Tore Vikingstad var Norges største profil i ishockeykampen mot Sveits, men det gikk ikke helt nordmennenes vei.

Tore Vikingstad

Tore Vikingstad feirer et av sine mål i kampen mot Sveits.

Reddet straffe

Det var Sveits som åpnet best i Canada Hockey Place. Noen minutter var spilt da Jonas Holøs tok pucken med hendene foran det norske målet og Sveits fikk straffe. Sveits tapte på straffer mot Canada , og Pål Grotnes i det norske buret, sørget for at det fremdeles stod 0-0 på tavlen i hallen etter at straffen var tatt. Likevel, bare sekunder senere sendte Julien Sprunger i vei et skudd som lurte seg forbi Grotnes, og Norge lå under.

Norge kom mer med i kampen utover i perioden og det norske laget fikk også uttelling. Tore Vikingstad rundet keeper og utlignet for Norge til 1-1. Det var også resultatet etter første periode selv om Sveits hadde tre ganger flere skudd på mål enn det Norge hadde i perioden.

Her er det norske ishockeylandslaget

I ledelsen

Norge- Sveits

Det norske laget feirer en av Tore Vikingstads tre mål i kampen.

I andre periode var Norge fullt på høyde med Sveits fra starten av. Etter seks minutter la Mads Hansen pucken til rette fra sju-åtte meter og fyrte av. Jonas Hiller i buret til Sveits så ikke pucken komme, og Norge var i ledelsen for første gang i OL.

Men ledelsen varte ikke lenge. Sveits kom raskt tilbake og viste fint lagspill før Roman Wick avsluttet fra siden og 2-2. Mot slutten av perioden lyktes Sveits nok en gang, målscorer var Raffaele Sannitz.

Med ett minutt igjen av perioden kom Norge tilbake. Mats Zuccarello Aasen gjorde et glimrende forarbeid med å late som han tok med seg pucken bak mål. I stedet sendte han plutselig i vei en herlig pasning til Vikingstad. 3-3 og Norge var for fullt med i kampen igjen.

Hattrick

I siste periode tok det åtte minutter før det skjedde noe. Da gjorde Norge en tabbe med å ha for mange spillere på isen på en gang. Dommerne gav Norge to minutter i utvisningsboksen. I undertallsperioden presset Sveits på, og åtte sekunder før Norge hadde fullt lag på isen gav Severin Blindenbacher Sveits ledelsen.

I de neste minuttene presset Norge på og åtte minutter før full tid var Tore Vikingstad på rett sted igjen. Den sveitsiske keeperen rotet det til bak eget mål, Patrick Thoresen fikk tak i pucken, og sendte den foran det sveitsiske målet. Der stod Vikingstad som gjorde sitt tredje mål for kvelden til 4-4.

Det blir også resultatet etter tre perioder. Dermed ble det spilleforlengelse. I løpet av spilleforlengelsens første minutt hadde Norge to store sjanser, men en tabbe i det norske forsvaret første til at Romano Lemm avgjorde kampen til Sveits fordel. Sveits vant 5-4, men Norge fikk likevel ett poeng i kampen.

- Det var en morsom kamp og sikkert veldig morsomt å se på, så det er synd vi ikke vinner, sa Tore VIkingstad til NRK rett etter kampen.

- Hvorfor vant dere ikke?

- Uflaks. Hockey er jo slik at marginer gjør at en vinner av og til og taper av og til.

- Hva synes du om han som scorer hattrick?

- Hehe, jeg hadde ikke drømt om det, og så mye bedre kan det ikke bli, sa Norges målkonge.