Hopp til innhold

Vålerenga med seks kamper uten seier: – Surt som bare det

HAUGESUND (NRK): Haugesund meldte seg på i gullkampen da Vålerenga gikk på nok et tap. VIF har ikke vunnet i Eliteserien siden de slo Lillestrøm 26. mai.

Eliteserien fotball 2018: FK Haugesund - Vålerenga

1-0-SEIER: Haugesund er fremdeles i toppen av Eliteserien etter at de beseiret et Vålerenga-lag i svak form.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi har hatt mange tøffe bortekamper, og har vært nære. Men vi har ikke vært dyktige nok.

Det sier Vålerenga-trener Ronny Deila etter kampslutt. Nesten tre måneder uten seier i serien er ikke godt nok for Deila, som har som mål å ta Vålerenga tilbake til toppen av norsk fotball.

– Situasjonen er tøff, men det er en del av fotballen. Vi lærer å stå sammen, og kommer styrket ut av dette. Men det kommer ikke av seg selv, sier Deila.

Han er krystallklar på at han fremdeles er rett mann for å få til det som er klubbens uttalte mål.

– Jeg har kjempetro på at vi kan få Vålerenga tilbake til toppen av norsk fotball. Jeg tror fremdeles vi kan komme topp seks i år, men da må vi begynne å tre poeng.

Eliteserien fotball 2018 Molde - Vålerenga 5-1

– TEGN TIL BEDRING: Men VIFs Ronny Deila venter fremdeles på tre poeng.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

– Flakset oss til seier

De tre poengene kunne, og burde kanskje kommet mot Haugesund. Før pause var Vålerenga uheldige som ikke hadde fått seg minst én scoring.

Strålende keeperspill fra Per Kristian Bråtveit i Haugesund-målet hindret det som kom fra bortelaget, og det stod 0–0 til pause.

Etter hvilen sørget Alexander Stølås for at det ikke ble målløst i Haugesund, da han banket til fra hjørnet av 16-meteren. Det var Haugesund-spillerens andre scoring på like mange kamper.

– En god følelse. Det er alltid moro å score mål. Men jeg vil ikke jinxe dette med å si at det har blitt en vane, sier Stølås til NRK etter kampen.

Eliteserien fotball 2018: FK Haugesund - Vålerenga

I FORM: Alexander Stølås har vært meget sentral for Haugesund. Mot VIF ble det nok en scoring.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Vålerenga overtok etter scoringen, uten at de klarte å skape veldig mye, før i kampens siste minutt. Peter Godly Michael fikk ballen i beina etter et hjørnespark. Helt umarkert, fem meter fra mål, blåste spissen ballen over tverrliggeren.

– Dette er bittert. Gutta gjorde en kjempejobb i dag, sier Deila.

Haugesund-trener Eirik Horneland sier de ikke fortjente tre poeng mot Deilas Vålerenga.

– En trøblete kamp. Vi flakser oss gjennom kampen, og må opp noen hakk fremover. Men vi har en ekstremt god innstilling, og tar denne kampen på moralen og sulten.

– Vi begynner ikke å snakke om gull

Seieren sender Haugesund opp på tredjeplass, kun fire poeng bak serieleder Brann. Tredjeplass er tangering av klubbens beste plassering i Eliteserien noensinne. Vålerenga har etter formsvikten falt til niendeplass, og er nå ti poeng unna medaljeplass.

– Vi kan ikke tenke for mye på tredjeplassen. Vi må trene hardt, og holde den mentale sulten oppe, sier matchvinner Stølås om det som blir en spennende høst for FK Haugesund.

Christian Grindheim var Vålerenga-spiller inntil han returnerte til Haugesund før årets sesong. Han håper de kan holde formen gående

– Forhåpentligvis ligger vi så høyt når sesongen er over. Alle kampene våre er jevne. I dag skaper vi lite, men vi har flyt. Vi vinner ofte kamper som det her. Jeg håper flyten fortsetter, sier Grindheim, som tror de er godt rustet før høsten.

Han er derimot mer enn fornøyd dersom det skulle ende med tredjeplass for Haugesund.

– Ingen vet hvor langt dette når, vi vet at det er kort vei både ned og opp. Vi skal ikke begynne å snakke om noe gull her nå, sier Grindheim.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal