Hopp til innhold

Nytt VM-gull til Biles

Turndronningen Simone Biles var overlegen i kvinnenes mangekampfinale i Antwerpen og føyde nok et VM-gull inn i samlingen.

Biles var best både i sprang, bom og frittstående i mangekampfinalen, mens hun var sjette best i skranke. Totalt fikk hun 58,399 poeng og seiret 1,633 poeng foran brasilianske Rebeca Andrade. Det er utklassing.

Den amerikanske 26-åringen gjorde i årets VM comeback etter to års pause og OL i Tokyo. Fredagens tittel gjorde henne til mestvinnende turner uansett kjønn, med 34 medaljer i VM og OL.(NTB)

Simone Biles
Foto: AP

Siste nytt

 • Sandvolleyball: Anders Mol og Christian Sørum vant finalen i Wien

  Anders Mol og Christian Sørum vant finalen på verdenstouren i sandvolleyball i Wien mot polske Michal Bryl og Bartosz Losiak med settsifrene 25-23, 21-12.

  Det lover godt for et av Norges største gullhåp i sommerens OL i Paris, to uker før deres første kamp i lekene.

  – Vi drar definitivt nytte av denne seieren i Wien. Det var akkurat hva vi trengte, å finne litt selvtillit i spillet vårt. Vi har ikke hatt mange turneringer i år, så det er uvurderlig å komme hit til finalen og spille så mange kamper, sa Mol etter kampen.

  Tittelforsvarerne fra sist OL hadde aldri tapt mot deres polske motstander før og var heller aldri særlig truet på sanden i Wien.

  Det første settet var riktignok jevnt og den polske duoen forsvarte noen settballer fra nordmennene, før Mol og Sørum sikret 25-23.

  I andre sett tok den norske duoen initiativet fra start og sikret seieren med 21-12.

  Søndagens finale var den norske duoens første på verdenstouren i sandvolleyball denne sesongen. Nordmennene har ikke fått deltatt i så mange turneringer som ønsket i år, etter at Mol pådro seg brudd i foten i mars.

  I Paris-OL kan duoen bli tidenes første sandvolleyballpar på herresiden som forsvarer et OL-gull.

  I Frankrike er de imidlertid ikke like store favoritter som sist. Den unge svenske duoen Jonatan Hellvig og David Åhman har tatt sandvolleyballverden med storm de siste årene og er verdensenere.

  Svenskene deltok ikke i Wien. (NTB)

  Mol Sørum
  Foto: NTB
 • Alcaraz løfter Wimbledon-trofeet for andre gang etter «finale-reprise»

  Det var nærmest som en reprise av fjorårets Wimbledon-finale da spanske Carlos Alcaraz (21) møtte serbiske Novak Djokovic (37) på gressmatta i London.

  Med celebre gjester som prinsesse Kate, Zendaya, Tom Cruise og Jack Grealish til stede, var det duket for tennisfest.

  Alcaraz, som nylig vant French Open, bød opp til dans og åpnet klart best. Djokovic ble brutt fire ganger i første og andre sett og slet med å holde tempoet til Alcaraz.

  – Det Alcaraz driver med i dag er tennis i særklasse, sa Discoverys tenniskommentator Ola Bentzen.

  Spanjolen vant både første og andre sett 6–2. I tredjesett hentet derimot Djokovic seg inn.

  Men serberen slet med backhand-baller, og tapte dyrebare poeng. Alcaraz tryllet på den andre siden frem det lille ekstra når han trengte det.

  – Jeg tror ikke jeg har sett Alcaraz spille bedre gresstennis enn det han gjør i dag. Alt han prøver på går inn her i dag, sa Bentzen da spanjolen slo til med en knallhard forehand da det sto 4-4 i tredje sett.

  Spanjolen gikk opp til 5-4 ledelse, og det hele kunne bli avgjort. Men Alcaraz misset på fire matchballer og Djokovic spilte seg tilbake i kampen.

  Tredje sett gikk dermed til tiebreak, men til slutt kunne 21-åringen juble. Alcaraz vinner Wimbledon for andre år på rad med settsifrene, 6-2, 6-2, 7-6 (7-4).

  – Det er en drøm for meg å vinne dette trofeet. Jeg sa det i et intervju da jeg var 12 år. Jeg lever drømmen, og det er en fantastisk følelse. Dette er den vakreste turneringen, banen og trofeet, sa Alacaraz etter seieren.

  Det er den unge spanjolens andre Wimbledon-seier og hans fjerde Grand Slam tittel.

  – Han fortjente absolutt å vinne i dag, sa Djokovic etter tapet.

  Den serbiske veteranen kan trøste seg med at han har vunnet den prestisjetunge engelske turneringen sju ganger tidligere, i tillegg har Djokovic totalt 24 Grand Slam titler.

  Tidligere søndag ble norske Nicolai Budkov Kjær historisk da han vant juniorklassen i turneringen.

  Carlos Alcaraz med Wimbledon-trofeet
  Foto: AP
 • Pogacar med maktdemonstrasjon - parkerte Vingegaard igjen

  Alt tyder på at Tadej Pogacar vil vinne Tour de France for tredje gang, etter at Vingegaard vant Tour de France i både 2022 og 2023.

  Søndag parkerte han danske Vingegaard mot slutten av den 15. etappen og vant i ensom majestet, ett minutt og åtte sekunder foran dansken. Dermed leder han med over tre minutter til Vingegaard før de siste seks etappene.

  Pogacar brukte i underkant av 40 minutter opp målbakken Plateau de Beille, over tre minutter bedre enn den tidligere rekordtiden opp bakken, satt av Marco Pantani i 1998.

  – Det Pogacar gjør her er kanskje noe av det aller, aller beste vi har sett av en klatrer noensinne, sier TV 2s sykkelekspert Magnus Drivenes.

  Også Tobias Halland Johannessen fikk vist seg frem på den 15. etappen i Tour de France. Med god hjelp av lagkamerat Magnus Cort kom han seg med i bruddet på den brutale fjelletappen fra Loudenvielle til Plateau de Beille.

  Bruddet splittet seg i bunn av Col d'Agnes, hvor Johannessen havnet på feil side. Nordmannen var på det meste over minuttet bak, men klarte på imponerende vis å kjøre seg opp til tetgruppen på fire ryttere, som bestod av Jai Hindley, Enric Mas, Richard Carapaz og Laurens De Plus.

  Inn i den 15,8 kilometer lange stigningen opp til Plateau de Beille hadde kvintetten snaut tre minutter ned til hovedfeltet, hvor det tidlig ble satt fart.

  Jonas Vingegaard angrep med elleve kilometer igjen og kjørte fra alle - bortsett fra Tadej Pogacar. Sammen kjørte de inn bruddrytterne én etter én og det endte med en ny stjerneduell.

  Med fem kilometer igjen angrep Pogacar og fikk raskt ti sekunder, en luke som bare økte gradvis inn mot mål.

  Johannessen kjørte bra like bak de største stjernene og syklet i mål til en ellevteplass, drøye seks minutter bak Pogacar.

  Tour de France avsluttes søndag 21. juli.

  Pogacar
  Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal