NRK Meny
Normal

Nytt par med medaljehåp i VM

- Det er lenge siden Norge har hatt to så talentfulle spillere på samme lag.

Frivillige drilles før sandvolleyball-VM i Stavanger

Frivillige drilles før sandvolleyball-VM i Stavanger.

Foto: fivb.org

Det sier en positiv trener Martin Engvik til NRK. Han sikter til Martin Spinnangr og Tarjei Skarlund.

Sandvolleyball-VM i Stavanger åpner i kveld. De to første - og dagens eneste - par ut er Nila Håkedal/Ingrid Tørlen mot danske Andreasen/Vestergaard.

Nett-TV: Håkedal/Tørlen direkte kl 18.25

Martin Spinnangr har spilt to år i sanden, og kun ett år som profesjonell sammen med Tarjei Skarlund.

Han har flere gode resultater innendørs, både aldersbestemt og med elitelaget Randaberg. Nå satser han alt på den sommerglade sporten.

- Martin (Spinnangr journ.anm.) har et unikt talent. Med sine 197cm er han som skapt for volleyball, sier Engvik

Topp ti innen rekkevidde

Ingrid Tørlèn, Nila Håkedal

Ingrid Tørlèn og Nila Håkedal åpner VM torsdag kveld.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

De to har vært gjennom flere tøffe kamper og vist at de faktisk har noe å skilte med fram mot VM.

Martin Engvik, som er trener for både Spinnangr/Skarlund og Hordvik/Gøransson under VM går så langt som å si at de kan vinne puljen, til tross for at de skal møte et meget godt brasiliansk par på vei mot seier.

- De kan absolutt nå målet om å komme blant topp ti. Progresjonen dem i mellom har gått langt raskere enn forventet, og det kan gi resultater i Stavanger, sier han.

De spiller sin første kamp mot nederlandske Hoiskamp/Ronnes (se til høyre) lørdag 27.juli 12.00.

- Kan bli jevnt mot verdens beste

Wild card-laget Hordvik/Gøransson får en langt tøffere vei ut av puljen, men også de kan overraske.

- De er ikke like stabile som de internasjonalt etablerte spillerne, men sitter spillet kan det bli jevnt til og med mot verdens beste fra Brasil, Harley/Alison.

De spiller sin første kamp mot brasilianske Harley/Alison (se fakta under) fredag 13.00

Muligheter for pallplassering

Norges største VM-håp Nila Håkedal og Ingrid Tørlen skal revansjere fjorårets bitre tap, da semifinalen glapp med tre poeng.

Les også: Nila og Ingrid åpner ballet

De føler presset, men sier selv de trives med 8500 tilskuere i ryggen. Trener Jon Grydeland mener de har kapasitet til å slå de beste.

- Hovedmålet vårt i dette mesterskapet har vært å spille bedre volleyball enn noensinne, og hvis jentene klarer det kan de slå hvem som helst. Da kan det fort gå mot pallplassering, sier Grydeland til NRK

Trives på hjemmebane

Jentene har kun gode minner fra denne fra turneringene i Rogaland, der de kan skilte med to femteplasser. Kanskje har de glemt 25.plassen fra 2007.

- Det kan gå opp og ned, men klaffer alt har de gode sjanser. Likevel kan presset gjøre at går på en smell som i 2007, sier Grydeland

Friskmeldt

Maaseide har friskemeldt seg selv før VM, og trener Jon Grydeland gir gutta 25-30 prosent sjans for å avansere fra pulja.

- De har mye rutine, og det taktiske grepet med å bytte side er nok en god faktor. Men de har en ektremt tøff pulje, så hvis de skal klare det må spillet være på topp fra første kamp.

Siste nytt

 • Veiby signerte for Skoda

  Ole Christian Veiby (21) kan starte planleggingen for neste rallysesong. 21-åringen fra Kongsvinger har nemlig signert ny fabrikkontrakt med Skoda Motorsport.

  – Det er litt vanskelig å sette ord på hvor stort dette er, sier Veiby i en pressemelding.

  Ole Christian Veiby med ny Skoda kontrakt
  Foto: Even Management/Skoda Motorsport.
 • Kvinnelige hockeyspillere utestengt

  Seks kvinnelige hockeyspillere fra Russland er utestengt av Den internasjonale komité, IOC, for å ha brutt dopingregelverket under Sotsji-OL. Spillerne diskvalifiseres fra OL i 2014 og utenges også fra OL på livstid.

  I alt er det åpnet 46 saker som følge av den såkalte Oswald-kommisjonens funn. 33 av dem er nå ferdigbehandlet, og det har ført til at i alt 31 utøvere er diskvalifisert fra 2014-OL i Sotsji.

 • – Norge imponerte ingen

  Selv om de norske håndballjentene vant klart på mandag, var ikke spanske Carmen Martin videre imponert. – Jeg synes ikke Norge er for raske og hurtige. Alle vet at Norge er et bra lag, men de imponerte ingen i kveld, sier Martin til Dagbladet.

  Carmen Martin
  Foto: Ben Curtis / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal