Odd-keeper med to selvmål på tre minutter: – Uflaks og udyktighet

OSLO/SARPSBORG (NRK): Sondre Rossbach var uheldig ikke bare én, men to ganger like før pause da Sarpsborg-avslutninger gikk via stolpen, i ryggen på keeperen og i mål.

Rossbach med to selvmål i første omgang

Laster innhold, vennligst vent..

Odd-målvakten hadde allerede kastet seg i håp om å redde ballen, og kunne ingenting gjøre da kula spratt i ham og videre over streken.

I Sarpsborgs sterke 4-0-seier kom ledermålet sju minutter før pause. Matti Lund Nielsens skudd fra rundt 20 meter smalt i stolpen, traff ryggen på en liggende Rossbach og gikk i mål.

Tre minutter senere var keeperen uheldig på ny. Tobias Heintz slo inn fra venstre, kula slo i stolpen og spratt i Rossbach. 2-0.

– At det der skjer to ganger, skjer normalt ikke i løpet av en sesong engang. Uflaks og udyktighet, sier Rossbach til NRK.

– Uheldig eller udyktig. Vi kan ikke slippe inn de to målene der, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo.

Diatta-show

Krepin Diatta har ikke forlatt Sarpsborg ennå, og like etter pause punkterte han cupoppgjøret på lekkert vis. Unggutten fikk ballen på egen halvdel, kom seg etter hvert inn i feltet, rundet Rossbach og stoppet opp før han trillet 3-0-målet i hjørnet.

– Det var et veldig fint mål. Det var viktig for laget å vinne denne kampen. Jeg vet ikke så mye om fremtiden, men er glad for å spille for Sarpsborg, sier Diatta til NRK.

Matthías Vilhjálmsson med god sak når han mener han blir revet ned i feltet

Og ytterligere fem minutter etter Diatta-showet, var kvartfinaleplassen definitivt sikret for østfoldingene.

Anders Trondsen, et annet hett salgsobjekt, skled inn et innlegg fra Lund Nielsen fra kort hold.

– I dag var vi gode. Vi styrte kampen fra start av. Jeg tror ikke Odd hadde tre trekk på rad i laget den første timen. Så vi vant veldig fortjent 4-0, sier Sarpsborg-trener Geir Bakke.

Oppgitt Fagermo

Han byttet seks mann fra laget som slo Haugesund på overtid søndag, men hadde likevel fullstendig kontroll på et tamt Odd.

– Jeg trodde på en tett og jevn kamp. Vi så for oss både ekstraomganger og straffer, men merket etter et kvarter at vi kom til å kontrollere store deler av kampen. Og vi fikk målene på riktige tidspunkter, sier Bakke.

Kollega Dag-Eilev Fagermo var svært skuffet over de første 45 minuttene i Sarpsborg, og mente kun halve laget var «på plass».

– Fem-seks menn var ikke klare for kamp. Da var vi direkte svake, men vi burde likevel hatt 0-0 til pause. I første omgang var vi elendige.

Siste nytt

 • Sjokktap for Real Madrid

  Real Madrid gjekk på ein smell i Champions League kampen mot CSKA Moskva onsdag kveld. Laget tape heile 3–0 heime på Santiago Bernabéu. Islandske Arnor Sigurdsson punkterte kampen for gjestane då han sette inn det tredje målet etter 73 minutt.

  Arnor Sigurdsson
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • Klæbo involvert i påkjørsel

  Johannes Høsflot Klæbo var involvert i en trafikkulykke på Byåsen i Trondheim onsdag, skriver VG. Ifølge politiet skal det ha vært mindre personskader etter ulykken.

  – Det er ingen dramatikk i dette. Men vi vil heller ikke legge skjul på at det er Johannes som er involvert, sier far og manager, Håkon Klæbo til VG.

  Verdenscup langrenn
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Jansrud beste norske på trening

  Kjetil Jansrud var raskest av de norske på utfortreningen i Val Gardena onsdag. Han kjørte ned til en sjuende plass, 1,02 sekunder bak Travis Ganong, som hadde best tid.

  Aksel Lund Svindal tapte tid til de beste og havnet sist av de norske. Han passerte målstreken hele 3,10 sekunder bak og endte til slutt som nummer 45.

  Jansrud best i Lake Louise
  Foto: Frank Gunn / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal