NRK Meny
Normal

Ochoa knuste "Tutta"

Suzann Pettersen måtte se seg slått av Lorena Ochoa i golf-VM.

Suzann Pettersen (bak) måtte se seg slått av Ochoa
Foto: DANNY MOLOSHOK / REUTERS

Pettersen klarte ikke å følge opp lørdagens kanonrunde og endte på 5.-plass etter en svak avslutningsrunde på LPGA-touren i Palm Desert.

Etter at det norske håpet senket hele ni birdies lørdag og klatret opp i delt ledelse med tittelforsvarer Ochoa, så det ut som om det nok en gang skulle stå mellom de to, slik som det gjorde forrige helg. Da tok Tutta sin tredje LPGA-seier etter omspill.

Maktet ikke å følge opp

Søndag maktet ikke det norske golfesset å følge opp. Tre bogeys holder ikke i kamp mot verdenseneren, som gjorde det aller meste riktig, gikk solide seks slag under par og tok en suveren seier etter hele sju birdies. Hun var hele fire slag bedre enn nummer to, sørkoreanske Kim Mi-huyn.

Tutta gikk sisterunden på banens par, 72 slag, og endte på totalt 12 under par. Det holdt til 5.-plass. Brasilianske Angela Park og Jang Jeong fra Sør-Korea delte tredjeplassen med 13 under par.

sluttstilling:

1) Lorena Ochoa, Mexico 270 (68-67-69-66)

2) Kim Mi-hyun, Sør-Korea 274 (68-70-67-69)

3) Angela Park, Brasil 275 (67-69-69-70)

3) Jeong Jang, Sør-Korea (69-68-68-70)

5) Suzann Pettersen, Norge 276 (71-69-64-72)

6) Lee Young-lee, Sør-Korea 278 (70-70-70-68)

6) Paula Creamer, USA (67-69-71-71).

 

NRK fulgte "Tutta" fra hull til hull

Hull 18 (par er fire slag):

Ochoa vant. Suzann Pettersen endte på 5. plass i golf-VM. Hun gikk på par på siste hullet og gikk runden på 72 slag. Dermed endte hun på 12 slag under par og endte totalt med 276 slag.

Lorena Ochoba spilte meget bra og fikk par på sistehullet. Hun spilte runden på 66 slag og endte opp med 18 slag under par og 270 slag totalt.

Mi Hyun Kim spilte seg opp på slutten og avsluttet med 14 slag under par og 274 slag totalt. Dermed endte hun på andreplass. Angela Park og Jeong Jang var slaget bak og endte på 13 slag under par og totalt 275 slag.

Førstepremien på 250 tusen dollar gikk dermed til Lorena Ochoa, andreplassen gir 156 tusen dollar og 106 tusen dollar går til tredjeplassen.

Hull 17 (par er fire slag):

Det ble bogey på Pettersen. Nå er hun tolv under par og falt ned til femte plass. Et slag bak Park Kim og Jang. Angela Park er ferdig og endte med 13 slag under par. Og hadde totalt 275 slag i denne turneringen. Ochoa leder suverent og er 18 slag under par.

Hull 16 (par er 3 slag):

Det ble par på Suzann Pettersen. Men det er fremdeles sjanser for at hun kan vinne. Ochoa fikk en bogey på dette hullet. Nå er Pettersen fire slag bak med 13 slag under par.

Hull 15 (par er fem slag):

Endelig en birdie på Pettersen. Fra kloss hold var det vanskelig å bomme for "Tutta" som nå har lagt Mi hyun Kim bak seg og deler tredje plassen med Park. Ochoa spiller glimrende og fikk også en birdie på dette hullet. Dermed er "Tutta" fremdeles fem salg bak Ochoa. Det er forøvrig skyfri himmel og godt spillevær i Palm Desert.

Hull 14 (par er fire slag):

Pettersen hadde mulighet til birdie på dette hullet. Men slaget fra ca 6 meter gikk utenfor. Dermed ble det par igjen på "Tutta". Ochoa storspiller og fikk ny birdie på dette hullet. Nå er Ochoa hele fem slag foran Pettersen. Jang er to slag foran "Tutta". Pettersen er fremdeles på tredje sammen med Mi Hyun Kim og Park.

Hull 13 (par er tre slag):

Ny bogey på "Tutta". Et dårlig slag fra ca 1,5 meter fra hullet sørget for at hun gikk glipp av par. Nå er hun fire slag bak Ochoa som gikk på par. Jang fikk også en bogey. Nå deler Pettersen tredjeplassen med Park og Mi Hyun Kim.

