Tidligere Odd-spiller Gunnarsson hjalp gamleklubben: – Det begynner å bli komisk

To selvmål gjorde at Odd og Vålerenga endte 2-2 etter en meget underholdende kamp i Skien.

Vålerenga jubler etter mål mot Odd

JUBEL: Vålerenga jubler etter målet til Alexander Mathisen.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..
Odd jubel i eliteseriekampen

Odd jubler etter mål i første omgang

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

– Det begynner jo å bli komisk at jeg gjør det her nå etter det forrige gang, sa Vålerenga-spiller Niklas Gunnarsson til TV 2 etter kampen.

Den tidligere Odd-spilleren satte inn selvmålet som ga hjemmelaget ledelsen til pause.

For snaue to uker siden var han mannen som lagde straffen på overtid som sendte Odd videre i cupen – på bekostning av Vålerenga.

Etter en forrykende førsteomgang med tre mål, masse godt spill og mange sjanser til begge lag, gikk Odd til pause med ledelsen – etter Gunnarssons selvmål.

I andre omgang trykket Vålerenga på mer og skapte flere sjanser, men det måtte et selvmål til for at laget skulle utligne. Lars Kristian Eriksen ble mannen som ga Vålerenga et poeng.

– Det var «Hawaii»

Med dagens resultat ligger Odd på fjerdeplass og Vålerenga på femteplass på tabellen. Begge trenerne la ikke skjul på ta tre poeng hadde vært viktig for å holde følge med topplagene.

– Jeg er overraska over at vi detter nå såpass i første omgang. Vi scorer for lite mål til å være så gode, var konklusjonen til Odd-trener Dag-Eiliv Fagermo til TV 2 etter kampen.

På overtid kom Vålerenga til en enorm dobbelsjanse og var nær å ta med seg alle poengene hjem til Oslo. Men en stolpe og en solid André Hansen hindret Vålerenga og Kjartansson.

– Det var «Hawaii» på 2-2. Vi ønsket å vinne etter utligningen. Hvis du skal være med å kjempe om medalje holder det ikke med ett poeng, sa Rekdal til TV 2 etter kampen.

Aggressiv Odd-start

Formlaget i eliteserien Odd sto med tretten poeng på de siste fem kampene. Vålerenga som før tapet mot Sogndal i forrige runde hadde en fin periode med sju kamper uten tap og lå på femteplass før kveldens runde.

Grenlandslaget gikk rett i strupen på Vålerenga og presset bortelaget det første kvarteret i kampen.

Etter fjorten minutter fikk Odd innkast midt på Vålerengas banehalvdel. Kastet ble stusset videre av evigunge Frode Johnsen. Ballen endte i føttene til Steffen Hagen som vender 180 grader og avslutter pent i mål.

Forrige gang midtstopperen scoret i eliteserien var i august 2011. Også den gang hjemme mot Vålerenga.

– Det var godt å score, men jeg sitter med en litt sur følelse. Vi burde nok ha vunnet, sa målscorer Hagen etter kampen til TV 2.

Drømmetreff

Etter den gode Odd-starten kom bortelaget bedre med i kampen. Og etter 27 minutter fikk laget et hjørnespark.

Det ble løftet inn i boksen, men klarert ut i farlig rom. Der ventet Alexander Mathisen som fikk et herlig treff på halv volley. André Hansen i Odd-målet var dekket av mange spillere og han klarte ikke løfte en arm før ballen lagde kremmerhus i nettet bak ham.

Kampen fortsatte å bølge frem og tilbake og det var et høyt tempo i den første kampen etter sommerpausen.

Alexander Mathisen scorer for Vålerenga

André Hansen rakk ikke å løfte ermene en gang da Mathisen scoret på et knallhardt skudd.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Uheldig mot gamleklubben – igjen

For snaue to uker siden møttes Odd og Vålerenga i NM i fotball. Der ble det et overtidsdrama da tidligere Odd-spiller Niklas Gunnarsson lagde straffe til Odd like før kampen skulle gå til ekstraomganger. Bentley scoret – og Vålerengas cup-drøm ble knust.

I dagens seriekamp mot Odd skulle Vålerenga-spilleren Gunnarsson igjen være uheldig.

Et innlegg blir flikket videre og treffer forsvareren på leggen. Han styrer ballen i eget nett bak en sjanseløs Michael Langer.

Med det kunne Odd gå til pause med 2-1.

Nytt selvmål

Kjetil Rekdal hadde tydeligvis strammet opp sine tropper i pausen, for det var et bedret Vålerenga som kom på banen.

– Vi kan så mye bedre enn det her. Nå må vi gjøre det bedre, sa Rekdal til spillerne i pausen i TV 2-intervjuet etter kampen.

Vålerenga trykket på med mange mann framover, men Odd forsvarte seg heroisk og hindret de helt store mulighetene frem til det var et kvarter igjen.

Ti minutter før slutt havnet et innlegg inn i boksen til Odd. Der var det mange mann, men ballen havnet til slutt i mål via ryggen til Lars Kristian Eriksen.

Kveldens andre selvmål og lagene var like langt. Bare fire minutter senere var Vålerengas Simon Larsen nær å sette det tredje selvmålet, men Langer reddet.

Begge lag hadde store sjanser mot slutten, men ingen klarte å sette inn det avgjørende målet.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Norge nærmer seg semifinale

  Norges curlingherrer slo Russland 7-5 onsdag, og etter åtte av ni runder kjemper Steffen Walstads lag mot Tyskland om den siste semifinalebilletten. Norge spiller avgjørende kamp mot Sveits om semifinale i EM torsdag.

  Walstad
  Foto: John Locher / AP
 • Bendtner dropper anken

  Rosenborg-spiller Nicklas Bendtner har bestemt seg for å droppe anken av sin voldsdom, skriver NTB. Også påtalemyndigheten har bestemt seg for å frafalle sin anke i saken. Dansken må dermed sone i fengsel i 50 dager. Det er ikke klart når han må sone.

  Eliteserien fotball 2018 Start - Rosenborg
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Tjalve og Tyrving vann lagserien

  Tjalve blei best i mennenes lagserie i friidrett for femte år på rad. I kvinneklassen gjekk Tyrving til topps. Dei to klubbane kniva om topplassen i begge klassene, melder Norges Friidrettsforbund.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sjakk: Parti 9: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 9 Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 9
VM sjakk: Parti 9: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana