Hopp til innhold

Rekdal mener det brenner under hele Rosenborg: – Må skylde på meg

Ekspertene slår alarm etter nok et kriseresultat for Kjetil Rekdal. Selv var Rosenborg-treneren tydelig preget og sier det er blytungt å snakke om situasjonen klubben står i.

Seedy Jatta (20) scoret, skaffet straffe og var en sterk bidragsyter til at Vålerenga fikk med seg en etterlengtet trepoenger.

Samtidig ble Rosenborg og Rekdal påført nok et smertefullt tap på hjemmebane.

– For Rosenborg å tape for sine rivaler, først mot Brann og så mot Vålerenga ... Det sier seg selv at det er krise og fullstendig uakseptabelt for en klubb som Rosenborg, sier NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

Eliteserien i fotball 2023: Vålerenga - Lillestrøm (3-4)

FORMSPILLER: Seedy Jatta scoret i andre kamp på rad.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

– Det er sprøtt å se et Rosenborg-lag se så sjanseløse ut på hjemmebane. Det tror jeg ikke at jeg har sett før.

– Blytungt

Torp er ikke den eneste i ekspertkorpset som mener prestasjonen er uakseptabel.

– Dette resultatet er krise for Kjetil Rekdal. Også med tanke på at de ikke har skapt en sjanse utenom scoringen, sier TV 2-ekspert Jesper Mathisen, som mente Rosenborg var «totalt ufarlige».

Hjemmelaget slet med å komme seg til sjanser stort sett hele kampen.

– Nå er det blytungt å stå og snakke om det. Jeg er tom for ord, sier en tydelig preget Rekdal til TV 2 etter kampen.

Kjetil Rekdal etter 1-3-tapet for Vålerenga.

BRUTALT: Kjetil Rekdal så ut som en slagen mann etter tapet for Vålerenga.

Foto: Anders Werner Øfsti / NRK

Han er tydelig på at han må gå i seg selv for å finne ut av problemene.

– Føler du det brenner under føttene?

– Det brenner under hele Rosenborg for øyeblikket, og jeg er en stor del av det. Jeg har holdt på med fotball i 40 år, sier Rekdal til NRK.

– Jeg syns synd på spillerne som for tredje gang på rad har fått oppleve et publikum som viser sin misnøye etter kampen, det er beintøft for dem å takle. Man må skylde på meg, som må prøve å hjelpe dem ut av den blindgaten vi har havnet i denne uken.

Han mener de må få inn mer trygghet i laget for at de skal kunne bygge videre på noe.

– De enkleste tingene får vi ikke riktige. Da er du sårbar i fotball, sier Rekdal.

Eliteserien 2023: Rosenborg - Vålerenga.

SKUFFELSE: Roseborg-spillerne var langt nede etter tapet.

Foto: Ole Martin Wold / NTB

– Må skje noe fort

Etter seks kamper spilt denne sesongen, står Rosenborg med én eneste seier. Den kom i åpningskampen mot Viking. Etter det har det vært tre uavgjort på rad etterfulgt av to tap. De siste to mot Brann og Vålerenga.

– De to siste kampene har vi fått som fortjent, sier Markus Henriksen til NRK.

RBK-kapteinen møter NRK med plastret leppe og med bandasje på den ene foten etter tapet for Vålerenga.

– Det var svært lite som ble sagt i garderoben. Når det er såpass tungt, så tror jeg det er smart ikke å si så mye. Det viktigste er å stå sammen i det. For å komme seg ut av skiten, må man stå sammen, sier Henriksen.

Eliteserien 2023: Rosenborg - Vålerenga.

TRENGER ENDRING: Kaptein Henriksen mener det kan bli «grisestygt» mot Bodø/Glimt i neste kamp om Rosenborg fortsetter i samme spor.

Foto: Ole Martin Wold / NTB

NRKs fotballekspert mener det må tas grep snart, slik situasjonen i klubben er nå.

– Det må skje noe fort. Eller så kan jeg ikke skjønne annet enn at det må skje drastiske grep, sier Torp.

– Innledningen nå har vært langt unna det nivået et Rosenborg lag burde være.

Rosenborgs kaptein mener likevel det ikke kun står på Rekdal.

– I denne bransjen er det for lett å si det er treneren sin feil, sier Henriksen.

Les også: Pereira i ordkrig med ekspert etter filme-slakt

Fra sjansefattig til fyr og flamme

Selv med to skadebytter før pause, haltet ikke Dag-Eilev Fagermo og Vålerenga på Lerkendal. Men de første 45 minuttene var langt fra et sjansebonanza. Kampen bølget frem og tilbake lenge, før gjestene fikk hull på byllen.

Vålerenga kom fire mot fire inn i Rosenborgs boks, og på et innlegg mot første stolpe var Mohamed Ofkir først og sendte Vålerenga i føringen like før pause.

Eliteserien 2023: Rosenborg - Vålerenga.

JUBEL: Mohamed Ofkir scoret kampens første mål.

Foto: Ole Martin Wold / NTB

Etter hvilen var det Rosenborg som kom ut i hundre. Knappe tre minutter etter at lagene hadde kommet ut på banen sendte Morten Bjørlo ballen inn i venstre hjørne og utlignet for vertene.

Men de rakk knapt å feire ferdig, før Jatta headet gjestene tilbake i ledelsen på Lerkendal.

Før han ble byttet ut rakk han også å skaffe straffespark til Vålerenga. Den satte Henrik Bjørdal inn bak André Hansen og sørget for 3–1 til gjestene fra Oslo.

Siste nytt

 • Norges Fotballforbund går mot Uefas vedtak – ønsker ikke russiske lag inn i varmen

  Norges Fotballforbund stiller seg bak kollegaene i Sverige og Danmark og sier nei til at russiske aldersbestemte landslag skal få delta i internasjonale kamper.

  – Vi står fast ved vår holdning om at norske lag ikke skal spille mot russiske lag så lenge krigen pågår. Dette er en holdning hele norsk idrett står samlet om i solidaritet med Ukraina, og som også må sees som en del av sanksjonene som Europa har samlet seg om, både myndigheter, næringsliv og idrett, sier Lise Klaveness, president i Norges Fotballforbund.

  Hun sier at NFF ikke var kjent med at saken skulle behandles i Uefa, og at de må kunne forvente en bedre saksbehandling av Uefa i en så viktig sak.

  Det var tirsdag at styret i Det europeiske fotballforbundet (Uefa) besluttet å gjenåpne døren for russiske U17-landslag, som har vært utelukket fra konkurranser siden Russlands invasjon av Ukraina.

  Styrevedtaket ble begrunnet med at barn ikke skal straffes for handlinger som utelukkende er forårsaket av voksne, og at fotballen «aldri må slutte å sende budskap om fred og håp».

  – Det er spesielt opprørende at en generasjon med barn på grunn av konflikten (krigen i Ukraina) fratas retten til å spille internasjonal fotball, sto det i en uttalelse fra Uefa.

  Fotballpresident Klaveness sier følgende om det argumentet:

  – I utgangspunktet støtter vi holdningen om at barn ikke skal ekskluderes fra fotball eller andre arenaer på grunn av voksnes og myndigheters handlinger. Dette er et hensyn som skal og bør stå veldig sterkt, uansett situasjon. Fotball skal binde sammen, ikke splitte.

  – Vi vurderer likevel at det i denne ekstraordinære situasjonen er for vanskelig å skille landslagsfotball fra nasjonen Russland og regimets behov for å bruke toppfotball som en del av sin propaganda, og at det ikke er rimelig å gjøre en slik retrett nå uten at det er basert på en grundigere involvering og utredning av hvordan hensynet til nøytralitet og solidaritet vil bli ivaretatt ved en slik beslutning, sier Klaveness.

  Russland kan få plass allerede i EM-kvalifiseringen i høst. Administrasjonen i Uefa har fått grønt lys til å jobbe med dette, selv om trekningen allerede er gjennomført. (NTB)

  Pressekonferanse med Norges Fotballforbund
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Nusa fortsatt skadeplaget – mister ny Brugge-kamp

  Antonio Nusa (18) har ikke hentet seg inn etter ryggskaden. Han går glipp av Brugges kamp mot serieleder Gent i den belgiske toppdivisjonen torsdag.

  Tenåringen leverte tidligere i september svært godt på sin første samling med A-landslaget. Han storspilte og sjarmerte Ullevaal-publikummet med mål mot Jordan og to assister mot Georgia.

  Torsdag mister han sin tredje strake kamp for Brugge med en ryggskade når serieleder Gent står på motsatt side, bekrefter klubben på sine nettsider.

  Tidligere i uken uttalte trener Ronny Deila at han venter Nusa tilbake om ikke så lenge.

  – Det er ingen alvorlig skade. Vi tar det dag for dag. Jeg forventer at han snart er tilbake, sa Deila på en pressekonferanse tirsdag.

  Oppgjøret mot Gent er viktig for Brugge, som med seier bare er poenget bak og i tillegg har én kamp mindre spilt.

  Hugo Vetlesen er med i Brugges tropp. (NTB)

  Antonio Nusa
  Foto: BRUNO FAHY / AFP
 • Spansk politi gjennomførte razzia mot kontorene til fotballdommerne i landet

  Spansk politi slo torsdag til mot kontorene til de spanske fotballdommerne. Razziaen har sammenheng med etterforskning i korrupsjonssaken mot Barcelona.

  Det er nyhetsbyråene AFP og Reuters, samt en rekke spanske medier, som melder om den nye utviklingen i den mye omtalte «Caso Negreira»-saken. AP melder også at spansk politi har gjennomført razzia mot kontorene til Det spanske fotballforbundet.

  Den spanske påtalemyndigheten siktet tidligere i år Barcelona for korrupsjon som følge av at storklubben skal ha betalt en dommer over 80 millioner kroner. Rettsdokumenter torsdag viser at det nå er igangsatt formell etterforskning i saken.

  Det er den tidligere nestlederen Jose Maria Enriquez Negreira i dommerkomiteen i Spanias fotballforbund som mottok de aktuelle pengene mellom 2001 og 2018. Det var gjennom sitt eget firma at Negreira fikk utbetalingene.

  Barcelona har begrunnet transaksjonene med at Negreira skal ha levert tekniske rapporter til klubben som konsulent. I tillegg skal han angivelig ha bidratt med informasjon om talenter fra andre klubber i Spania. (NTB)

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Så cupkamp fra eget hustak 00:45
Neste