Hull 12 (par er fem slag):

Nok en runde med par for Pettersen. Hun spiller meget jevnt og holder følge med teten. Ochoa, Jang og Park spilte også på par. Ochoa er fremdeles  tre slag foran Pettersen som ligger på tredje sammen med Park.

Hull 11 (par er fire slag):

Pettersen gikk igjen på par. Deler tredjeplassen med Park fremdeles. Ochoa og er tre slag foran og leder med 16 under par. Jang er slaget bak. Alle de fire første gikk på par på dette hullet.

Hull 10 (par er fire slag):

"Tutta" gikk på par. Lorena Ochoa drar i fra med ny birdie. Hun ligger nå tre slag foran Pettersen. "Tutta" deler fremdeles tredjeplassen med Park. Jang er på andre plass et slag bak Ochoa.

Hull 9 (par er fire slag):

Pettersen med bogey på dette hullet. Nå ligger hun på delt tredje plass med Park. Jang fikk nok en birdie og Ochoa gikk på par. De to deler nå første plassen. Pettersen og Park to slag bak.

Stacy Prammanasudh har spilt stort i dag og har hatt hele seks birdier. Fortsetter hun slik kan hun melde seg på i tetkampen. Prammanasudh ligger foreløpig på sjuende plass med ni slag under par.

Hull 8 (par er tre slag):

Dagens andre birdie på "Tutta". Nå deler hun andre plassen med Jang. Ochoa gikk også en under par på dette hullet. Dermed er hun et slag foran og troner nå alene på toppen.

Hull 7 (par er fem slag):

Dagens første birdie! Suzann Pettersen spilte seg opp og ligger nå på delt tredje plass med Park. Jeong Jang fikk birdie på det åttende hullet. Dermed er det Jang og Ochoa som deler teten mellom seg.

På dette hullet har Pettersen vært veldig ujevn på de tre første rundene. På den første runden fikk dobbelbogey, runde to fikk hun birdie og i går gikk hun på par.

Hull 6 (par er tre slag):

Suzann Pettersen er meget stabil. Nok en gang gikk hun på par. Det er ingen endringer i teten. Ochoa fra Mexico leder fremdeles med to slag. Angela Park fra Brasil og Jeong Jang fra Sør-Korea deler andre plassen et slag bak. Pettersen ligger fremdeles på fjerde med 12 slag under par. Men bak lurer Mi Hyun Kim med 11 slag under par.

Hull 5 (par er fire slag):

Nok en gang ble det par på den norske jenta. Jang gikk også på par og er fremdeles et slag foran "Tutta". Ochoa også på par. Pettersen på fjerde plass to slag bak Ochoa og et bak Park og Jang.

Hull 4 (par er fire slag):

Par også på dette hullet for Pettersen. Nå er hun på fjerde plass. I går fikk "Tutta" birdie på dette hullet. Ochoa leder med 14 slag under par.

Hull 3 (par er fem slag):

"Tutta" fikk par også på dette hullet. Jeong Jang fikk birdie på dette hullet. Dermed er hun 13 slag under par. Park gikk på par. Lorena Ochoa gikk et slag under par og leder nå. Dermed er Suzann Pettersen nede på fjerde plass. Park og Jang er 13 under par. Mens Ochoa er 14 under par.

Hull 2:

Suzann Pettersen fikk par også på dette hullet. Ochoa, Park og Jang gikk også på par på andre hullet. "Tutta" deler fremdeles andre plassen med Park og Jang.

Hull 1:

Pettersen fikk par på hull en og er nå et slag bak Ochoa som hadde birdie. Dermed er hun alene på toppen. "Tutta" deler nå andre plassen med Angela Park og Jeong Jang med 12 slag under par.

(NRK/ NTB)

Siste nytt

 • Ezinne tok VM-kravet

  Ezinne Okparaebo klarte kravet før innendørs-VM på 60-meteren under Bassen sprint i Bærum i dag. – 7.25 og VM-krav på første stevnet i dag. I'm back, skriver sprinteren i en SMS til NRK.

  Ezinne Okparaebo
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Lorentzen rett utenfor pallen

  Håvard Lorentzen hadde heller ikke lørdag marginene på sin side under verdenscupen på skøyter. Han måtte ta til takke med fjerdeplass på 1000-meteren i Erfurt. Kjeld Nuis vant foran Hein Otterspeer og Mika Poutala

  Lorentzen
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup skøyter
4-4-2 med Schau og Aune
VM skiflyging
V-cup skøyter: 1500 m kvinner
EM kunstløp: Friløp, kvinner
EM kunstløp: Friløp isdans
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
Sport i dag
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune