NRK Meny
Normal

Skademareritt for City da de sikret historisk kvartfinale

Manchester City tok seg greit videre til sin første kvartfinale i Mesterligaen noen gang. Men på veien fikk de begge midtstopperne sine skadet.

SOC/ Manchester City v Dynamo Kiev - UEFA Champions League Round of 16 Second Leg

STOPPER 1: Manchester Citys kaptein Vincent Kompany har slitt med skader denne sesongen. Etter bare fem minutter mot Dymano Kiev måtte han byttes ut.

Foto: Jason Cairnduff / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Manchester City ledet 3-1 etter bortemøtet med Dynamo Kiev forrige uke, men stilte likevel med toppet lag hjemme på Ethiad. Det fikk de ikke fullføre med.

FBL-EUR-C1-MAN CITY-DYMNANO KIEV

STOPPER 2: Nicolas Otamendi får behandling på banen, før han må byttes ut.

Foto: OLI SCARFF / Afp

Etter bare fem minutter var det allerede slutt for kaptein Vincent Kompany. Den skadeplagende midtstopperen ble sittende på gressmatta etter en løpsduell med Vitali Buialsky, og så ut til å forstå med en gang at han ikke kunne fortsette.

To ute etter 23 min.

Men det var ikke den eneste skaden i troppen. Og nok en gang gikk det utover en midtstopper. Nicolás Otamendi krasjet med Buialsky, og selv om han først kom seg opp på beina og tilbake i spill, måtte han forlate banen etter en ny duell få minutter senere.

Drøye 23 minutter var spilt, og City hadde allerede mistet stopperparet sitt.

Etter kampen bekreftet manager Manuel Pellegrini at Kompany har pådratt seg den samme leggskaden han kom tilbake fra i midten av februar. Kapteinen har bare spilt 18 av 46 kamper denne sesongen.

– For Kompany er det et leggproblem igjen, i en muskel, så vi må se hvordan det er i morgen. Otamendi har fikk et spark, men vi håper han kommer tilbake i løpet av noen dager, sier Pellegrini, ifølge BBC.

Laster Twitter-innhold

Historisk seier

De lyseblå fra Manchester har slitt med skader den siste tiden. Også blant annet Kevin De Bruyne, Samir Nasri og Fabian Delph står på skadelista.

Forlenges den med Kompany og Otamendi, er det ekstremt dårlig nytt for laget, som ligger på fjerdeplass i Premier League - 12 poeng bak Leicester. Neste kamp er derbyoppgjøret mot Manchester United.

– Det er synd at vi mister våre beste to stoppere. De gjorde det veldig bra, men vi har en sterk tropp, sier forsvarsspiller Pablo Zabaleta.

Laster Twitter-innhold

Den første omgangen i åttendedelsfinalen var ellers hendelesfattig. En time ut i kampen, hadde fortsatt ingen av lagene hatt ett eneste skudd på mål. Dermed endte det også målløst.

City er likevel videre til kvartfinalen i Mesterligaen. For første gang i historien.

Kvartfinalene trekkes fredag. Paris Saint-Germain, Wolfsburg, Benfica, Real Madrid, Atletico Madrid og Manchester City er klare. I morgen møtes Arsenal og Barcelona, og Juventus og Bayern München.

Siste nytt

 • Bjørnsen til EM-finale på 100 meter

  Susann Bjørnsen er klar for finalen på 100 meter medley under kortbane-EM i svømming i København. Hun satte personlig rekord med 59,65 i semifinalen torsdag. Bjørnsen var langt framme etter butterfly, men falt tilbake til sjetteplass etter ryggsvømmingen.

  SUSANN
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix
 • Haugen foreløpig på 2.-plass

  Kristine Gjelsten Haugen er på 2.-plass etter første omgang i europacuprennet i storslalåm i Andalo. Finaleomgangen ble utsatt til fredag. Det er annen uke på rad at Haugen legger seg torsdag med halvgjort jobb i et europacuprenn.

  US Alpine World Cup Skiing Leona Popovic, Kristine Gjelsten Haugen
  Foto: Charles Krupa / AP
 • Kuzmina vant på svart norsk dag

  Anastasia Kuzmina var suverent best på kvinnenes sprint i Annecy torsdag ettermiddag. Hun vant 33,9 sekunder foran Laura Dahlmeier, som ble toer.

  Thekla Brun-Lie ble beste norske på 38. plass.

  Anastasia Kuzmina
  Foto: Joe Klamar / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal