Normal

Odd-keeper med to selvmål på tre minutter: – Uflaks og udyktighet

OSLO/SARPSBORG (NRK): Sondre Rossbach var uheldig ikke bare én, men to ganger like før pause da Sarpsborg-avslutninger gikk via stolpen, i ryggen på keeperen og i mål.

Rossbach med to selvmål i første omgang

Laster innhold, vennligst vent..

Odd-målvakten hadde allerede kastet seg i håp om å redde ballen, og kunne ingenting gjøre da kula spratt i ham og videre over streken.

I Sarpsborgs sterke 4-0-seier kom ledermålet sju minutter før pause. Matti Lund Nielsens skudd fra rundt 20 meter smalt i stolpen, traff ryggen på en liggende Rossbach og gikk i mål.

Tre minutter senere var keeperen uheldig på ny. Tobias Heintz slo inn fra venstre, kula slo i stolpen og spratt i Rossbach. 2-0.

– At det der skjer to ganger, skjer normalt ikke i løpet av en sesong engang. Uflaks og udyktighet, sier Rossbach til NRK.

– Uheldig eller udyktig. Vi kan ikke slippe inn de to målene der, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo.

Diatta-show

Krepin Diatta har ikke forlatt Sarpsborg ennå, og like etter pause punkterte han cupoppgjøret på lekkert vis. Unggutten fikk ballen på egen halvdel, kom seg etter hvert inn i feltet, rundet Rossbach og stoppet opp før han trillet 3-0-målet i hjørnet.

– Det var et veldig fint mål. Det var viktig for laget å vinne denne kampen. Jeg vet ikke så mye om fremtiden, men er glad for å spille for Sarpsborg, sier Diatta til NRK.

Matthías Vilhjálmsson med god sak når han mener han blir revet ned i feltet

Og ytterligere fem minutter etter Diatta-showet, var kvartfinaleplassen definitivt sikret for østfoldingene.

Anders Trondsen, et annet hett salgsobjekt, skled inn et innlegg fra Lund Nielsen fra kort hold.

– I dag var vi gode. Vi styrte kampen fra start av. Jeg tror ikke Odd hadde tre trekk på rad i laget den første timen. Så vi vant veldig fortjent 4-0, sier Sarpsborg-trener Geir Bakke.

Oppgitt Fagermo

Han byttet seks mann fra laget som slo Haugesund på overtid søndag, men hadde likevel fullstendig kontroll på et tamt Odd.

– Jeg trodde på en tett og jevn kamp. Vi så for oss både ekstraomganger og straffer, men merket etter et kvarter at vi kom til å kontrollere store deler av kampen. Og vi fikk målene på riktige tidspunkter, sier Bakke.

Kollega Dag-Eilev Fagermo var svært skuffet over de første 45 minuttene i Sarpsborg, og mente kun halve laget var «på plass».

– Fem-seks menn var ikke klare for kamp. Da var vi direkte svake, men vi burde likevel hatt 0-0 til pause. I første omgang var vi elendige.

Siste nytt

 • To ute med korsbåndsskade

  Vålerenga må klare seg uten Peter Godly Michael og Enar Jääger (bildet) i flere måneder etter at begge har pådratt seg alvorlige kneskader. Enar Jääger (33) fikk fremre korsbånd i høyrebeinet er avrevet i søndagens kamp mot Rosenborg.

  Eliteserien i fotball 2018: Vålerenga spillerportretter
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Knudtzon mister trolig TIL-kampen

  Nedrykkstruede Lillestrøm må sannsynligvis klare seg uten Erling Knudtzon i den viktige hjemmekampen mot Tromsø mandag, melder VG. Knudtzon pådro seg en ankelskade etter en stygg overtråkk i bunnkampen mot Start.

  Eliteserien 2017: LSK-Sarpsborg 08
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Forventer defensivt Rosenborg

  Celtic-manager Brendan Rodgers tror Rosenborg kommer til å ligge kompakt og dypt i banen i torsdagens europaligamøte i Glasgow.

  – Da vi spilte mot RBK sist, opptrådte de på samme måte. De lå dypt, sier Rodgers til klubbens nettsted.

  Brendan Rodgers
  Foto: Lee Smith / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Mesterligaen: 1. runde
Team Ingebrigtsen