Det ligger mye i det psykologiske og å gjøre ting i avgjørende situasjoner. Vi gjør ikke de riktige tingene og det er for svakt defensivt. Da tenker jeg på individuelle valg, avslutter Bohinen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Bambas Tyrkia-overgang stadfesta

  Brann-spissen Daouda Bamba (26) er seld til Altay. Det stadfestar den tyrkiske klubben i kveld.

  Det melder Bergens Tidende.

  26-åringen kom fråKristiansund og har spela for Brann i tre år, og scora 28 mål på 80 kampar. Han har scora i alle dei frem siste for Bergens-klubben, som er i akutt nedrykksfare i eliteserien.

  Ifølgje avisa skal Bamba allereie vere på plass i Tyrkia. Han hadde kontrakt med Brann ut årets sesong.

  Ligasesongen i Tyrkia tek til 15. august, og nyopprykka Altay opnar mot Kayserispor.

  Daouda Bamba
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Jaktar rekord med femårskontrakt

  Alex Ovetsjkin (35) har skrive ny femårskontrakt med NHL-klubben Washington Capitals, med målsetjing å slå målrekorden til legenden Wayne Gretzky.

  Ovetsjkins 13-årskontrakt frå 2008 var i ferd med å gå ut då han i dag signerte forlenginga som bind han til klubben til han er 40.

  Kontraktsforlenginga er ved 47,5 millionar dollar.

  Han er på sjetteplass på NHLs toppscorarliste med 730 mål. Gretzky greidde 894, så russaren må score 33 i snitt dei neste fem åra for å ta igjen canadiaren.

  Han har vore NHLs toppscorar ni sesongar, åtte av dei med meir enn 50 mål.

  Han har vore Capitals' kaptein sidan 2010, og leia laget til Stanley Cup-tittel i 2018.

  Alex Ovetsjkin
  Foto: Gene J. Puskar / AP
 • Zachariassen med målgivende

  Med to nordmenn med fra start hadde Ferencváros små problemer med ta seg videre til 3. kvalifiseringsrunde til mesterligaen. Tirsdag slo de Zalgiris 3-1 og sikret 5-1 sammenlagt.

  Zacharariassen fikk målgivende da Róbert Mak fastsatte sluttresultatet til 3-1

  Dermed ble det en oppskriftsmessig seier for Nguen og Zachariassens Ferencváros, som sikret seg spill i 3. runde av mesterligakvalifiseringen.

  I neste runde venter tsjekkiske Slavia Praha. Første kamp spilles 3. eller 4. august.

  Mens Zachariassen fikk fullføre hele oppgjøret, ble Nguen byttet ut etter 69 minutter.

  QpXhpTglyE0
  Foto: Mindaugas Kulbis / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal